FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANTRENOR

Lecția învățată de Mirel Rădoi în mandatul la echipa națională: „De acum, voi avea asta în minte mereu!”

Mirel Rădoi, ex-selecționer România
Mirel Rădoi, ex-selecționer România

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 decembrie 2021 19:10 / Actualizat sambata, 25 decembrie 2021 19:23

Mirel Rădoi (40 de ani), fostul selecționer al primei reprezentative a României, a prezentat două episoade din mandatul de selecționer în care calculele hârtiei nu au fost respectate.

Mirel Rădoi se aștepta ca Germania să câștige toate meciurile din grupa J a preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022, scenariu în care România ar fi încheiat grupa pe locul 2, care asigura calificarea la baraj. Așteptările fostului selecționer nu s-au adeverit, întrucât Macedonia de Nord a produs marea surpriză a grupei, învingându-i pe nemți!

Iar în vară, când a pregătit selecționata olimpică a României la Tokyo, Rădoi se aștepta ca reprezentativa din Coreea de Sud să câștige toate meciurile, scenariu în care România s-ar fi calificat în fazele eliminatorii ale turneului olimpic de fotbal. Calculele hârtiei nu s-au respectat nici de această dată, iar Rădoi spune că în viitoarele sale mandate de antrenor nu va mai ține cont de acestea.

Mirel Rădoi l-a taxat pe Dan Petrescu, după ce antrenorul lui CFR a refuzat naționala: „Poate nu are încredere în jucători. Clauza nu e mare, a strâns multe milioane”
SELECȚIONER
Mirel Rădoi l-a taxat pe Dan Petrescu, după ce antrenorul lui CFR a refuzat naționala: „Poate nu are încredere în jucători. Clauza nu e mare, a strâns multe milioane”

Mirel Rădoi: „Voi avea în minte mereu: calculele hârtiei îmi dau o eroare”

„Am stat și m-am gândit că calculele hârtiei mi-au dat o eroare. Calculele hârtiei spuneau așa: la Jocurile Olimpice, Coreea de Sud trebuia să câștige toate meciurile în grupă, iar noi, cu 4 puncte, am fi mers mai departe. Ce s-a întâmplat? În primul meci, Noua Zeelandă câștigă cu Coreea de Sud și merge mai departe! Calculele hârtiei, aici, ne-au dat o eroare. 

Mai departe, privim la grupa de calificare pentru Campionatul Mondial: dacă Germania ar fi câștigat, în mod logic, toate meciurile, România ar fi terminat pe 2. De acum, voi avea în minte mereu, oriunde voi merge: calculele hârtiei îmi dau o eroare. Va trebui să nu mai țin cont de ele”, a spus Rădoi la Telekom Sport.

Acum mi-ar plăcea mai degrabă să fiu antrenor decât selecționer. Drept dovadă, acum am avut două oferte de la echipe naționale, dar le-am refuzat. Am zis că asta ar fi culmea! Am plecat de la naționala mea, nu am prelungit contractul și merg la alte echipe naționale?

- Mirel Rădoi

VIDEO » Florin Niță: „Mirel Rădoi tot timpul venea cu ceva nou în vestiar”

Citește și: 

FRF l-a dat uitării pe Ladislau Boloni: „Sunt în România de 7 zile, nu m-a întrebat nimeni nimic!”

Mirel Rădoi îi pune în oglindă pe Răzvan Burleanu și Mircea Sandu: „Îmi voi lua bobârnace de la foarte multă lume pentru ce voi spune”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
marius_r
marius_r  •  26 Decembrie 2021, 10:57

Sunt si voi ramane un sustinator al filozofiei lui Radoi, chiar daca noi nu avem jucatorii necesari pentru a juca pe atac (mai corect zis, nu avem jucatori pentru nicio tactica). DAR sa te bazezi pe calculele hartiei, e o greseala imensa, din pacate de incepator. Daca e sa ne luam dupa calculele hartiei, Mirele, prima eroare e ca ai fost numit sectioner. Nu aveai nicio premisa sa fi numit. Hai sa nu mai cautam argumente ca romanii. Am pierdut calificarea la baraj pe mana noastra (in meciul cu Islanda), ce nu zice mai nimeni e ca oricum am fi pierdut la baraj. Din greseli se invata cel mai bine si sper ptr Radoi ca va deveni un mare antrenor. Si Lucescu sr. tot asa a inceput! Bafta Mirel Radoi!

368023036732853
Iuga Mircea  •  26 Decembrie 2021, 06:36

Greșit d-le Rădoi,de ce aștepți să câștige alții pentru tine ?,câștigă tu meciurile nu aștepta pomană de la alții!!!!!

hashtag_truth
hashtag_truth  •  26 Decembrie 2021, 04:07

Pai....1. Fotbalul NU este matematica. ( desi foarte multi pun bani la beturi bazate pe "calculul hartiei ) 2. Matale, Mirele, nu stii sa faci "calcul pe hartie"....pentru asta ar trebui sa ai si hartie plus pix sau "creon" :))))...stilou....@@@....ufffff....ce concept deosebit.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează