FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Dan Petrescu și-a aflat pedeapsa: primul antrenor din Liga 1 păzit de „jandarm”! Amendă uriașă dacă încearcă să fenteze „legea Croitoru”

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 august 2022 17:19 / Actualizat miercuri, 10 august 2022 22:09

Dan Petrescu (54 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, a fost suspendat pentru două meciuri ca urmare a cartonașului roșu primit la meciul cu Chindia, câștigat de ardeleni cu 2-0. Va fi primul tehnician care trebuie să respecte noul regulament FRF care interzice comunicarea cu echipa în timpul meciurilor.

Cu aproximativ 25 de minute rămase din meciul de la Ploiești între Chindia și CFR Cluj, Emmanuel Yeboah, atacantul campioanei, a fost eliminat direct din cauza unei intrări cu talpa în zona abdomenului unui adversar.

Furios, Dan Petrescu a protestat și a văzut la rândul său cartonașul roșu din partea „centralului” Iulian Călin. „Bursucul” a rostit cuvinte grele în direcția brigăzii de arbitri. 

Zece minute mai târziu, și Gabriel Debeljuh a fost eliminat, după ce l-a lovit cu cotul în figură pe Daniel Celea, unul dintre stoperii Chindiei.

Adrian Mutu, pe termen lung la Rapid! Clubul a anunțat prelungirea contractului: „Vot de încredere”
RAPID
Adrian Mutu, pe termen lung la Rapid! Clubul a anunțat prelungirea contractului: „Vot de încredere”

Dan Petrescu, suspendat două etape

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a judecat cele trei cazuri și a decis ca antrenorul și cei doi fotbaliști de al CFR Cluj să fie suspendați pentru două meciuri.

Pe deasupra, Yeboah și Debeljuh au fost amendați cu câte 3.000 de lei, în timp ce Dan Petrescu a scăpat mai ieftin, cu o penalitate de doar 320 de lei.

Așadar, CFR Cluj nu se va putea baza pe cei doi jucători și nu-l va avea alături de echipă pe Dan Petrescu la următoarele partide:

  • vs. FC Botoșani, acasă, 14 august
  • vs. FC Hermannstadt, în deplasare, o săptămână mai târziu

10.000 de euro dacă fentează „legea Croitoru”!

Dan Petrescu devine astfel primul antrenor care va trebui să respecte noul regulament impus de FRF. Trebuie să vină la meci și să stea lângă un delegat care îi va urmări toate mișcările. Dacă va comunica în vreun mod cu echipa sau cu cei de pe bancă, va fi sancționat cu 50.000 de lei! Adică 10.000 de euro! 

Nu e clar dacă sancțiunea se aplică și antrenorilor care aleg să nu vină la stadion când sunt suspendați.

FRF a ales să schimbe regulamentul din cauza lui Marius Croitoru, după ce la remiza cu FCSB, 1-1, antrenorul lui FCU Craiova a dat indicații pe toată durata partidei celor aflați pe bancă, deși era suspenda. Acum, „antrenorii nu au dreptul de a intra în contact cu jucătorii și oficialii clubului lor pe durata meciurilor oficiale ale echipei, indiferent de modalitatea de comunicare”.

Antrenorii au permisiunea de a viziona meciul din tribună, dar pe întreaga durată a prezenței lor la stadion trebuie să stea alături de delegatul de joc sau observatorul de arbitri. În cazul în care, indiferent de motiv, antrenorul nu se conformează, delegatul de joc va consemna în raportul de observare eventualele abateri cu privire la nerespectarea obligațiilor pe perioada suspendării. Sancțiunea pentru încălcarea prevederilor mai sus enunțate este penalitatea sportivă de 50.000 de lei.
Pasaj din noul regulament

Dan Petrescu și-a aflat pedeapsa: primul antrenor din Liga 1 păzit de „jandarm”! Amendă uriașă dacă încearcă să fenteze „legea Croitoru”
FCSB și FCU Craiova au remizat, scor 1-1, în runda cu numărul 3 din Liga 1. Marius Croitoru (41 de ani), antrenorul clubului oltean, a fost suspendat, dar a fost surprins transmițând informații prin intermediul telefoanelor și colaboratorilor.

Alte suspendări dictate astăzi de Comisia de Disciplină:

  • Nicolae Constantin, antrenorul principal de la Petrolul, a fost suspendat pentru două meciuri și amendat cu 4.500 de lei pentru cartonașul roșu din U Cluj - Petrolul 0-1. 
  • Dragoș Grigore, stoper la Rapid, a fost suspendat o etapă și amendat cu 740 de lei pentru eliminarea din meciul cu FC Argeș, câștigat de giuleșteni cu 2-1. 
  • George Neagu, preparator fizic la FC Argeș, a fost suspendat pentru două meciuri și amendat cu 4.500 de lei pentru eliminarea de la același meci. 
  • Radu Negru, fundaș dreapta la FCU Craiova, a fost suspendat pentru două partide și amendat cu 4.500 de lei pentru cartonașul roșu din meciul cu CSU Craiova, scor 1-2. 
  • Mihai Dobrescu, fundaș stânga la UTA, a fost suspendat pentru două meciuri și amendat cu 3.000 de lei pentru eliminarea din meciul cu Sepsi OSK, scor 0-0.

VIDEO » Fanii și comentatorii au răbufnit la Rapid - FC Argeș 2-1: „Ofsaid?! E incredibil ce a făcut VAR-ul!”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Contract reziliat » Și-a anunțat plecarea de la FCSB: „Vreau să le mulțumesc fanilor și clubului”

Val de acuzații din Liga 1 la adresa lui Victor Ponta: „Dacă rămânea, mă călcau cu tancurile! Nu mai auzeați de mine. Iohannis a fost salvarea mea”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
nicto
nicto  •  10 August 2022, 23:18

si daca omul aduce adeverinta medicala... cum ca n-a putut veni la meci pe motive de... ***, de ex.... ce o sa-i faca?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

motorfoka
motorfoka  •  10 August 2022, 21:32

"Este obligat să vină la meci" ".nu au dreptul de a intra în contact cu jucătorii și oficialii clubului.. indiferent de modalitatea de comunicare" Un om normal nu poate formula un astfel de regulament care are aceste două prevederi. Am înteles corect? E OBLIGAT să participe la meci dar nu poate comunica. Cine și cum decide dacă comunică cu echipa? Se poate comunica și prin gesturi. Cunoscându-i temperamentul, nu cred că va putea asista liniștit la meci la fața locului fără să aibă vreo reacție. Orice poate fi considerat un anumit tip de comunicație, interpretarea oricărui gest ca fiind comunicare cu echipa e un lucru pur subiectiv. Astfel singurul mod de a se asigura că nu va "comunica" e să fie dus la meci legat și cu mască pe față, gen Hannibal Lecter.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează