FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Știm ultimele două echipe calificate la Tokyo » În ce urnă va fi România la JO: grupa infernală și grupa „ușoară”

Tokyo 2020 FOTO Guliver/Gettyimages
Tokyo 2020 FOTO Guliver/Gettyimages

Articol de - Publicat luni, 29 martie 2021 10:03 / Actualizat luni, 29 martie 2021 11:22

Honduras și Mexic au ajuns în finala turneului de calificare pentru JO, din regiunea CONCACAF, și au obținut ultimele două bilete pentru Olimpiada de la Tokyo, unde va fi prezentă și echipa națională a României.

  • Tragera la sorți pentru turneul de fotbal masculin de la Tokyo va avea loc pe 21 aprilie, la sediul FIFA din Zurich, de la ora 11:00, iar echipa națională a României va fi prezentă în urna a 4-a.
  • Există o condiție: în niciuna dintre cele 4 grupe nu poate fi mai mult de o echipă de pe un anumit continent.
  • La Jocurile Olimpice, echipele naționale vor convoca fotbaliștii născuți după 1 ianuarie 1997, dar în fiecare lot se pot regăsi maximum 3 fotbaliști născuți înainte de această dată.

Mexic a trecut fără emoții de naționala Canadei, scor 2-0, iar Honduras a învins la limită Statele Unite ale Americii, 2-1. „The Yanks” nu s-au mai calificat la turneul final din 2008, de la Beijing, și au ratat pentru a treia oară la rând calificarea la Jocurile Olimpice.

România, în urna a 4-a la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Astfel, cele 16 echipe calificate la Olimpiadă vor fi repartizate în patru grupe a câte patru echipe, iar primele două se vor califica în următoarea fază a competiției, sferturile de finală. Echipa națională a României revine după 57 de ani la turneul de fotbal de la Jocurile Olimpice și va fi repartizată în urna a 4-a, alături de Australia, Franța și Arabia Saudită.

  • Urna 1: Japonia, Brazilia, Argentina, Coreea de Sud
  • Urna 2: Mexic, Germania, Honduras, Spania
  • Urna 3: Egipt, Noua Zeelandă, Coasta de Fildeș, Africa de Sud
  • Urna 4: Australia, Franța, România, Arabia Saudită

Urnele s-au alcătuit pe baza unui clasament construit în conformitate cu performanțele echipelor de la edițiile trecute ale Jocurilor Olimpice. Se iau în considerare punctele obținute la ultimele 5 turnee de fotbal masculin (3 puncte pentru o victorie, 1 punct pentru egal, 0 pentru înfrângere). Pentru a permite clasamentului să reflecte forma curentă a echipelor naționale, cea mai mare importanță este acordă rezultatelor recente de la JO. Astfel, cele 5 Olimpiade care se iau în calcul sunt: Sydney 2000 (20% din punctajul obținut), Atena 2004 (40%), Beijing 2008 (60%), Londra 2012 (80%) și Rio de Janeiro 2016 (100%).

Grupa infernală pentru echipa națională:

  1. Brazilia
  2. Mexic
  3. Coasta de Fildeș
  4. România

Grupa „ușoară” pentru echipa națională:

  1. Japonia
  2. Honduras
  3. Noua Zeelandă
  4. România

Turneul se va desfășura în Japonia, în perioada 21 iulie - 7 august 2021, în șase orașe: Kashima, Sapporo, Sendai, Saitama, Yokohama și Tokyo. Finala pentru medalia de aur se va juca pe Nissan Stadium din Yokohama, o arenă cu o capacitate de aproximativ 72.000 de locuri.

Cum s-a calificat România la Jocurile Olimpice

„Tricolorii” mici au obținut calificarea după ce au ajuns până în semifinalele Campionatului European de tineret din 2019. România U21 a terminat pe primul loc într-o grupă cu Anglia, Croația și Franța, iar în penultimul act a pierdut în fața Germaniei, scor 2-4.

4 calificăria obținut echipa națională la Jocurile Olimpice: Paris 1924, Helsinki 1952, Tokyo 1964 și Tokyo 2021

Locul 5este cea mai bună clasare obținută de România la proba de fotbal de la Jocurile Olimpice: la Tokyo 1964

VIDEO. Viorel Moldovan, la finalul partidei câștigate de România U21 în Ungaria: „În locul lui Mutu l-aș fi schimbat pe Marin. Mi-era teamă că va lua al doilea galben”

Citește și alte știri despre echipa națională:

Remarcatul presei germane dintre „tricolori” și criticile pentru jucătorii lui Low: „Băieți, tot ceea ce trebuia să faceți era să găsiți poarta”

Air Force România » Schimbările pregătite de Mutu pentru duelul decisiv cu Germania

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (4)
adriann_
adriann_  •  29 Martie 2021, 12:00

E grotesc faptul ca se tot creste numarul de echipe din CONCACAF ca sa se califice SUA, dar cand colo ne trezim cu Honduras samd. Asta in vreme ce Europa are 4 echipe iar America de Sud 2. Lasa ma nene un adin CONCACAF i mai lasa un loc pentru baraj intre Europa si America de Sud. Sau sa stim o chestie, se califica toate din CONCACAF si poate asa ajunge si SUA la turneul olimpic...

adi_stelistul
adi_stelistul  •  29 Martie 2021, 11:51

Și cum tragerile la sorți sunt destul de dirijate...

adi_stelistul
adi_stelistul  •  29 Martie 2021, 11:51

Eu zic ca și mai ușor ar fi cu Coreea, nu cu Japonia. E însă foarte probabil sa “nimerim” Japonia, daca ținem cont ca tara gazda trebuie sa pice obligatoriu cu o echipa europeană (in fiecare grupa trebuie sa fie exact una) și noi suntem adversarii cei mai la îndemâna, aparent.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close