FOTBAL  »  NATIONALA  »  OMOLOGARE

Incredibil! Stadionul pe care ar trebui să joace România în Liga Națiunilor n-a fost omologat nici pentru Liga 2

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 iulie 2018 18:45

Petrolul a promovat în Liga 2, însă nu va putea juca meciurile de acasă pe arena "Ilie Oană", stadionul obișnuit, pe care și-a desfășurat meciurile în ultimii ani.

Jandarmeria și Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Direcția de Sănătate Publică sunt instituțiile care consideră că arena nu îndeplinește condițiile necesare pentru a obține avizul și n-au dat undă verde pentru desfășurarea meciurilor. Este vorba de lipsa Certificatului de Securitate al stadionului “Ilie Oană”.

„FC Petrolul Ploieşti a intenţionat să le ofere suporterilor săi un meci de prezentare cu Rapid București înainte de startul sezonului 2018-2019, dar, din păcate, din motive independente de voinţa clubului, un astfel de eveniment nu poate fi organizat pe stadionul «Ilie Oană» în acest moment si cel mai probabil va fi anulat”, a declarat Cristi Vlad, preşedintele FC Petrolul Ploieşti, conform site-ului oficial.

ce est certificatul de securitate

Certificatul de Securitate este un document obligatoriu ce trebuie obtinut de catre fiecare administrator de baza sportivă si care atestă faptul că respectivul teren îndeplinește condițiile necesare pentru desfășurarea de competiții, in termenii stabiliti de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Jandarmeria și Direcția de Sănătate Publică. În cazul stadionului “Ilie Oană”, aceasta certificare ar fi trebuit obţinută de către Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. În absenţa acestei certificări, stadionul din Ploiești, arena pe care echipa “lupilor galbeni” îşi desfăşoară în mod tradițional jocurile în calitate de organizatoare, nu este omologată. Mai exact, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova nu îşi dă acordul pentru ca pe stadionul „Ilie Oană” să fie organizate jocuri cu spectatori.

„Deoarece ne aflăm în faţa unei situaţii extrem de serioase, ce riscă să devină gravă din perspectiva noastră, solicităm, şi pe această cale, administratorului stadionului să facă, urgent, toate demersurile necesare pentru obţinerea Certificatului de Securitate, astfel încât echipa Ploieştiului să poată juca, pentru ploieşteni, pe stadionul «Ilie Oană» şi nu în altă parte”, a continuat Cristi Vlad.

Acesta a mai precizat că întârzierea omologării creşte riscul şi din perspectiva primului meci oficial al sezonului 2018-2019. Astfel, dacă Certificatul de Securitate nu este obţinut cât mai curând de către administratorul stadionului, suporterii echipei FC Petrolul Ploiești nu vor putea urmări live meciul de liga a doua de pe 4 august, împotriva echipei Sportul Snagov.

naționala a jucat acolo PE 5 IUNIE

Totuși, decizia e surprinzătoare, ținând cont că pe 5 iunie stadionul "Ilie Oană" a găzduit meciul amical al naționalei României cu Finlanda, scor 2-0. 

România ar urma să dispute două partide pe acest stadion în Liga Națiunilor: cu Muntenegru, pe 7 septembrie, și cu Lituania, pe 17 noiembrie.

15.000.000 €a costat reconstruirea completă a stadionului din Ploiești, care a avut loc în 2011

15.560 de locuri pe scaune are arena "Ilie Oană"

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (17)
mandpv964
mandpv964  •  21 Iulie 2018, 13:54
Postat de ostile_rumeliei pe 21 Iulie 2018, 10:47

România, sudul țării, neseriozitate...

Un cioban ardelean sta sprijinit in bata. Trece un neserios din Bucuresti (sau Sudul Tarii) si - l intreaba, ce faci bade, stai si te gandesti?? Nooooo, numa stau..... ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sorinvision
sorinvision  •  21 Iulie 2018, 12:02

Daca nu se poate juca pe Ilie Oana ii asteptam la Craiova. Romania va avea in tribune 25.000 suporteri care nu injura, nu striga *** Dinamo, Steaua sau Rapid sau *** la ardeleni asa cum pateste Stiinta cand joaca in Ardeal, suporteri care vin la mici cu intreaga familie pentru spectacol.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sorinvision
sorinvision  •  21 Iulie 2018, 11:59

"România, sudul țării, neseriozitate..."...ma lesi, stiu pe unul din Sibiu care datoreaza statului roman 600.000 euro si *** pe el in loc sa-i plateasca. Bre, vezi ca CFR Cluj mai are de platit inca jucatorii deplatiti din era Paskany...bai, sulica ardeleanu'. :)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează