FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU

Gică Popescu taxează naționala lui Edi Iordănescu: „E greu să faci rezultate așa” » Detaliul negativ remarcat de fostul mare jucător

Gică Popescu / Sursă foto: GSP
Gică Popescu / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 14 iunie 2022 21:26 / Actualizat marti, 14 iunie 2022 21:36

Gică Popescu, fostul mare fundaș al primei reprezentative, nu e satisfăcut de nivelul etalat de echipa națională în cele trei meciuri disputate până acum în Liga Națiunilor, 0-2 cu Muntenegru, 0-1 cu Bosnia și 1-0 cu Finlanda.

Înaintea meciului retur cu Muntenegru, pe care „tricolorii” îl dispută în această seară, în Giulești, de la ora 21:45, „Baciul” a explicat ce l-a nemulțumit în cele trei meciuri disputate de „tricolori” sub comanda lui Edi Iordănescu. Acesta consideră că naționala e mult prea inconstantă pentru a spera la rezultate solide pe termen lung.

România suferă o umilință istorică în fața Muntenegrului » Concluzie unanimă: „Rușine, rușine să vă fie!”
România - Muntenegru 0-3
România suferă o umilință istorică în fața Muntenegrului » Concluzie unanimă: „Rușine, rușine să vă fie!”

Gică Popescu vrea mai mult de la naționala lui Iordănescu: „E greu să ai rezultate când nu menții același ritm tot meciul”

„La meciul din Bosnia (n.r. - al doilea din grupă, pierdut cu 0-1), nu am avut o altă atitudine. Am văzut aceeași echipă înceată, fără curaj, temătoare

Într-adevăr, am arătat diferit în prima repriză în fața Finalandei. Apoi, în repriza a doua, am cedat mijlocul terenului. Probabil a fost vorba de lipsă de încredere, de teama de victorie. Dar e greu să faci rezultate când nu menții același ritm pe toată durata celor 90 de minute. Sper ca în această seară să avem aceeași cadență pe care am avut-o în prima repriză cu Finlanda”, a spus Gică Popescu, la Prima TV. 

Ce s-a întâmplat cu Finlanda? „Tricolorii” s-au impus la limită, 1-0, datorită evoluției foarte bune din prima repriză, a paradelor senzaționale ale portarului Florin Niță și a ratărilor imense ale nordicilor.

Echipa națională are nevoie de un lider. Probabil că lipsa rezultatelor e cauzată și de absența unui astfel de lider.

- Gică Popescu

România e sub adversarele din grupă la toate capitolele!

Statistica furnizată de UEFA explică, în mare măsură, de ce naționala României se află pe ultimul loc, cu 3 puncte, la jumătatea campaniei din Liga Națiunilor.

În cele trei partide tur, cu Muntenegru (0-2), cu Bosnia Herțegovina (0-1) și cu Finlanda (1-0), „tricolorii” au inițiat cele mai puține atacuri (69), cu unul mai puțin decât Muntenegru. Bosnia are 124, iar Finlanda 93.

De asemenea, echipa pregătită de Edi Iordănescu este ultima și la mingi recuperate (105), în timp ce adversara din această seară, Muntenegru, domină la acest capitol (124).

Clasamentul actualizat din grupa României: 

EchipăGolaverajPuncte
1. Bosnia3:25
2. Finlanda3-24
3. Muntenegru3-34
4. România1-33

S-au jucat în grupa României:

  • 4 iunie: Muntenegru – România 2-0, Finlanda - Bosnia 1-1
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România 1-0, Finlanda - Muntenegru 2-0
  • 11 iunie: România - Finlanda 1-0, Muntenegru - Bosnia 1-1

Urmează să se joace:

  • 14 iunie: România - Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

De ce e Liga Națiunilor foarte importantă pentru noi

E o competiție mai accesibilă nouă în drumul spre Europeanul din 2024 decât vor fi preliminariile de anul viitor. Locul 1 în Nations League oferă 3 imense avantaje, locul 2 aproape că garantează și el prezența la un eventual baraj, în vreme ce ultimele două poziții ar însemna regres. 

VIDEO Totul despre Muntenegru - România

Citește și alte știri despre echipa națională:

Tavi Popescu, luat la rost de fostul căpitan al României: „Trebuie să demonstrezi că ești în măsură să deschizi gura!”

VIDEO Haos înainte de România - Muntenegru » Cozi fără sfârșit în jurul arenei din Giulești: drum de 3 minute, parcurs în 45

FOTO Imagine antologică în Giulești » Comentatorii meciului, blocați în lift: „Genial! Am răzbit și am vrea 3 puncte acum”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
emil1986
emil1986  •  14 Iunie 2022, 22:45
Postat de sdaniel1972 pe 14 Iunie 2022, 21:58

sa dispara TOTI! Resetare totala a frf!

Si ... ce se va intampla?

elgabri
elgabri  •  14 Iunie 2022, 22:36

Sa dispara puscariasii !!

Kenzo
Kenzo  •  14 Iunie 2022, 22:36

Ce joc încâlcit si ce mijlocasi "lipsa "avem..

Vezi toate comentariile (5)
Comentează