FOTBAL  »  NATIONALA  »  MALTA - ROMÂNIA

MALTA - ROMÂNIA / Ion Crăciunescu l-a luat la întrebări pe Cosmin Contra: „Ce caută acest fotbalist la națională? Avem și noi dreptul să știm”

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 iunie 2019 22:20

Fostul arbitru Ion Crăciunescu a fost iritat de conferința de presă a lui Cosmin Contra, în care selecționerul a spus că „nimeni nu e abilitat să-și dea cu părerea despre jucătorii naționalei dacă nu are un contact direct cu ei la națională”.

  • România joacă luni de la ora 21:45 cu Malta, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Pro TV

„El (n.r. Cosmin Contra) spune că dacă nu ești la echipa națională, nu-ți poți da cu părerea. În momentul în care ridici astfel de pretenții... Pe mine mă interesează ce produci tu.

Și, ce produci tu văd în ce se exprimă, în jocul echipei naționale. Echipa națională, după cum s-a exprimat în meciul cu Norvegia, n-a arătat deloc bine! Dar deloc!”, a spus Crăciunescu la TV Digi Sport.

Crăciunescu a avut apoi trei întrebări pentru selecționerul României:

  • „Și atunci începem să ne punem întrebări. Avem voie și noi să întrebăm de ce avem perechea de fundași centrali cu cea mai înaintată vârstă dintre toate echipele din preliminarii? N-a umblat mai deloc aici.
  • Avem și noi dreptul să întrebăm de ce venim cu Grozav, care joacă unde joacă și care este locul pe care se află echipa sa?
  • Avem dreptul să întrebăm de ce alți jucători tineri care aveau dreptul să joace, nu au jucat, de ce nu a adus alți tineri noi, pentru a spune că avem și noi o perspectivă?”.

”Are impresia că au toți ceva cu el și el face niște greșeli foarte mari. Cum să nu începi cu Man? Și mai spun ceva. Selecționerul trebuie să aibă niște criterii când face selecția, pe care să le facă publice: jucătorii să joace la echipa de club, să fie la un anumit nivel valoroic, să joace la națională. Avem noi așa ceva?” Ion Crăciunescu

Cum ar putea arăta România în Malta

Tătărușanu - Chipciu, Săpunaru, Nedelcearu, Bancu - Deac, T. Băluță, Maxim - I. Hagi - Keșeru, Pușcaș

CLASAMENT  ACTUALIZAT

REZULTATE + PROGRAM GRUPA F

  • 23 martie 2019: Malta – Feroe 2-1, Suedia – România 2-1, Spania – Norvegia 2-1
  • 26 martie 2019: Malta – Spania 0-2, Norvegia – Suedia 3-3, România – Feroe 4-1
  • 7 iunie 2019: Feroe – Spania 1-4, Norvegia – România 2-2 , Suedia – Malta 3-0
  • 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia, Malta – România, Spania – Suedia (ora 21:45)
  • 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia, Norvegia – Malta, România – Spania (ora 21:45)
  • 8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

Citește AICI cronica meciului Norvegia - România 2-2 

Vezi AICI clasamentul grupei F

Vezi AICI rezultatele etapei #3 din preliminariile EURO

MALTA - ROMÂNIA // Vacanță de locul doi » 6 motive pentru care victoria cu Malta e imposibil de ratat

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (79)
mr.ban
mr.ban  •  10 Iunie 2019, 19:37
Postat de Muzzi Ciprian pe 10 Iunie 2019, 10:45

ca o paranteza, imi aduc aminte Mutu pe final de cariera a fost intrebat daca ar reveni la nationala si a dar un raspuns extraordinar, daca ma intrebi pe mine! a zis "nationala trebuie sa o ia de la capat...fara Piturca...fara Mutu....!" ca o alta paranteza,Franta acum multi ani a renuntat la Djorkaeff si Papin si alte babaciuni si a rupt cu Henry si Trezeguet care erau niste pustani la vreme aia! da-le sanse tinerilor, cu ei vei merge la razboi nu cu ranger Rick!

