FOTBAL  »  NATIONALA  »  MACEDONIA DE NORD - ROMÂNIA 0-0

corespondență din skopje Burleanu, ca după o mare victorie! Cum a reacționat președintele FRF după 0-0 cu Macedonia de Nord

Mirel Rădoi +41   FOTO
Mirel Rădoi

Articol de - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 23:55 / Actualizat joi, 09 septembrie 2021 00:25

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a sărbătorit egalul de la Skopje, 0-0 cu Macedonia de Nord, ca pe un triumf. 

Aflat la tribuna oficială a stadionului „Tose Proeski”, Burleanu a zâmbit larg și a dat mâna cu toată delegația FRF după fluierul final:

Burleanu, ca după o mare victorie! Cum a reacționat președintele FRF după 0-0 cu Macedonia de Nord

România a ratat șansa de a urca pe locul 2 în grupă, dar rămâne în cărți pentru baraj.

După șase runde, România se află pe locul 3, cu 10 puncte, la o singură lungime de poziția secundă, ocupată în continuare de armeni. Germania e lider detașat, cu 15 puncte. Pentru „tricolori”, luna octombrie vine cu două meciuri decisive: în deplasare cu Germania și acasă cu Armenia.

În ultimele două etape, naționala va avea două meciuri la prima vedere facile: acasă cu Islanda, o echipă ieșită din calcule, și în deplasare cu Liechtenstein.

Burleanu, ca după o mare victorie! Cum a reacționat președintele FRF după 0-0 cu Macedonia de Nord

România, încurcată de egalul dintre Armenia și Liechtenstein » Rădoi: „Ar fi fost mult mai ușor pentru noi cu victoria Armeniei”

Macedonia de Nord - România 0-0 » „Tricolorii” rămân în cărți pentru baraj! Clasamentul grupei
MACEDONIA DE NORD - ROMÂNIA 0-0
Macedonia de Nord - România 0-0 » „Tricolorii” rămân în cărți pentru baraj! Clasamentul grupei

Mirel Rădoi (40 de ani), selecționerul echipei naționale a României, a comentat rezultatul de egalitate înregistrat la Skopje, 0-0 cu Macedonia de Nord. 

Deși România nu a câștigat, ceea ce își propusese, Rădoi nu s-a declarat nemulțumit de punctul obținut. În schimb, le-a imputat elevilor săi lipsa de curaj.

„Aș fi vrut să câștigăm. Am avut două obiective, unul îndeplinit, de a ține 0-0 până în minutul 65-70, apoi să stăm mai sus, să fim mai agresivi în atacuri și să avem cât mai multe plecări din linia a doua, din păcate nu am făcut-o. Le mulțumesc băieților, nu am ce să le reproșez la nivel de concentrare. Totuși, în seara asta ne-am precipitat de câteva ori, Macedonia de Nord a avut mai mult inițiativa.

Am avut foarte multe momente când puteam juca mai simplu, am pierdut multe mingi ușoare, le dădeam singuri în aut sau nu le puteam proteja. Astea sunt lucruri greu de antrenat, dar îi înțeleg și pe jucători. Cred că au resimțit presiunea, și eu am făcut-o după acel 1-1 dintre Armenia și Liechtenstein. Era mult mai ușor pentru noi să fi câștigat Armenia, poate jocul nostru ar fi arătat altfel în anumite momente”, a spus Rădoi la Pro TV. 

Mirel Rădoi, după Macedonia de Nord - România: „Mergem cu șanse reale pentru locul 2”

„Să nu credeți că celelalte meciuri, de până acum, le-am antrenat să luăm goluri. În ele am atacat mai mult, am lăsat spații mai mari, dar de multe ori joci ce te lasă adversarul. 

Nu am ce să-i reproșez lui Markovic, e un copil, nu ne putem aștepta să ne salveze. Cu ce avem încercăm să mergem mai departe, va trebui să muncească mai mult și o va face, noul staff de la Craiova îl va ajuta. Cu siguranță va prinde mai mult încredere, iar la națională va avea alte evoluții.

Mergem în continuare cu șanse reale pentru locul 2, eu cred că tot va trebui să câștigăm cu Armenia acasă, atunci ar fi lucrurile mai clare. Nu pot spune că în momentul de față sunt nefericit că am terminat la egalitate, ci pentru că mi-ar fi plăcut să jucăm mai bine, să avem curaj. Rămân lucruri de reglat”, a adăugat Rădoi. 

Întrebat dacă s-a gândit vreodată să renunțe la națională, selecționerul a declarat: „M-am săturat să tot răspund la aceeași întrebare. Atât timp cât sunt în fața dumneavoastră, înseamnă că sunt aici, că nu m-au afectat criticile, altfel îmi luam valiza și plecam acasă. Plângeam puțin în fața dumneavoastră și plecam acasă”.

Toată lumea râdea când am spus că Liechtenstein începe să fie o echipă bună. Noi dacă avem probleme, avem probleme care vin de la copii și juniori, de instruire.

Cu Germania va fi un meci foarte greu, dar de obicei cu echipe mai bine cotate decât noi ne-am găsit motivația. Probabil meciul va arăta altfel, vor fi spații. Va trebui să vedem ce plan tactic abordăm, dacă vom sta aproape de poarta noastră vom avea aceeași soartă ca Armenia.

- Mirel Rădoi, selecționer România 

FOTO. Cele mai tari imagini din Macedonia de Nord - România 

+37 FOTO

Citește mai multe știri despre Macedonia de Nord - România:

Macedonia de Nord - România, comentat live de Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea și Alin Buzărin

„Șoc” în grupa României: Armenia s-a încurcat cu Liechtenstein » Germania a defilat în Islanda + cum arată clasamentul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
514091889218839
Mihai Buzea  •  09 Septembrie 2021, 12:58

În afară de dinamovisti ,îl mai suporta cineva???

tristan
tristan  •  09 Septembrie 2021, 10:51
Postat de shynetm pe 09 Septembrie 2021, 06:54

Daca nu ne asteptam sa ne salveze markovici, pt ce l-ai mai convocat? Noi Ne asteptam sa ne salveze puscas sau keseru, însă tu l-ai convocat pe markovici, ce sa facem?!

Chiar așa..de ce convoci un jucător daca nu ai așteptări de la el??Asa pot juca și eu la națională..cu scuza că s gras și a obosit..că fotbal știu că știe Markovici

514091889218839
Mihai Buzea  •  09 Septembrie 2021, 09:04

Si la dinamo

Vezi toate comentariile (6)
Comentează