FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mirel Rădoi e Cosmin Contra la 180 de grade » Diferența substanțială remarcată întrei cei doi selecționeri

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 septembrie 2019 17:23

Mirel Rădoi (38 de ani) a avut, după 1-2 cu Danemarca, un discurs complet diferit față de cel al lui Cosmin Contra (43 de ani), care nu și-a asumat jocul slab și înfrângerea cu Spania.

România - Spania 1-2, după 0-2 și după un final în care am ratat o ocazie imensă. Danemarca - România 2-1, după 2-0 și după un penalty ratat de Coman în minutele de prelungiri. Două meciuri care au semănat izbitor, cu ambele echipe ale României domninate copios 65-70 de minute, dar cu un finiș care ne-ar fi putut aduce un punct, au avut parte de două atitudini complet diferite din partea selecționerilor. 

Cosmin Contra nu și-a asumat absolut nicio vină și chiar a susținut că „tactica pe care am ales-o a fost foarte bună, însă interpretarea ei de către jucători nu a fost bună. Cu puțin noroc puteam egala în final”.

În schimb, Rădoi și-a asumat 100% eșecul. „Am făcut greşeli copilăreşti, greşeli de poziţionare și de interpretare. E clar că în momentul de faţă trebuie să îmi asum acest rezultat. Singurul vinovat sunt eu. Îmi asum greșeala de la selecție și de la alcătuirea formulei de start. Dacă aș avea ceva de lăudat, i-aș lăuda pe jucători pentru atitudine, pentru revenirea pe final de joc, dar cred că dacă egalam era nemeritat. Nu ştiu dacă am fi meritat vreun punct la felul cum ne-am prezentat”, a declarat Rădoi la TVR. 

Mirel a preluat echipa națională de tineret în august 2018 și până acum și-a depășit obiectivele: a calificat-o la turneul final, unde a dus-o până în semifinale. În schimb, Contra a fost instalat la naționala mare în septembrie 2017 și n-a câștigat nici grupa de Liga Națiunilor, nici nu e în prezent pe unul dintre primele două locuri în preliminarii. 

Click aici pentru parcursul naționalei mari și clasamente!

Click aici pentru parcursul naționalei mici și clasamente!

Vezi și:

Contra, singurul ZERO BARAT! N-a mai existat un asemenea selecționer în ultimii 20 de ani, în campaniile pentru Euro!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (4)
1498434707123363
Dumitru Neculai  •  14 Septembrie 2019, 07:57

mirel are lovele contra are nevoie de lovele 2 mirel daca mai gresest selectia te poti cere afara La contra se califica mai ia 800 euroi daca nu cauta alti fraieri prin liga noastra ca an spania se poate lipi doar la angrijirea si marcarea terenurlor

1810515209175322
Vasile Gandacu  •  13 Septembrie 2019, 19:46

Citatul unui psiholog îl descrie exact pe Contra. "Cei ce nu acceptă critica, au permanent nevoia de a-şi demonstra că sunt cei mai buni şi de a primi din partea celorlalţi confirmări pozitive, dacă se poate numai pozitive. Cei care nu acceptă critica sunt totodată oameni cărora le este frică de a nu-şi pierde statutul. In ciuda unei imagini de autoritate pe care o afişează, aceşti oameni resimt in sinea lor profunde stări de nesiguranţă. Ei se confruntă cu un complex de inferioritate pe care incearcă să-l ascundă prin masca de persoană dură. Evident că astfel de oameni nu acceptă să li se atragă atenţia cănd greşesc."

sakamoto
sakamoto  •  13 Septembrie 2019, 19:05

Dati-l afara pe Contra-va doriti asa ceva din tot sufletul-si aduceti-l selectioner pe Radoi. Dapa citeva meciuri, o sa apara criticile. Altul la rind. Si tot asa. Schimbarea regelui, bucuria prostului! Fotbalul romanesc este grav bolnav. Politicul conduce. La dezastru.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează