FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV Premiat de Burleanu pe teren, a analizat la sânge naționala: „Era normal să n-avem pretenții” + Verdict în privința lui Ianis Hagi: „I-ar face un bine”

Marin Dragnea a fost premiat alături de alte nume mari din istoria naționalei / FOTO: Raed Krishan (Gazeta Sporturilor) +43   FOTO
Marin Dragnea a fost premiat alături de alte nume mari din istoria naționalei / FOTO: Raed Krishan (Gazeta Sporturilor)

Articol de - Publicat duminica, 24 martie 2024 19:41 / Actualizat duminica, 24 martie 2024 22:49

Marin Dragnea, 68 de ani, om de bază la Dinamo în anii '80, în lotul naționalei la EURO '84, s-a numărat printre foștii „tricolori” premiați de FRF la amicalul cu Irlanda de Nord de vineri (1-1). În exclusivitate pentru GSP.ro, fostul mijlocaș și-a prezentat concluziile după ce a văzut la treabă selecționata lui Edi Iordănescu.

Fotbalistul cu peste 250 de meciuri la Dinamo a radiografiat în amănunt prestația echipei naționale și a comentat implicațiile alegerilor făcute de Edi Iordănescu. Dragnea consisderă că „era normal să nu avem preteții la primul meci după trei luni” și îi dă un vot de încredere selecționerului, chiar dacă admite că titularizarea lui Cristi Manea în flancul stâng n-a fost o mișcare reușită.

Decepția Coman! Tinicheaua care atârnă de cariera lui Florinel: cifre mediocre la națională! GSP l-a comparat cu alți doi concurenți pe post și prezintă concluziile
ROMÂNIA
Decepția Coman! Tinicheaua care atârnă de cariera lui Florinel: cifre mediocre la națională! GSP l-a comparat cu alți doi concurenți pe post și prezintă concluziile

Marin Dragnea, pe larg despre echipa națională: „Nu trebuie să ne supărăm pe Edi Iordănescu!”

„Nu s-au mai întâlnit de atâta timp, era normal să nu avem pretenții la primul joc după trei luni de zile. Dar între timp va fi și jocul cu Columbia de marți, vor fi și celelalte două de dinainte de EURO, probabil că Edi va putea să-și facă un nucleu clar.

A încercat și acum mai mulți jucători pe posturi diferite... La Manea, s-a văzut că, din punctul meu de vedere, nu poate să joace acolo. A jucat slab, la fel și Mogoș. Dar va reveni Bancu și cred că postul respectiv e ocupat de el. Dar a încercat mai multe variante, era normal s-o facă într-un amical.

Nu trebuie să ne supărăm pe Edi Iordănescu, el încearcă... Dacă nu încerci în jocurile amicale, nu poți s-o faci direct în cele oficiale, și mai ales la Campionatul European”, s-a pronunțat Marin Dragnea.

„Ianis Hagi trebuia băgat obligatoriu cel puțin o repriză”

Cât despre situația lui Ianis Hagi, dezbătută pe larg și de către selecționer, Marin Dragnea e de părere că fotbalistul lui Alaves ar fi trebuit să primească mult mai multe minute.

„Părerea mea e că Ianis Hagi trebuia băgat obligatoriu repriza a doua, de la început! Dar, când a intrat, a făcut-o foarte bine. Sigur, se vede că nu are jocuri în picioare, și la Drăgușin s-a văzut, nu? Și mai sunt cazuri.

Trebuia să primească o repriză. Dacă la echipa de club primește 5-10 minute ca boxerii, selecționerul trebuia să-i dea cel puțin o repriză. Mie mi s-a părut că avea poftă de joc. Mi-a plăcut, a luat acțiuni individuale, a creat panică, a tras și la poartă, păcat că n-a prins-o mai pe colț.

(...) Ianis Hagi ar fi o soluție în partea dreaptă. El poate face diferența, are și stângul, are și dreptul, are dribling. Părerea mea e că trebuie încurajat de antrenor să nu-l neglijeze sub nicio formă! Ar trebui folosit mai mult, i-ar face un bine, știm situația prin care a trecut cu accidentarea care l-a ținut un an de zile, nu e ușor”, a punctat Dragnea, în interviul acordat Gazetei.

„Edi să pună la punct fundașii laterali” + „Nu mi-au plăcut Marin și Cicâldău, trebuie să fie mai creativi”

Întrebat care-s aspectele pe care Edi Iordănescu ar trebui să le îmbunătățească înainte de EURO, fostul mijlocaș al lui Dinamo a analizat fiecare compartiment în parte:

„Ar trebui să mai lucreze la faza defensivă. Sunt jucători cu gabarit, Burcă, Drăgușin... Burcă e lent. Bine, viteza ți-o dă Dumnezeu, te naști cu ea. Și pe părțile laterale... Trebuie să pună la punct fundașii de bandă, obligatoriu.

La mijloc, în afară de Stanciu... Slab au jucat la meciul ăsta și Răzvan Marin, și Cicâldău. Sunt oameni care nu-și asumă, acolo se face aluatul, de la care pleacă acțiunile către faza ofensivă.

Mijlocașii trebuie să fie creativi! Stanciu este, aleargă, se duce, nu poți să-i reproșezi nimic. Jucătorii de la mijloc trebuie să aibă clarviziune, tehnică, să aibă pasă decisivă, nu contează că joacă mijlocaș central, dreapta sau stânga”.

Premiat de Burleanu pe teren, a analizat la sânge naționala: „Era normal să n-avem pretenții” + Verdict în privința lui Ianis Hagi: „I-ar face un bine”
Marin Dragnea s-a numărat printre foștii fotbaliști premiați de Burleanu / foto: Raed Krishan (GSP)

Dragnea a continuat:

„În față, ar trebui să aibă niște jucători care să fie mai pragmatici, să fie jucători care să concretizeze orice șansă pe care o au, să fie mai atenți la finalizare, că s-ar putea ca acolo (n.r. la EURO) să nu aibă atât de multe ocazii de gol. Edi ar trebui să le atragă atenția în sensul ăsta.

Pe Man ar trebui să se bazeze, se vede că are meciuri în picioare, că joacă în Italia și că a dat și goluri acolo. Mihăilă mai trebuie tras de urechi un pic... El are calități, e jucător de viteză, de deplasare, pe aglomerație se descurcă mai greu.

Pușcaș e mai hulit de oameni, e inconstant în evoluții, ca Alibec. Vârfuri de atac ca-n perioada noastră sau cum a avut perioada '94 nu mai sunt, nu mai sunt de calitatea celor care au fost odată. Asta e, ăștia sunt jucătorii, mergem cu ei!”.

VIDEO Momentele surprinse de GSP la finalul amicalului România - Irlanda de Nord

Citește și alte știri despre echipa națională:

ANALIZĂ GSP Decepția Coman! Tinicheaua care atârnă de cariera lui Florinel: cifre mediocre la națională! GSP l-a comparat cu alți doi concurenți pe post și prezintă concluziile

Naționala lui Iordănescu, lăudată de un titular al Columbiei: „România este puternică, rapidă și disciplinată tactic”

EXCLUSIV Marcel Răducanu: „N-aș vrea să fiu în pielea lui Edi Iordănescu. Totul e la întâmplare” + „E pe val în Superliga, dar când vine la națională e foarte discret”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
parachioara5
parachioara5  •  25 Martie 2024, 07:31

...ne am saturat de Yannis...toti ridicain slavi acest jucator mediocru ...nu a jucat deloc bine cat a fost pe teren ...a tras un sut pe centrul portii foarte usor pentru portar ...nu este bun deloc ...o sa facem zero puncte la Euro ...

imgb
imgb  •  25 Martie 2024, 01:10

Alungati-l pe frizeru' Ianis din lot !...ia interesati-va, nimeni din colegii lui nu-l agreeaza....infumurat...fitzos...vedeta...

aaxel03
aaxel03  •  24 Martie 2024, 22:41

*** lui ianis hagi e sport national in fotbalul romanesc.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează