FOTBAL  »  NATIONALA  »  MACEDONIA DE NORD - ROMÂNIA 0-0

Liderul „tricolorilor” e optimist: „Suntem favoriți să ajungem la baraj!” + moment de sinceritate: „Nu meritam mai mult”

România a remizat la Skopje, scor 0-0 / foto: Cristi Preda +41   FOTO
România a remizat la Skopje, scor 0-0 / foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat joi, 09 septembrie 2021 00:40 / Actualizat joi, 09 septembrie 2021 00:48

MACEDONIA DE NORD - ROMÂNIA 0-0. Nicolae Stanciu (28 de ani), unul dintre liderii primei reprezentative, recunoaște că „tricolorii” n-ar fi meritat să câștige la Skopje. Totuși, fotbalistul Slaviei Praga e optimist că vom reuși să prindem locul secund în Grupa J.

După jocul foarte bun reușit de în Islanda, când a și înscris, Stanciu a avut o prestație ștearsă în deplasarea din Macedonia de Nord. La finalul partidei, mijlocașul a încercat să găsească explicații pentru partida mai puțin inspirată a „tricolorilor”.

Nicolae Stanciu: „ Nu cred că meritam mai mult”

„E un punct, până la urmă. După aspectul jocului, cred că e un punct bun pentru noi. Nu cred că meritam mai mult. Au fost niște zile grele. Am avut două deplasări în șase zile, a fost greu, ni s-au accidentat mulți jucători, ne-a lipsit și Ianis Hagi. Suntem la mâna noastră, am reușit să facem șapte puncte din aceste meciuri. De acum, depinde doar de noi pentru a ajunge la baraj. Mă bucur că am ajuns să fim la mâna noastră.”

Am fost motivați, aveam șansa să urcăm pe locul doi. Am primit vestea remizei Armeniei înainte de a ieși la încălzire. Nimeni nu se aștepta la asta, dar acum trebuie să ne uităm la noi și să vedem ce avem de îmbunătățit. 

Sunt sigur că ne vom îndeplini obiectivul de a ajunge la baraj. Cred că suntem favoriți. Avem șanse mari dacă vom reuși să câștigăm cu Armenia și Islanda acasă, plus pe cel cu Liechtenstein”, a spus Nicolae Stanciu, la Pro X. 

Căpitanul lor și vreo doi jucători ai lor au venit și și-au cerut scuze pentru starea gazonului 
- Nicolae Stanciu

Liderul „tricolorilor” e optimist: „Suntem favoriți să ajungem la baraj!” + moment de sinceritate: „Nu meritam mai mult”
Statisticile meciului, oferite de SofaScore

Septembrie, luna ajutoarelor pentru „tricolori"

Naționala României a profitat din plin de trei rezultate indirecte în această triplă, câte unul în fiecare etapă din septembrie. În runda a 4-a, din 2 septembrie, două contracandidate la locul 2, Macedonia de Nord și Armenia, au remizat alb la Skopje.

Apoi, în runda din 5 septembrie, Islanda a smuls o remiză cu nord-macedonenii, la Reykjavik, 2-2, după ce oaspeții au condus până în minutul 78 cu 2-0! Iar azi, Armenia s-a încurcat și ea acasă, cu Liechtenstein, o surpriză imensă, 1-1 la Erevan.

+37 FOTO

Luptă strânsă pentru calificare în grupa României

După șase runde, România se află pe locul 3, cu 10 puncte, la o singură lungime de poziția secundă, ocupată în continuare de armeni. Germania e lider detașat, cu 15 puncte. Pentru „tricolori”, luna octombrie vine cu două meciuri decisive: în deplasare cu Germania și acasă cu Armenia.

În ultimele două etape, naționala va avea două meciuri la prima vedere facile: acasă cu Islanda, o echipă ieșită din calcule, și în deplane cu Liechtenstein.

Citește și alte știri despre naționala României: 

România, încurcată de egalul dintre Armenia și Liechtenstein » Rădoi: „Ar fi fost mult mai ușor pentru noi cu victoria Armeniei”

Primele reacții după remiza de la Skopje » Ce minusuri a găsit Viorel Moldovan în jocul „tricolorilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
marius_r
marius_r  •  09 Septembrie 2021, 08:33

Stanciu chiar a fost printre putinii care s-a chinuit. Surpinzator cu Chirices, care pana acum a fost slab in toate meciurile. Din pacate in atac nu am contat

giuliano.junc
giuliano.junc  •  09 Septembrie 2021, 01:04

Stanciu n-a fost în niciun caz șters. Alături de Niță și Chiricheș a fost singurul care a arătat a fotbalist cu pretenții de calificare. Când evaluăm jocul unui fotbalist mai trebuie luate în calcul poziția în care joacă, ce fel de influență poate avea din poziția respectivă și calitatea, prestația celor din jurul său cu care intră în combinații.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează