FOTBAL  »  NATIONALA  »  INSULELE FEROE - ROMÂNIA

INSULELE FEROE - ROMÂNIA // VIDEO 10 răspunsuri interesante ale lui Florin Andone: ce câștigător al Balonului de Aur l-a inspirat și pe cine consideră cel mai mare atacant român din istorie

Articol de GSP - Publicat luni, 07 octombrie 2019 18:16

Florin Andone (26 de ani, Galatasaray) a răspuns, prin intermediul FRF TV, celor mai interesante 10 întrebări primite de la fanii echipei naționale.

  • România va evolua în Feroe, pe 12 octombrie, de la ora 19:00, și acasă cu Norvegia, pe 15 octombrie, de la 21:45. Ambele meciuri vor fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV.

1. Care a fost cel mai frumos cadou pe care l-ai făcut? 
Câinele pe care i l-am luat prietenei mele. Este ca un copil, îl iubim foarte mult.

2. Care ar fi titlul cărții despre tine și care ar fi prima frază din ea?
„Never give up„ (n.a. „Nu renunța niciodată”) ar fi titlul! Am avut de mic încredere în mine, am încercat tot timpul să lupt, să îmi ating obiectivul. Am avut multe momente grele, nu mi-a fost deloc ușor să ajung aici. Am muncit din greu, am fost serios și am încercat mereu să dau sută la sută.

3. Spre ce domeniu te-ai îndrepta după fotbal? 
Mi-ar fi plăcut să fiu polițist. Eram foarte curios de mic copil. Sincer, cred că tot ceva legat de fotbal, antrenor, preparator fizic, impresar. Încă nu m-am gândit, mai am câțiva ani de fotbal.

4. Dacă ar fi să bați un penalty, ce portar ai vrea să eviți? 
Aș spune Ter Stegen. E unul dintre cei mai valoroși portari din lume. La nivelul la care am ajuns, toți portarii sunt valoroși. Mereu există riscul să ratezi.

5. Cel mai bun prieten fotbalist?
Pedro Santos. L-am cunoscut la Cordoba B. Am fost accidentați amândoi în același timp. De atunci vorbim săptămânal, când avem vacanțe le petrecem împreună. Soția lui este prietenă foarte bună cu prietena mea.

6. Unde ai simțit cea mai mare plăcere de a juca fobal? 
Cred că cel mai frumos sentiment este când joci pentru echipa națională. Este un vis pentru fiecare român. Cel mai frumos meci a fost cel cu Franța, de la EURO 2016. A fost un plus de adrenalină, un sentiment de nedescris.  

7. Care este anotimpul preferat?
Vara. Este cald, mereu încerc să îmi petrec vacanța în locuri mai calde. Îmi place plaja, să merg mai lejer îmbrăcat. Îmi place să mănânc înghețată, să beau sucuri reci.

8. Preferi să fii titular și să nu dai gol sau să intri și să marchezi? 
Cred că toți ne dorim să fim titulari. Poate uneori strategia e mai bună dacă intri ca rezervă. Nu știu dacă înțelegeți. Depinde și de scor. Dacă e 1-0 pentru advesari, prefer să intru de bancă și să marchez. Este un sentiment un pic contrar.

9. Ce superputere ți-ar plăcea să ai? 
Aș vrea să zbor. Sincer, aș dori mai multe, dar asta e preferata.

10. Care e jucătorul care te-a inspirat?
Mi-a plăcut Andriy Shevchenko, atunci când juca la SuperMilan. A fost unul dintre cei mai buni atacanți din lume. Mi-a plăcut foarte mult și Adrian Mutu. E cel mai bun atacant pe care l-a avut România, din toate timpurile.

CLASAMENT GRUPA F

 

PROGRAMUL ROMÂNIEI

  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00)
  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

Vezi și:

INSULELE FEROE - ROMÂNIA // Nicolae Stanciu, despre problema retragerii sale: „I-am spus lui Contra că ar fi mai ok să nu vin la națională”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
xxrapi
xxrapi  •  08 Octombrie 2019, 06:06

"Mi-a plăcut foarte mult și Adrian Mutu. E cel mai bun atacant pe care l-a avut România, din toate timpurile." (Pe care l-ai vazut TU!) Au fost si altii,multi,multi,cu mult mai mai buni ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează