NATIONALA  ·  DREPT LA REPLICĂ

Kyros Vassaras reacționează după acuzele lui Nagy din Gazetă: „Nu am intermediat și nu am fost implicat în nicio relație de afacere cu el”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 ianuarie 2021 18:10 / Actualizat miercuri, 20 ianuarie 2021 18:37

Șeful CCA, Kyros Vassaras, a trimis un comunicat în care reacționează după acuzele asistent internațional Miklos Nagy.

Grecul neagă acuzele lui Nagy, care a povestit într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor că, în vara lui 2015, Vassaras i-a propus să-i livreze uși din Grecia printr-un amic pentru a le folosi la proiectul său imobiliar din Cluj. 

Șeful CCA spune că nu a avut nicio relație de afacere cu Miklos Nagy și că nu i-a promis acestuia ca va putea continua pe lista FIFA după depășirea limitei de vârstă.

Bună ziua,

Ca urmare a publicării articolului EXCLUSIV Acuzații grave ale unui arbitru român: „I-am refuzat lui Vassaras o afacere cu uși și m-a scos de pe lista FIFA” pe site-ul GSP.ro și în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor, în 20 ianuarie 2021, vă rugăm respectuos să publicați următorul drept la replică:

 „Sunt surprins și, în același timp, revoltat de toate aceste acuzații care îmi sunt aduse, direct sau indirect, de către fostul arbitru asistent Miklos Nagy și de către autorul articolului, pe baza unor surse anonime. Nu cunosc motivele din spatele atacului venit în acest moment, însă presupusele fapte pe care le-am clarificat mai jos și care sunt false îmi afectează integritatea, reputația și imaginea, atât pe plan național, cât și internațional.

1. Nu am intermediat și nu am fost implicat în nicio relație de afacere cu domnul Nagy, nu i-am oferit nicio broșură cu produse sau prețuri. Nici măcar nu cunoșteam faptul că ar fi implicat în domeniul constucțiilor. Am fost surprins de acuzațiile dumnealui după ce, în urmă cu aproape 4 ani, primeam pe adresa CCA, un mesaj de mulțumire în momentul în care ne-a anunțat că își încheie cariera în arbitraj.

2. Nu i-am promis niciodată lui Miklos Nagy că va putea continua pe lista FIFA și după depășirea limitei de vârstă. CCA nu a făcut acest lucru nici în cazul altor arbitri precum Cristian Balaj, Alexandru Tudor. Singura excepție, dacă o putem numi astfel, este cazul lui Octavian Șovre, care continuă după depășirea limitei vârstă printr-o decizie comună a întregii Comisii Centrale a Arbitrilor, deoarece a fost nominalizat pentru participarea la UEFA EURO 2020. După cum știți, din cauza pandemiei COVID-19, competiția nu s-a putut desfășura în 2020 și a fost amânată pentru vara lui 2021. Împreună cu colegii din CCA am fost de acord că nu putem refuza această uriașă oportunitate unui arbitru. Spre deosebire de cazul Șovre, Miklos Nagy nu a fost propus pentru niciun turneu final în finalul carierei sale internaționale.

3. Nu am fost niciodată implicat în domeniul IT și nu am făcut niciunui arbitru vreo propunere pentru vreun astfel de business, așa cum pretind sursele GSP invocate de autorul articolului.

4. Sunt om de afaceri în domeniul consultanței sportive și e dreptul meu să dețin o firmă în România. Nu colaborez cu jucători, oficiali, cluburi de fotbal, arbitri din România. Nici aceste categorii de persoane, nici FRF nu contribuie la veniturile firmei.

5. Deoarece în finalul articolului se face referire la presupuse anchete pe numele meu în Grecia, mă văd nevoit să menționez încă o dată faptul că, la fel ca și alți angajați ai federației elene, m-am prezentat la tribunal, într-un dosar privind meciuri aranjate, doar în calitate de martor, având obligația legală. Referitor la subiectul privind un joc piramidal, consider că a fost clarificat prin scrisoarea pe care federația din Grecia v-a adresat-o în martie 2017 și în care menționa faptul că pe numele meu nu există niciun dosar într-o astfel de speță.

Doresc să vă informez că îmi rezerv dreptul de a acționa în instanță persoanele care, prin declarațiile și acțiunile lor, mi-au afectat integritatea și reputația.” 
– Kyros Vassaras

VIDEO Declrațiile lui Cristi Dulca, noul selecționer al reprezentativei feminine

Citește mai multe știri din fotbalul românesc: Adevărul despre iubitul Ramonei Bădescu.Câți ani are bărbatul plin de bani
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
10:00 Tenis, WTA
Turneul din Dubai
Digi 2
19:00 Fotbal, Liga 2
U Craiova 1948 - Mioveni
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Liga Campionilor
Juventus - Porto
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Bundesliga
Borussia Dortmund - Sevilla
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet
Liga 1