FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV VIDEO George Simion, reacție tranșantă în cazul „Ungaria Mare”: „Pot să-și pună și pene în cap! Au venit cu o hartă care n-a existat niciodată” + Acuzații grave la adresa ministrului Eduard Novak

George Simion, liderul AUR
George Simion, liderul AUR

Articol de , - Publicat vineri, 24 martie 2023 14:36 / Actualizat vineri, 24 martie 2023 15:23

Cazul „Ungaria Mare” a stârnit multe controverse în ultimele zile, după ce Federația Maghiară de Fotbal a anunțat că UEFA i-ar fi permis afișarea bannerelor sau steagurilor cu o hartă a Ungariei ce conține părți din România, dar și din alte state vecine cu maghiarii. George Simion, liderul partidului naționalist AUR, a comentat acțiunea, pe care o numește „o inepție, o chestiune anacronică”. 

„Ei pot veni și cu pene în cap. N-o să-i ajute la nimic. Ardealul este, a fost și va fi pământ românesc. Să vii la 105 ani după Trianon și să contești granițe, să faci o hartă care n-a existat niciodată în realitatea geografică a lumii ... asta e o inepție anacronică”, a zis George Simion pentru GSP. 

„Naționala e cel mai mare regret al meu” » Amintire dură: „Chivu stătea în jacuzzi, iar mie mi-a fost rușine să cer un masaj la picioare”
GSP LIVE
„Naționala e cel mai mare regret al meu” » Amintire dură: „Chivu stătea în jacuzzi, iar mie mi-a fost rușine să cer un masaj la picioare”

George Simion l-a criticat și pe ministrul Eduard Novak: „Sportul este folosit pentru a susține curentul transilvănean de rupere față de România”

George Simion e de părere că acțiunile maghiarilor trebuie ignorate, în schimb îl vede direct răspunzător pentru situația sportului românesc pe Eduard Novak. 

„De unde a venit acțiunea asta? Unii oameni sunt neliniștiți, îi tulbură fantomele trecutului și tot caută să creeze diferite provocări, gen 20 martie 1990 Târgu Mureș (n.r. - conflictul interetnic de la Târgu Mureș). Trebuie să-i ignorăm cât mai mult.

Cred că ce-ar trebui pe noi să ne intereseze, vizavi de sport, e felul în care conduce sportul domnul Novak. De exemplu, interferența lui la Federația de Hochei, unde caută să-și impună președinte, deși fosta glorie a hocheiului, domnul Hălăucă, a fost votat democratic într-o Adunare Generală. Sau felul în care este folosit sportul pentru a crea și a susține curentul transilvănean de rupere față de România.

Înțelegem lucrurile acestea. Și, din păcate, avem oameni slabi care conduc la București. Dar niciodată nu se va mai schimba granița în vestul României”, a mai zis Simion. 

Propunerea-șoc a lui George Simion: „Dacă vor, ne unim cu ei. Dar avem majoritate”

George Simion nu așteaptă un răspuns al ultrașilor români la meciul cu Belarus de pe Arena Națională, însă înaintează o propunere șoc: unirea cu Ungaria. Asta doar pentru că românii ar fi majoritari în noul stat. 

„Nu are rost să vină un răspuns al ultrașilor români. Chestiunea cu Ungaria e lămurită din 1918. Avem o majoritate a populației în România. Dacă vor ungurii, ne unim cu ei în spirit european și noi o să fim majoritatea în viitorul stat. Nu cred că trebuie băgați în seamă, nu trebuie să ne punem la mintea lor”, a mai zis Simion. 

La primul meci al maghiarilor după cazul Ungaria Mare, 1-0 cu Estonia, facțiunea dură a fanilor maghiari a afișat steagul Ungariei Mari pe Puskas Arena. Asta după ce Federația maghiară a reconfirmat că-i va lăsa pe fani cu steagurile și harta Ungariei Mari.

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI LEGATE DE ACEST SCANDAL: 

GSP a asistat la Ungaria - Estonia, primul meci după anunțul afișării steagului Ungariei Mari » Cine a iscat întreaga dispută: „O mângâiere politică pentru ei”

Federația Maghiară nu mai ține cont de UEFA: „Permitem steagurile cu Ungaria Mare! Este decizia noastră” + Atac dur la FRF: „Nu e de competența voastră!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (43)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  26 Martie 2023, 21:09
Postat de emil1986 pe 25 Martie 2023, 16:53

https://www.libertatea.ro/stiri/diana-sosoaca-are-legaturi-cu-serviciile-secrete-militare-rusesti-4492247 Tu, in schimb, ai cu Sputnik. :)))

Am legaturi cu euro si dolari, tu?

albertlaco100
albertlaco100  •  26 Martie 2023, 08:43

Pune mîna pe carte , și pe hartă, caută pe googel și scrie Fra Mauro, și învață!! Ungaria Mare e pe hărțile lumii cu 1000 da una mie de ani față de Romănia!!! Sau vezi hărțile duse de brătianu la Trianon!

emil1986
emil1986  •  25 Martie 2023, 16:53
Postat de eterrna.terrra.nova pe 24 Martie 2023, 21:45

Milica gandeste bre inainte sa spui ineptii. Viata in mediul rural in Romania sau oriunde in Europa e lux? Emigreaza rusii in tara? Ti-am mai spus ue e o cacialma, au nevoie de saraci sa munceasca pe bani putini ca sa tina salariile mici si sa aiba piete de desfacere.

https://www.libertatea.ro/stiri/diana-sosoaca-are-legaturi-cu-serviciile-secrete-militare-rusesti-4492247 Tu, in schimb, ai cu Sputnik. :)))

Vezi toate comentariile (43)
Comentează