FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Horațiu Moldovan și-a dezvăluit obiectivele » Cum a răspuns la întrebarea: „Titlul cu Rapid sau calificarea la Euro 2024”

Horațiu Moldovan într-un meci al Rapidului cu FCSB, foto: Imago
Horațiu Moldovan într-un meci al Rapidului cu FCSB, foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 07 septembrie 2023 14:05 / Actualizat joi, 07 septembrie 2023 15:17

Portarul Horațiu Moldovan (25 de ani) și-a câștigat postul de titular la națională, după prestațiile excelente din meciurile cu Kosovo (0-0) și Elveția (2-2), disputate în iunie, în preliminariile Euro 2024. Selecționerul Edward Iordănescu va începe, mai mult ca sigur, tot cu el și partida de foc cu Israel, foarte importantă pentru soarta calificării la turneul final din Germania.

România continuă parcursul din preliminariile Euro 2024:

  • România - Israel se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la 21:45 (liveTEXT pe GSP.ro și Prima TV)
  • România - Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (liveTEXT pe GSP.ro și Antena 1)

Goalkeeperul Rapidului beneficiază de încrederea staff-ului reprezentativei, chiar dacă în startul campionatului a comis niște gafe uluitoare.

Informații de ultimă oră din cantonamentul naționalei » Ce șanse au Valentin Mihăilă și Florinel Coman să joace cu Israel
România - Israel
Informații de ultimă oră din cantonamentul naționalei » Ce șanse au Valentin Mihăilă și Florinel Coman să joace cu Israel

Moldovan a dezvăluit care sunt principalele sale obiective pe care ar vrea să le realizeze în viitorul apropiat.

Întrebat ce ar alege între titlu de campion cu Rapid și calificarea la Euro 2024, portarul a dezvăluit că le vrea pe ambele. "Trebuie să le luăm pas cu pas. Prima dată să ne calificăm la Euro 2024, și după, chiar mi-aș dori să câștig și titlu cu Rapid. E un vis de-al meu", a declarat Horațiu Moldovan, într-un interviu acordat pentru FRF TV.

Goalkeeperul este conștient că România se află în fața unor meciuri extrem de importante: „Cred că avem o șansă foarte mare să ne calificăm, avem două meciuri acasă. Vom avea, cu siguranță, stadionul plin, suporterii ne vor susține".

Moldovan crede că forța grupului reprezintă atuul naționalei României: "De doi ani, de când sunt eu la națională, n-am simțit grupul atât de unit ca acum. Meciul cu Elveția a arătat cât de mult ne dorim calificarea și că nu vom renunța până la final!".

Portarul Rapidului a fost cel mai bun tricolor în meciul din Kosovo (0-0), iar cu Elveția (2-2), la Lucerna, a ținut România în meci prin câteva parade spectaculoase.

Horațiu Moldovan: „Meciul cu Elveția a arătat cât de mult ne dorim calificarea și că nu vom renunța până la final!”

Moldovan a rememorat trăirile din finalul partidei cu Elveția, când gazdele conduceau cu 2-0, iar Mihăilă a egalat în ultimele minute.

„Mă bucur că am reușit să ajut echipa la meciurile din iunie, dar nu doar eu. Am demonstrat că suntem un grup unit și că nu renunțăm niciodată, chiar dacă Elveția ne-a condus cu 2-0 și a avut multe ocazii. Aveam încredere că putem egala, deși simțeam că Elveția este o echipă foarte, foarte bună. M-am bucurat. Au fost roadele muncii noastre. Cred că va fi foarte greu să mai plece vreo echipă neînvinsă din Elveția".

Am încredere totală în mine și în băieți că vom obține șase puncte și vom tranșa în mare parte calificarea.

- Horațiu Moldovan, portar România

Moldovan are doar trei selecții. A debutat la națională în amicalul cu Slovenia (1-2), disputat la 17 noiembrie 2022, pe Cluj Arena.

„E un sentiment aparte, o mândrie de nedescris să joci pentru echipa națională. M-am bucurat că mi-am îndeplinit un vis la care nici nu puteam să mă gândesc în urmă cu trei ani. Mai ales că am debutat la Cluj, acolo unde m-am născut. E ceva nemaipomenit să joci pentru echipa națională", a explicat Horațiu.

Horațiu Moldovan, despre gafele sale: „Nu are cum să se uite o greșeală, se vede pe tabelă”

Portarul zâmbește amar când este chestionat despre greșelile de portar.

„E greu pentru un portar dacă greșește la începutul meciului, cumva te apasă acest lucru, dar cel mai important este să treci peste și să nu persiști în greșeală tot meciul. Poți salva pe parcurs ceva din greșeala făcută, dar nu totul pentru că nu are cum să se uite o greșeală, se vede pe tabelă. Dacă începi foarte bine jocul prinzi foarte mare încredere că nu poți primi gol", a concluzionat Moldovan.

Goalkeeperul laudă cuplul de fundași centrali Burcă - Drăgușin, care începe să se sudeze: "Sunt jucători foarte buni. Drăgușin este într-o foarte mare creștere. Burcă a schimbat echipa. Sunt băieți senzaționali. Nu doar ei. Orice jucător din lot poate juca bine, de asta sunt aici".

Cred că avem o școală de portari foarte bună. La acest capitol stăm foarte bine. Din spate vin portari tineri de valoare.

- Horațiu Moldovan, portar România

Horațiu Moldovan spune că se înțelege foarte bine cu ceilalți portari din lot, Ștefan Târnovanu și Marian Aioani:

"Ne înțelegem foarte bine. Vorbim între noi și în timpul campionatului, nu doar când suntem la națională. Târnovanu este un portar care a crescut foarte mult în ultimul timp. E un portar de talie, acoperă foarte bine poarta. Aioani vede foarte bine jocul, are spirit de anticipație foarte bun".

Horațiu Moldovan a fost jucător de câmp până la 12 ani

Moldovan a mai spus că Iker Casillas și Dani Coman sunt portari care l-au inspirat. Horațiu nu a început fotbalul ca portar.

„Până la 12 ani am jucat în câmp. S-a accidentat portarul de la juniori, eram la CFR Cluj, și a trebuit să intru în poartă. Asta a fost. Mi-a plăcut și n-am mai ieșit din poartă.

Cu mingea am început să mă joc pe la 7 ani. Până atunci eram înebunit cu mașinile. Când am întâlnit mingea parcă s-a schimbat totul", a povestit Moldovan pentru FRF TV.

Fotbalul s-a schimbat în ultimii ani și e foarte important pentru portar să aibă joc bun de picior. Să plece jocul foarte repede de la el. Stau și exersez foarte mult acest lucru, mai ales că domnul Bergodi cere acest lucru la Rapid.

- Horațiu Moldovan portar România

VIDEO. Edi Iordănescu, declarații înaintea dublei cu Israel și Kosovo: „Depinde doar de noi să continuăm acest parcurs bun și să ducem România din nou la EURO”

Citește și alte articole:

Bănel Nicoliță, titular la EURO 2008, nu menajează actuala generație: „Noi jucam cu Franța și Italia, nu cu Israel și Kosovo! Pe mine nici nu mă băga în meciuri ca astea”

Arbitrul meciului România - Israel a fost arestat într-un dosar de proxenetism și trafic de droguri » „Săltat" de mascați în timpul unei orgii cu 9 femei și 26 de bărbați

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează