FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONAL ARENA VA FI INAUGURAT MÎINE

Gazonul de pe Naţional Arena trebuie schimbat

Tricolorii au susţinut un singur antrenament pe National Arena
Tricolorii au susţinut un singur antrenament pe National Arena

Articol de GSP - Publicat luni, 05 septembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 05 septembrie 2011 14:44

UPDATE Primăria capitalei a reacţionat în urma informaţiilor conform cărora gazonul de pe Naţional Arena s-a deteriorat, trimiţînd presei un comunicat.

Din acesta reiese că oficialii nu au luat în calcul organizarea altor meciuri sau evenimente în afara finalei Euro din 2012 şi că responsabilă pentru starea proastă a gazonului e vremea.

Iată cele mai importante precizări.

"Gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - temperaturi ridicate şi lipsa precipitaţiilor, urmând ca porţiunile afectate să fie înlocuite, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei, remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

"Rulourile de iarbă au fost montate în luna iulie, iar terenul de joc era pregătit încă din data de 10 august pentru desfăşurarea meciului de fotbal Romania-Argentina. Acest stadion a fost realizat în vederea desfăşurării finalei Europa League din 2012, perioadă în care gazonul ar fi avut suficient timp pentru fixare. Este important de menţionat că gazonul necesită timp pentru maturizare. Dupa această dată (10 august), temperaturile extrem de ridicate, dar şi lipsa precipitaţiilor, nu au permis o dezvoltare corespun zătoare a rădăcinilor, astfel încât să se asigure o legătură puternică între ruloul de iarbă şi stratul suport", informează comunicatul citat.

***********************

Deşi nu s-a disputat nici un meci pe Naţional Arena, gazonul trebuie înlocuit.

Acesta s-a deteriorat după ce fotbaliştii naţionalei au efectuat acolo un singur antrenament, săptămîna trecută.

Montat mai tîrziu cu cîteva săptămâni decît termenul stabilit iniţial, gazonul a devenit impracticabil,  în luna septembrie pe ”Naţional Arena” fiind programate şase partide, printre care se numără şi meciul de mîine, cu Franţa, din preliminariile Campionatului European.

“Schimbarea gazonului costă aproximativ 120.000 de euro, ceea ce înseamnă câte 40.000 de euro pentru fiecare dintre echipele care joacă acolo, adică Steaua, Rapid şi Oţelul”, a declarat Gigi Becali, pentru Evenimentul Zilei.

El a precizat că a discutat deja cu George Copos despre montarea unui nou covor de iarbă, imediat după jocul Naţionalei cu Franţa. Marius Stan, de la Oţelul Galaţi, susţine că nu are niciun motiv să plătească 40.000 de euro, pentru cele trei partide disputate de echipa sa în grupele Ligii Campionilor. “Degeaba îl vor schimba acum, că nu se mai poate face nimic pe termen scurt”, a spus Stan.

Preşedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, susţine însă că situaţia este normală. “Gazonul trebuie schimbat o dată la trei sau patru meciuri, aşa se întâmplă şi la stadionul din Frankfurt, care-a fost model pentru National Arena", a precizat oficialul rapidist, pentru sursa citată.

Gazonul nu este singura şi nici cea mai mare problemă a noului stadion naţional. Preşedintele Oţelului, Marius Stan, a dezvăluit ca săptâmîna trecută la Radio GSP că Naţional Arena are nevoie de nu mai puţin 15 modificări pentru a putea găzdui meciuri în Champions League.

Naţional Arena va fi inaugurat mîine, la meciul România-Franţa, ora 21:30.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (77)
baboiles
baboiles  •  06 Septembrie 2011, 23:10

cand faceti si voi ceva pentru ROMANIA?

baboiles
baboiles  •  06 Septembrie 2011, 23:10

sal lipesti cu super gllu

baboiles
baboiles  •  06 Septembrie 2011, 23:02

sa te kis in freza domnu oprescu ca ne-ai facut de ras

Vezi toate comentariile (77)
Comentează