FOTBAL  »  NATIONALA  »  MACEDONIA DE NORD - ROMÂNIA

video Mirel Rădoi și Vlad Chiricheș, conferință de presă înainte de Macedonia de Nord - România: „Partidă mult mai grea decât cea din tur”

Mirel Rădoi și Vlad Chiricheș +23   FOTO
Mirel Rădoi și Vlad Chiricheș

Articol de GSP - Publicat marti, 07 septembrie 2021 18:54 / Actualizat marti, 07 septembrie 2021 20:27

Selecționerul Mirel Rădoi (40 de ani) și stoperul Vlad Chiricheș (31) au participat la conferința de presă dinaintea meciului cu Macedonia de Nord din preliminariile pentru Cupa Mondială. 

Înainte de duelul crucial de la Skopje, atât selecționerul Mirel Rădoi, cât și căpitanul Vlad Chiricheș au declarat că se așteaptă la un meci dificil, mult mai greu decât cel din tur, în care „tricolorii” s-au impus cu 3-2. Rădoi a subliniat importanța unei victorii miercuri seara, care ar scoate Macedonia de Nord din cărțile calificării în opinia sa, și a anticipat cum va juca adversara României. 

Mai jos, toate declarațiile din cadrul conferinței de presă. 

Mirel Rădoi și Vlad Chiricheș, conferință de presă la Skopje

Ce a declarat selecționerul Mirel Rădoi: 

  • „Cred că vor fi două partide diferite, cea de mâine va fi mult mai grea decât turul. Au schimbat antrenorul, sistemul de joc, sunt mult mai agresivi fără minge și mult mai rapizi pe tranziția pozitivă. În plus, calitatea individuală a lor face din Macedonia de Nord o echipă foarte bună în posesie.
  • Macedonia de Nord are jucători reprezentativi, precum Elmas, Bardhi. Îmi place că fiecare jucător se pune în slujba echipei, este o echipă mult mai periculoasă decât cea pe care am întâlnit-o la București. Probabil că venirea noului antrenor a fost un avantaj, acum fiecare jucător vrea să demonstreze că merită să fie titular.
  • Avem 17 jucători acum. E clar că starea emoțională de acum ne poate clătina puțin, dar ce nu ne doboară ne întărește. Este un moment oportun să arătăm cât de uniți suntem. Aș asemăna-o cu perioada de anul trecut când am jucat în Islanda. Cred că acest moment dificil va reuși să ne unească mai mult.
  • Chiar acum mi-a spus doctorul că jucătorii contacți direct cu Ianis au avut teste rapide negative, așteptăm rezultatele testelor PCR. Am schimbat structura antrenamentului, am scos două exerciții, dar am reușit să găsim un echilibru între celelalte exerciții.
  • Dorin Rotariu și Ianis Hagi au 4-5 teste PCR făcute. Din păcate, chiar nu știm de unde a apărut această problemă (infectarea cu COVID-19, n.r.) la ei. 
  • Am început această acțiune cu 26 de jucători și în seara asta suntem 17 la antrenament, dar ne bazăm pe jucătorii pe care îi chemăm. Nu se știe cine va juca, antrenamentele le facem cu toții, cine va intra în locul lui Ianis va ști ce are de făcut. Aș vrea ca acest moment să ne facă să înțelegem că trebuie să fim mai puternici.
  • Sunt sigur că mâine vor juca 4-3-3, cu presing foarte sus, ultraofensiv, dar trebuie să vedem și starea gazonului, care ne poate dezavantaja, precum și spațiile din apărare.
  • Toți jucătorii de pe lista noastră în momentul în care au minute sunt potențial convocați la echipa națională, nu doar Budescu. Dacă va reuși să joace și o va face bine, va fi chemat.
  • În mare parte avem în minte posibilii titulari, cu două semne de întrebare. De când am venit la echipa națională ne-am tot confruntat cu astfel de situații, avem planurile B și C puse deoparte. Sperăm că nu va fi nevoie să aplicăm planul C, atunci nu am avea foarte multe soluții pe bancă.
  • Nu mă gândesc că meciul nu se va disputa. Noi mergem, ne antrenăm, ne pregătim pentru mâine seară și așteptăm decizia celor care au putere să dea verdicte. Mă depășesc lucrurile astea, eu doar îmi fac treaba. Dacă apar surprize pe durata zilei de mâine vom vedea.
  • Nu știu dacă procesul pe care noi încercăm să-l avem cu jucătorii a funcționat sau dacă aceste victorii ne-au făcut mai uniți. Important e ceea ce facem de acum, avem nevoie de victorie mâine seară. Chiar a trebuit să căutăm când am avut ultimele 3 victorii consecutive în meciuri oficiale, a trecut ceva timp, ar fi momentul ca mâine seară să câștigăm. Cu o victorie aici vom scoate Macedonia de Nord din calcule și ar rămâne în bătălia pentru primele două locuri Germania, România și Armenia.
  • Au schimbat mai multe sisteme în ultimele partide, în ultima au jucat 4-2-3-1. Au jucători de calitate, care de la un meci la altul pot asimila informații din punct de vedere tactic. Cred că pot juca 4-3-3 mâine seară”.

