FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA LA EURO 2024

Primul 11 al României pentru EURO 2024, în opinia lui Ilie Dumitrescu » Surprizele și singura incertitudine pentru fostul internațional

Ilie Dumitrescu
Ilie Dumitrescu

Articol de - Publicat sambata, 30 martie 2024 07:50 / Actualizat sambata, 30 martie 2024 17:11

Ilie Dumitrescu, aripa stângă legendară a naționalei României, a alcătuit primul 11 pe care, în opinia sa, ar trebui să se bazeze selecționerul Edward Iordănescu la Campionatul European din Germania de anul acesta.

Dumitrescu l-a ales în poartă pe Horațiu Moldovan, rezerva lui Jan Oblak la Atletico Madrid, în defavoarea lui Florin Niță, titular la Gaziantep.

Cristi Balaj, veste mare pentru fanii lui CFR Cluj: „Au fost de acord!” + anunță venirea unui atacant
CFR Cluj
Cristi Balaj, veste mare pentru fanii lui CFR Cluj: „Au fost de acord!” + anunță venirea unui atacant

O altă alegere interesantă a acestuia este legată de utilizarea lui Ianis Hagi pe postul de „inter”, mijlocaș central dreapta, în sistemul 4-3-3. Ianis a evoluat cel mai mult, în cariera sa, pe pozițiile de mijlocaș central ofensiv și de extremă dreapta.

Singura incertitudine pentru Ilie Dumitrescu

Singurul semn de întrebare al fostului mare internațional vine chiar pe postul pe care chiar el a scris istorie pentru prima reprezentativă. Dumitrescu este nehotărât între Valentin Mihăilă și Florinel Coman pentru poziția de extremă stânga.

Sistemul ales de Ilie Dumitrescu este 4-3-3, conform digisport.ro, iar echipa gândită de el se prezintă în felul următor: Moldovan - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - Hagi, Screciu, Stanciu - Man, Drăguș, Coman/Mihăilă.

20de goluri în 62 de selecții a reușit Ilie Dumitrescu pentru naționala României

Cei 3 jucători remarcați de Ilie Dumitrescu după Columbia - România 3-2

Ilie Dumitrescu, fost mare internațional, a avut 3 fotbaliști remarcați din tabăra „tricolorilor” după partida amicală Columbia – România, scor 3-2.

Fostul atacant a lăudat schimbările făcute de Edi Iordănescu, pe care l-a considerat inspirat, la fel ca în preliminariile EURO 2024. Din teren, Ianis Hagi, Dennis Man și Denis Drăguș l-au impresionat pe Dumitrescu. Toți 3 au intrat în repriza a doua.

„A schimbat bine Iordănescu, a făcut asta și în campanie. I-a introdus pe Hagi și Drăguș și am avut un plus. Când a mutat superofensiv s-a văzut imediat.

L-a băgat pe Tănase vârf, Drăguș extremă stângă, Man a adus un plus de viteză și de ritm de la prima acțiune, în dreapta. Am început să punem probleme. Mutarea am resimțit-o puțin, pentru că am luat gol repede după schimbări.

Hagi și Man își asumă, au personalitate, fac lucruri. Faptul că Drăguș a trecut vârf a fost o mutare bună. Hagi e foarte bun în linia de mijloc. Golul lui Ianis a adus un plus de încredere. Așa s-a întâmplat și cu Elveția, doar că acum am luat golul 3 și nu am mai putut să revenim.

Man este o certitudine. Ianis, chiar dacă nu joacă, are personalitate și structură de lider. La fel și Drăguș. Sper ca Ianis să joace mai mult la echipa de club”, a declarat Ilie Dumitrescu, la emisiunea Digi Sport Special.

VIDEO Răzvan Raț, despre grupa României de la EURO: „Va fi mai grea, acum că Ucraina s-a calificat” + Ce zice de Columbia - România

Citește și:

Rezultat năucitor în semifinala de la Miami, Sinner - Medvedev » Cel mai drastic eșec al carierei
Miami
Rezultat năucitor în semifinala de la Miami, Sinner - Medvedev » Cel mai drastic eșec al carierei
Mihai Rotaru, pus pe glume înainte de Universitatea Craiova - Rapid: „Nici nu știau ce vor! Domnul Șucu cerea experiență VIP. Îi aducem și mobilă de la Ikea”
CSU Craiova - Rapid
Mihai Rotaru, pus pe glume înainte de Universitatea Craiova - Rapid: „Nici nu știau ce vor! Domnul Șucu cerea experiență VIP. Îi aducem și mobilă de la Ikea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mishu_74
mishu_74  •  05 Aprilie 2024, 01:10

inteleg ca trebuie sa-i faca lobby lui Hagi jr ca e prieten cu taica-so, iar altul mai bun oricum nu avem. dar de ce trebuie sa-i inventeze calitati? auzi la nea Ilie : "structura de lider"?!?!? :))) wtf ?! daca Ianis are structura de lider io sunt tenor la Scala. bai, noua romanilor asa ne place sa ne mintim frumos, sa ne furam caciula singuri, cu un asa aer de fecioara neprihanita de mai mare dragul. :))))) suntem maestrii in a gasi sau inventa tot felul de chestii numai sa nu vedem adevarul in fata. fugim de el. pentru ca doare. sau pentru ca trebuie sa ne punem serios pe treaba. si nu stim cum. pentru ca de atata timp ne facem ca ne pricepem si ca muncim. :)))

1945sv0509
1945sv0509  •  30 Martie 2024, 19:46

Tinand cont de rezultatele ca antrenor ale acestui "comentator"putem concluziona ca avem noroc ca individul poate alcatui o echipa doar la televizor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează