FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UNGARIA, VINERI, 21:00, LIVEVIDEO PE ANTENA 1 ŞI GSP.RO

Jurnaliştii maghiari publică poveşti din duelurile România - Ungaria, rememorate de jucători: "Aruncau în noi cu ouă şi roşii!"

Articol de - Publicat joi, 05 septembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 04 septembrie 2013 22:49

Mijlocaşul Pál Berendi, 80 de ani, rememorează un episod din 1958: "Ne-au fluierat imnul la Bucureşti, maghiarii din România, bieţii, mormăiau versurile şi plîngeau!"


Foşti internaţionali maghiari încing meciul de mîine seară! Pál Berendi şi Gabor Kiraly, un fost şi un actual fotbalist din echipa vecină, au povestit, pentru cotidianul Nemzeti Sport, episoade din meciurile România - Ungaria disputate la Bucureşti. Ambele prezintă disputa ca pe un adevărat război!

"Abia am încheiat jocul!"
Primul vorbeşte Berendi. Mijlocaş, participant la CM 1958. După competiţia din Suedia, selecţionat în echipa Ungariei care se deplasa, în octombrie '58, pentru un amical bucureştean care s-a transformat, după spusele fotbalistului, într-o confruntare de coşmar!

"Nu prea ne înghiţeau fiindcă i-am bătut la Jocurile Olimpice din '52", spune maghiarul. "Deşi era amical, ne-au fluierat imnul. Etnicii maghiari din stadion plîngeau, mormăiau versurile. Era foarte greu să fii ungur în România în acea perioadă!", continuă Berendi. Momentul culminant, două goluri care au întors partida şi au oferit victoria maghiară, 2-1: "N-au mai suportat. Din acel moment, au început să arunce în noi cu ouă şi roşii. Abia am încheiat jocul!".

"Ne loveau autocarul"
Gabor Kiraly, celebrul "portar în pijama", spune că a jucat, în anii '2000, într-un meci de coşmar la Bucureşti. "Noaptea, ne-au făcut scandal în faţa hotelului. Noroc că am un somn adînc! Am fost escortaţi, la stadion, de «mascaţi», însă autocarul era lovit din toate părţile". Cît despre meci, "românii aruncau cu ce-aveau alături, timp de 90 de minute. Pietre, monede, brichete!".


"În 1972, înainte de meciul decisiv pentru calificarea la Campionatul European, o femeie a venit la noi în vestiar. Ne-a cerut să învingem. Era o unguroaică din Transilvania"
Lajos Kű, fost internaţional maghiar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (79)
ahile
ahile  •  05 Septembrie 2013, 19:29
Postat de behaitoarea_woody_reloaded pe 05 Septembrie 2013, 11:28

GRESIT, nu ungurii de azi ti-au impuscat strabunicii....la fel cum NU germanii de azi s-au pisat pe Romania...sau austriecii de acu 100 de ani ti-au luat 50% din tara... NU! Daca gandesti asa, esti PROFUND LIMITAT. De ce? Pentru ca ar insemna sa ne punem capsunarii sa dea foc Romei, pentru ca Cezar ti-a violat stra stra stra stra bunica...

Ok. S-ar putea sa fiu limitat. Nu poate sa fie toata lumea filozof ca tine.Ma intreb de unde ura asta a ta pentru suporterii Stelei sau tot ce inseamna STEAUA, ca vad mereu comentarii cu un limbaj suburban la adresa lor din partea ta. Ti-au violat vreo strabunica?

uefa
uefa  •  05 Septembrie 2013, 16:21
Postat de doru5 pe 05 Septembrie 2013, 16:09

Da ,da .... bineinteles.... ungurii intotdeauna sant rasa superioara.....

Puskas si alti unguri chiar au fost de clasa mondiala cam ca olandezii astazi, pentru perioada in care jucau. dar si daca erau romani atunci, nu poti sa zici ca ala a fost fotbal modern. e penibil sa divinizezi o astfel de perioada. pai Steaua a luat Cupa Campionilor Europeni in 1987. nu in 1955 sau in 1965.

doru5
doru5  •  05 Septembrie 2013, 16:09
Postat de drugzbunny pe 05 Septembrie 2013, 15:56

Fotbalul modern a inceput Ungaria lui Puskas si Boszik, e considerata echipa cu cel mai mare ELO din toate timpurile. Pe langa ei, Pele, Garrincha, Eusebio, Charlton, Law, Best... toti s-au facut remarcati inainte de anul numit (arbitrar) de tine ca fiind inceputul fotbalului care conteaza.

Da ,da .... bineinteles.... ungurii intotdeauna sant rasa superioara.....

Vezi toate comentariile (79)
Comentează