Ce a declarat căpitanul Vlad Chiricheș: 

  • „Retragerea lui Pandev cred că e o pierdere pentru ei, era un jucător reprezentativ, dar cum a zis și Mister, acum au devenit un grup mai bun, o echipă mai puternică. Cred că ne așteaptă un meci mult mai greu decât meciul tur, e important să ne ridicăm la un nivel înalt, să câștigăm.
  • E o stare de spirit OK, nu trebuie să ne gândim foarte mult la acest impediment (îmbolnăvirea lui Ianis Hagi cu COVID-19, n.r.). Sperăm ca ceilalți jucători să fie negativi, să ne poată ajuta mâine. Suntem bine, ne dorim foarte mult să câștigăm și îi văd pe băieți montați să facem asta.
  • Nu știu dacă e o finală, dar e un meci foarte important, pe care ne dorim să-l câștigăm. Suntem într-un moment bun, sperăm să o ținem tot așa.
  • De obicei un teren greu duce la un meci de luptă, sperăm să reușim și cu un teren greu să avem o posesie bună, să ținem noi mingea mai mult, să avem controlul jocului. Vedem ce va fi la antrenamentul oficial și la meci.
  • S-a văzut lucruri pozitive în meciurile acestea două, am reușit să ne strângem, să avem rezultate bune. Rezultatele aduc o atmosferă bună, o uniune a grupului, asta ne-a ajutat în cele două meciuri”.

Antrenamentul României la Skopje. FOTO Cristi Preda

+19 FOTO

Veste proastă pentru echipa națională 

Cu puțin timp înainte de conferința de presă, Mirel Rădoi a fost lovit de o veste proastă. Ianis Hagi, unul dintre cel mai importanți jucători din națională, a fost depistat pozitiv cu COVID-19 și va rata meciul de la Skopje.

Deocamdată, Ianis Hagi e singurul „tricolor” dintre cei prezenți în Macedonia care a fost testat pozitiv cu COVID-19. Alți trei jucători care au luat contact cu Ianis vor trebui să efectueze un test, astfel că nu vor participa la antrenamentul oficial din această seară. Dacă rezultatul lor va fi negativ, ei vor putea fi pe teren în duelul de la Skopje de miercuri seara.

Cum ar putea arăta România cu Macedonia de Nord: Niță - Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Camora - Cicâldău, Stanciu, Nedelcu - Cordea, Man, Sorescu

Ce o așteaptă pe România la meciul cu Macedonia de Nord 

Partida Macedonia - România, capitală pentru cursa spre locul 2 în grupă, se va disputa pe un teren deplorabil! Echipa Gazetei a inspectat stadionul Tose Proeski Arena din Skopje și a constatat că suprafața de joc este denivelată și plină de smocuri. În fața porții iarba este tocită, doar pământ!

Administratorul arenei a precizat că suprafața este deteriorată din cauza numeroaselor meciuri găzduite în ultima perioadă.

„Aici joacă echipa națională, Vardar Skopje și FK Rabotnicki. S-au jucat multe partide aici, în preliminarii, în campionat și în cupele europene. În aceste condiții, oricât ne-am strădui, este imposibil ca gazonul să fie perfect. N-are cum!”, a declarat pentru GSP responsabilul cu întreținerea suprafeței de joc de pe cel mai mare stadion din Macedonia.

Jurnaliștii locali acuză federația și consideră că terenul prost i-ar putea deavantaja pe fotbaliștii gazdă, obligați să construiască și să atace pentru a câștiga. Singura lor variantă pentru a continua cursa pentru calificarea la baraj.

La partidă sunt așteptați 3.000 de spectatori, ceea ce reprezintă circa 10% din capacitatea stadionului. Prețul unui bilet este 300 denari (5 euro). Prezența fanilor este limitată în conformitate cu măsurile stabilite pentru protecția împotriva coronavirusului și protocolul UEFA.

Preliminarii Campionat Mondial 2022 // Match Preview Macedonia de Nord - România

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Ce o așteaptă pe România » Care sunt punctele forte și unde e vulnerabilă Macedonia de Nord

Prin ce „criză” trece Macedonia de Nord » Dezvăluirile selecționerului: „Va fi greu să ne revenim”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (4)
farist11
farist11  •  07 Septembrie 2021, 23:21

Jucam totusi cu Macedonia, o tarisoara micuta, nea Radoi! Daca jucam cu Brazilia, ati fi declarat ca veti incerca sa limitati proportiile scorului. Mentalitate de perdanti.

cirus11
cirus11  •  07 Septembrie 2021, 19:35

Mda, Ianis era o optiune pt postul de atacant, complet improvizat dar era... s-a mai dus unul. Cum sa jucam pe contraatac cu Markovic?

leu.mr
leu.mr  •  07 Septembrie 2021, 18:58

Macedonia-Armenia 0:0 - cum sa ne temem de ei ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează