FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GERMANIA

Mirel Rădoi cere atenție maximă în privința unui fotbalist al Germaniei: „Este «motorul» echipei, stăm aproape de el”

Joshua Kimmich (primul din stânga), alături de Leon Goretzka // foto: Guliver/gettyimages +45   FOTO
Joshua Kimmich (primul din stânga), alături de Leon Goretzka // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 martie 2021 07:38 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 10:10

Joshua Kimmich (26 de ani) este văzut de Mirel Rădoi (40), selecționerul României, drept „motorul” echipei naționale a Germaniei.

Întrebat la conferința de presă premergătoare partidei dacă va lua măsuri speciale pentru a-l bloca pe Kimmich, Rădoi a spus: „Nu neapărat. Nu vom ajunge în situația în care să avem marcaj om la om, dar e clar că cine va fi în zona aia va trebui să stea foarte aproape de el. În momentul de față, din punctul nostru de vedere, este «motorul» echipei”.

Nu cred că trebuie să ne concentrăm doar asupra unui anumit jucător de la naționala Germaniei. Kimmich este un jucător în formă, important în angrenajul echipei Germaniei. Însă cu toții ne concentrăm cum să oprim întreaga echipă, nu doar un jucător. 
- Alexandru Maxim, România

Joshua Kimmich, inima lui Bayern și a Germaniei

Campion național, european și mondial cu Bayern Munchen, Joshua Kimmich s-a consacrat ca fundaș dreapta la clubul bavarez, deși poziția lui de bază a fost întotdeauna cea de mijlocaș central. Acum două sezoane, Kimmich a revenit în centru și a devenit unul dintre cei mai apreciați mijlocași ai lumii. În acest sezon, Kimmich a adunat 4 goluri și 13 pase de gol, în 29 de meciuri la Bayern.

51 de meciuriși 3 goluri are Kimmich la echipa națională a Germaniei

90 de milioane de euroeste cota de piață a germanului, potrivit Transfermarkt.com. În comparație, TOT lotul României valorează 93,95 milioane

România - Germania: echipe probabile

Din informațiile GSP, Mirel Rădoi pregătește mai multe înlocuiri în primul „11” față de meciul cu Macedonia de Nord, din care ar urma să iasă Ovidiu Popescu, Andrei Burcă, Nicușor Bancu, Claudiu Keșeru și, evident, accidentatul Florinel Coman.

Are în minte 3 nume surpriză pentru meciul cu Germania: Mogoș, Camora și Cicâldău. În plus, cum era de așteptat, Nedelcearu va evolua lângă Chiricheș. Postul-dilemă pentru Rădoi este cel de aripă stânga. Încă nu e decis 100% pe cine va titulariza dintre Florin Tănase, Alex Maxim și Valentin Mihăilă.

România: Niță - Mogoș, Chiricheș, Nedelcearu, Camora - N. Stanciu, R. Marin, Cicâldău - Man, Pușcaș, Mihăilă 
Rezerve: Lazar, I. Radu, Ov. Popescu, Al. Crețu, I. Hagi, Fl. Tănase, Burcă, Toșca, Bancu, Bicfalvi, Al. Maxim, Keșeru 
Selecționer: Mirel Rădoi

Germania: Neuer - Klostermann, Ginter, Rudiger, Emre Can - Goretzka, Kimmich, Gundogan - Havertz, Gnabry, Sane 
Rezerve: Trapp, Ter Stegen, Neuhaus, Musiala, Younes, Werner, Max, Tah, Wirtz 
Selecționer: Joachim Low

VIDEO. Mirel Rădoi, înainte de România - Germania

Mai multe știri despre România - Germania:

Bine că nu joacă salariile! » Diferențe uriașe între „Die Mannschaft” și „tricolorii” lui Mirel Rădoi

Joachim Low a lăudat un compartiment al naționalei României: „Acolo sunt puternici!” » Imagini de la antrenamentul nemților

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
coco1987
coco1987  •  28 Martie 2021, 12:19

Daaa, Doamne fereste sa l marcam om la om pe Kimkich, astea-s practici demodate pentru strategul Radoi. Mai bine "zonal", adica "cine s-o nimeri pe acolo", ca oricum tot fotbalul jucat de selectionerul acesta este la intamplare. Bai Mirel, trezirea pana nu e prra tarziu, frate! Fa-ti temele, fi meticulos , studiaza fiecare jucator si explica-lealor nostri in detaliu ce si cum trebuie sa faca. Ai vazut meciul Romania-Columbia in 1994? Stii ca ăia erau favoriti la titlul mondial dar Iordanescu a fost extrem de atent la toate cele si marele lider Valderamma nu a miscat in front fiind tinut foarte bine de catre Lupescu? La fel si ceilalti fotbalisti importanti ai Columbiei care aveau perechile lor? Sau alt exemplu, de la acelasi mondial. Iti aduci aminte Romania-Argentina 3-2? Meci in care Romania a jucat fara varf, doar cu acel "false 9", rol in care a fost distribuit Dumitrescu? Iti aduci aminte cat de bine organizati defensiv am fost atunci si ce contraatacuri superbe am avut? Sigur, ai mai spus, tu nu gandesti asa fotbalul (de fapt voi, care voi inca nu mi e clar), fiindca tu vrei spectacol si crezi ca spectacolul inseamna doar atac. Dragul meu, Radoi, am o veste trista sa iti spun, meciul cu Argentina a fost votat cel mai spectaculos al acelui mondial, ba chiar intre timp The Guardian l-a votat cel mai frumos din toate timpurile de la un turneu final! Hai, poate lasi orgoliile si intelegi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează