FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRECIA - ROMÂNIA, 15 NOIEMBRIE, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE RTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Ghidul românului la Atena » Tot ce trebuie să ştie fanii români care vor merge în Grecia

Articol de GSP - Publicat luni, 11 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 10 noiembrie 2013 22:54

Suporterii "naţionalei" sînt aşteptaţi în capitala Greciei, pe lîngă cei 1.700 care au achiziţionat online biletele rezervate românilor, alte cîteva sute urmînd să fie aproape sigur în tribunele de pe "Karaiskakis": e vorba de cei care sînt stabiliţi în Grecia, au cetăţenie elenă şi au putut achiziţiona din biletele destinate gazdelor!

TRANSPORT
Dacă veniţi cu maşina personală, veţi descoperi un trafic rutier dezordonat. Se trece des "pe roşu", regulile sînt încălcate atît de pietoni, cît şi de şoferi. Nu e greu de găsit locuri de parcare, situaţia se schimbă doar în apropierea Acropolei.

AEROPORT - CENTRU: 8 euro
Cea mai sigură variantă de transport pentru acest itinerariu e metroul. Biletul costă 8 euro, după ieşirea din terminal urmaţi indicatoarele şi folosiţi linia albastră pînă la staţia dorită. Circulă din jumătate în jumătate de oră.

CENTRU - KARAISKAKIS: 0,6 euro
Arena pe care vor juca "tricolorii" se află în Pireu. Se ia linia 1, cea verde, care poate fi accesată din centru (staţiile Omonia sau Monastiraki) şi se coboară la Faliro (penultima staţie). Un bilet costă 0,60 euro.

AŞA DA
Abonamentul săptămînal pentru toate mijloacele de transport din Atena costă 14 euro, soluţie convenabilă pentru o şedere mai lungă

AŞA NU
Atenţie la taxiuri! În oraş sînt o soluţie viabilă, însă un drum aeroport - centru costă peste 50 de euro!

CAZARE
În medie, preţul unei camere single, pe noapte, depăşeşte 35 de euro. Există însă şi hoteluri mai accesibile:

CENTRU: Golden City Hotel - de la 25 de euro/noapte. Aflat la 100 de metri de staţia de metrou Omonia, conexiune directă cu Faliro (stadionul Karaiskakis)

PIREU: Hotel Ideal - de la 25 euro/noapte. Se află la 400 de metri de staţia de metrou Pireu, la o staţie de Karaiskakis

LÎNGĂ STADION: Hotel Carol - de la 31 euro/noapte. Amplasat vizavi de stadionul Karaiskakis.

MÎNCARE
Preparatele se bazează pe carne de porc, pui, vită sau oaie. În portul Pireu se găsesc sortimente variate de peşte. Cele mai răspîndite feluri: gyros (stil şaorma, 2 euro), kalamaki (frigărui, 1 euro), pui la rotisor (4-5 euro)
Magazine tip hypermarket aproape de centru: Carrefour (la 10 metri de staţia Omonia). Lîngă Karaiskakis: Lidl (în staţia de metrou Kallithea)

IEFTIN ŞI BUN
Preţurile la restaurant sînt mai mari decît în România. Astfel, pentru turiştii fără pretenţii, există restaurante tip fast-food ori "împinge-tava". Recomandare: la doi paşi de piaţa Omonia, pe strada Gladstonos, un local în care două meniuri complete kalamaki şi cartofi prăjiţi plus două beri costă 12 euro. Cît o friptură în centru!

STIL ŞI PITORESC
La restaurantele din "Plaka", cea mai faimoasă zonă din centru, se ajunge pe oricare din străzile care încep de la staţia de metrou "Akropoli". Sînt inedite, amplasate pe străzi în trepte, cu fundalul asigurat de Parthenonul luminat.

PREŢURI ÎNTÎLNITE
sticlă de apă 0,5 l: 0,5 euro
covrigi cu susan: 0,5 euro
porumb: 2 euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
misfits7
misfits7  •  12 Noiembrie 2013, 13:25

Deci...Probabil cine a scris articolul asta nu are idee despre ce si cum. 1. Este foarte greu de gasit loc de parcare cam peste tot, nu doar in centru ! 2. Biletul de tren electric/metro etc costa 1.40 euro si e valabil pt 1,5 ore. 3. De la aeroport pana in centrul este un pret FIX pt taxi, 35 de euro...nu 50 !

bamse1901
bamse1901  •  12 Noiembrie 2013, 12:00

daca tu ai gasit locuri de parcare usor in atena inseamna ca ultima data ai fost acum vreo 30 de ani. iar ca mancare gasesti souvlaki la 2 euro aproape la orice colt de strada.

ion.ionescu
ion.ionescu  •  11 Noiembrie 2013, 16:41

Să spui că "nu e greu de găsit" locuri de parcare în Atena, dincolo de agramatism, e sadism faţă de cei care te vor crede şi te vor înjura apoi !...Asta e cea mai mare problemă în Atena. Din două motive : străzile laterale sunt înguste în general şi supraaglomerate iar grecii fac urât dacă le ocupi locul, în timp ce ăi bătrâni fac scandal că nu pot merge pe trotoarul de 1 m...; marile artere sunt în general cu sens unic şi, dacă ai ratat o "ieşire" rişti să ajungi în Pireu, adică să ieşi din oraş, să ajungi în port ! La Atena mi-a fost julit jeep-ul de 3 ori, de 2 ori în parcare şi o dată pe ferry-boat...Mai bine fără maşină sau o lăsaţi cât mai departe de centru ! Atenţi

Vezi toate comentariile (10)
Comentează