Ai dreptate. Eu sunt de cand ma stiu sustin mizarea pe tineri. Dar la noi e imposibil sa faci chestia asta. Daca as fi in locul lui Contra si as fi nevoit sa aleg intre tineri si intre jucatori care au cat de cat o experienta fata de ceilalti, as alege sa joc cu cei care fac parte din ultima categorie. E un risc imens sa mizezi pe tineri iar rezultatul s-ar putea sa fie in jur de 80% nefavorabil. Si cum in Romania nu e deloc un mediu propice pentru promovarea tinerelor talente, decat pe ici pe colo, s-ar putea sa ti-o iei crancen. Pentru ca publicul fotbalistic roman te judeca doar dupa meci. Daca castigi, esti bun, daca pierzi, esti prost. Si daca tu, ca selectioner, alegi sa joci cu niste tineri care nu au cine stie ce experienta, si pierzi, te ineci pe mana ta. Trebuie sa privim si punctul lui Contra de vedere. Sunt foarte multe variante de luat in considerare, variante pe care noi, de afara, nu avem cum sa le stim. Acuma nu zic ca nu ai dreptate. Nu zic ca ar fi meritat un Hagi titular, un Tucudean, un Nistor. Poate ca da. Poate ca ar fi jucat mai bine. Poate ca ar fi jucat execrabil de prost si acum l-am fi criticat pe Contra din acelasi motiv. Tot ce vreau sa zic este ca e usor sa criticam si sa aratam cu degetul dupa ce lupta s-a incheiat, sa tragem concluzii si sa zicem ar "ar fi fost mai bine daca...". Dar daca am fi fost in locul lui Contra, inainte de lupta? Nu cred ca ar fi fost la fel de usor.

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  10 Iunie 2019, 15:41
Postat de george1111 pe 10 Iunie 2019, 11:51

Ai dreptate doar partial,adica nu prea avem jucatori de calitate ,iar in cazul asta ,alegerile lui Contra sunt si mai ciudate ...cand nu ai valori de durata joci cu cei care sunt in forma sau au aratat ceva in ultimul sezon ...TOSCA -ultimul meci acum 4 luni ,Grozav -zero pe unde joaca,Anton -nu a fost niciodata de nationala,Stanciu-doar teaa ptr echipele unde se transfera .Cei care merita se si vede in teren , Tatarusanu,Hagi,Keseru,Tucudean etc ,la ei alegerea este conforma cu ce arata in teren ...adica au avut un sezon bun ,iar asta se vede si la nationala .Contra sa faca alegerile corecte si atunci o sa se vada si in evolutia echipei , nu suntem noi mari valori ,iar daca facem si alegeri proaste ,chiar ca nu avem nicio sansa.

uite torque,a zis-o el mai bine ca mine!

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  10 Iunie 2019, 15:35
Postat de Muzzi Ciprian pe 10 Iunie 2019, 15:33

te rog, esti unul dintre putinii inteligenti pe aici, nu te face ca nu intelegi! nu e vorba de cine stie ce valori am avea, nici nu am sustinut ca vom fi ca Franta acelor ani! tot ce spun este ca trebuie sa dea credit tinerilor de la u21!tinuti tucudean, tatarusanu,nistor si inca vreo 2 si restul tineri! ce poate fi mai rau decat a fost pana acum? ultima campanie am fost out dupa al 3-lea meci! se paote mai rau? da-le o sansa astora mici! si chiar daca nu vor rupe gura targului, vor mai avea sanse! la ce ii iei pe sapunaru,grigore,tosca,anton? astia la mondiale vor avea 40 de ani/bucata!

si ca o a 3-a paranteza, fac pariu ca Viitorul lui Gica Hagi juca mai bine contra Norvegiei cu echipa a 2-a!

Vezi toate comentariile (79)
Comentează