FOTBAL  »  NATIONALA  »  DEZVĂLUIRI

Gafă diplomatică de proporții în Muntenegru: FRF l-a "uitat" pe Mile

foto: Raed Krishan
foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 12 septembrie 2017 09:00

FRF nu l-a adus la dineul oficial pe Belodedici, care se afla la Podgorica. Fost coleg cu Miodrag la Steaua Roșie, Dejan Savicevici, președintele forului muntenegrean, a rămas blocat de absența lui Belo. 

Într-un editorial publicat în cotidianul "Național", jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș a lansat o informație amețitoare despre o gafă comisă la ultimul meci al naționalei: la dineul oficial din Muntenegru, organizat cu ocazia partidei pierdute de "tricolori" la Podgorica (0-1), FRF nu l-a inclus și pe Miodrag Belodedici în grupul pentru întâlnirea cu șefii federației rivale! Asta în condițiile în care Belo e un zeu în spațiul ex-iugoslav, iar la cină urma să se întâlnească și cu președintele forului din Muntenegru, Dejan Savicevici, fostul său coleg de la Steaua Roșie Belgrad. Cei doi au cucerit împreună Cupa Campionilor Europeni în 1991, 5-3 după penalty-uri contra lui Marseille!

"Primit ca Maradona la Napoli"

"Belo a fost primit de gazde ca Maradona la Napoli", a mai notat Boanchiș, amintind că Belodedici a participat lângă Podgorica la o "chermeză tradițională" pusă la cale de muntenegreni. Dar, mai târziu, FRF l-a "omis" pe ex-internațional de la dineul oficial, unde au mers, printre alții, secretarul general Radu Vișan și Octavian Goga, șeful AJF-iștilor din Comitetul Executiv. Iar acolo, după ce a întrebat "Unde e Mile?", cum e cunoscut Belodedici, Savicevici ar mai fi rămas doar câteva minute, de complezență, retrăgându-se uimit că FRF n-a venit și cu Belo.

"Am fost invitat pentru meci"

Stânjenit, fostul libero al naționalei a ales un răspuns decent, dar a confirmat pentru GSP că "eu am fost invitat în Muntenegru de federație pentru meci, nu pentru dineul oficial". În fapt, Burleanu&Comp. ar fi evitat să-l aibă în preajmă pe Belodedici pentru că acesta ar fi captat întreaga atenție la întâlnire.

De altfel, la primul meci din actuala campanie, turul cu Muntenegru, Burleanu a traversat un moment penibil la Cluj. Cu o zi înaintea jocului, FRF a organizat dineul oficial la Grand Hotel Italia, unde a fost invitat și Belodedici, care a fost așteptat de Savicevici chiar pe esplanada din fața stabilimentului.

Dejan a mers direct către Miodrag, s-au îmbrățișat, au schimbat amabilități, au zâmbit, s-au fotografiat și au oferit declarații presei. Totul a durat câteva minute, interval de timp în care șeful FRF și secretarul general adjunct Gabi Bodescu au stat stingheri într-un colț, nebăgați în seamă de nimeni.

Apoi, înaintea partidei, cei doi au prefațat împreună întâlnirea pentru TVR, un alt exercițiu de imagine greu de digerat de către Răzvan Burleanu, care încercase să puncteze la imagine la prima apariție a lui Daum pe banca tehnică a naționalei. 

Lăcătuș a fost aplaudat la un dineu

În sezonul 2005-2006, când Steaua a ajuns în semifinalele Cupei UEFA, Marius Lăcătuș a fost eroul unui moment emoționant la unul dintre dineurile oficiale. La prezentările făcute de Mihai Stoica, fiecare reprezentant al clubului a fost introdus cu nume și funcția ocupată, iar când a ajuns în dreptul "Fiarei" l-a caracterizat în fața oaspeților în doar două cuvinte: "Legenda clubului". Iar oamenii din delegația adversă, care-l cunoșteau foarte bine pe Lăcătuș, au început să aplaude. 

3 ani au fost colegi Belodedici și Savicevici la Steaua Roșie Belgrad, 1989 -1992, interval în care au cucerit trei titluri naționale, două Cupe ale Iugoslaviei, Cupa Campionilor Europeni și Cupa Intercontinentală

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
balauru48
balauru48  •  12 Septembrie 2017, 13:12

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

para.para
para.para  •  12 Septembrie 2017, 12:44

Stau si ma intreb daca gigistii care impacheteaza pestele cunosc ce inseamna o "gafă diplomatică de proporții".

108992139590592
DM Bob  •  12 Septembrie 2017, 12:37

Burleanu este ''groomed ''de partid sa devina viitorul Iliescu !!! Trebuie stopat cat mai este posibil !!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează