FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISRAEL 1-1

FOTO Misterul din spatele mesajului total neașteptat apărut în tribune la România - Israel: „Sunteți mereu împotrivă”

Mesajul afișat sâmbătă, la România - Israel / foto: GSP
Mesajul afișat sâmbătă, la România - Israel / foto: GSP

Articol de - Publicat duminica, 10 septembrie 2023 20:13 / Actualizat duminica, 10 septembrie 2023 20:54

Suporterii defunctei Sportului Studențesc au profitat de meciul naționalei cu Israel (1-1) pentru a-și face vizibil un mesaj de protest pe Arena Națională. Ei sunt nemulțumiți că îndrăgita echipă de tradiție nu reușește să găsească cadrul legislativ pentru a reveni la „viață”. 

Un mesaj surprinzător a „răsărit” sâmbătă seara pe cel mai mare stadion al țării, la confruntarea naționalei cu Israel. Câțiva susținători de-ai Sportului Studențesc au profitat de expunerea pe care a avut-o meciul „tricolorlor” din preliminarii și au adus la stadion un mesaj de protest.

„Blocați orice inițiativă ca Sportul Studențesc să revină”

Mitroi și Oprișan sunteți mereu împotrivă / Blocați orice inițiativă ca Sportul Studențesc să revină!”, a fost mesajul care i-a lăsat nedumeriți pe mulți dintre cei care au observat pânza afișată la Peluza Sud a stadionului.

Despre ce era vorba? Fanii „studenților” îi arată cu degetul pe Gabriela Mitroi, directorul CS Sportul Studențesc, și pe Adrian Oprișan, fost director executiv al clubului din Regie, că ar bloca revenirea echipei de fotbal în circuit. 

Misterul din spatele mesajului total neașteptat apărut în tribune la România - Israel: „Sunteți mereu împotrivă”
Mesajul afișat sâmbătă, la România - Israel / foto: GSP

La începutul verii, omul de afaceri Imad Kassas a anunțat că vrea să închirieze numele și sigla Sportului Studențesc pentru a le folosi la echipa sa, divizionara secundă Metaloglobus. Propunerea acestuia a fost respinsă de Gabriela Mitroi, cea care a mai luat și în trecut decizii care i-au înfuritat pe cei din Asociația Suporterilor Sportul Studențesc. 

Revenirea Sportului Studențesc e în impas!

La începutul lunii martie, omul de afaceri Imad Kassas a anunțat că vrea să închirieze numele și sigla Sportului Studențesc pentru a o înlocui cu cea a echipei sale Metaloglobus. Ultima negociere a intrat în impas, după ce conducerea clubului sportiv a refuzat oferta primită și se așteaptă o alta.

Omul de afaceri Imad Kassas a explicat pentru Gazeta Sporturilor că în luna martie a avut o întâlnire cu asociația suporterilor, dar și cu președintele de onoare al clubului Sportul Studențesc, Mac Popescu, pentru a găsi o soluție de a readuce echipa în fotbal.

„Am fost cu asociația suporterilor la Mac Popescu, într-o ședință, să forțăm negocierile pentru a nu sta brand-ul în loc. Am vrea să mergem pe formula celor de la Petrolul 52, care au închiriat numele de la primărie. Așa ne-am dori și noi să facem. Ne dorim să luăm în chirie numele celor de la Sportul Studențesc”. 

Gabriela Mitroi: „Oferta a fost derizorie!”

Domnul Imad Kassas a vrut să închirieze numele, doar că oferta pe care a făcut-o n-a fost acceptată pentru că este una derizorie. Consiliul de Administrație a respins oferta. Comparativ cu primul an, acesta a dublat oferta și acum este de 10.000 de euro pe an pentru Liga 2. Sportul Studențesc este un bun al statului și nu-l putem valorifica cu o sumă derizorie.

Noi ne dorim să reînființăm secția de fotbal, dar să fie pe CIS-ul (n.r. Certificat de Identitate Sportivă) nostru. Dacă vrem să valorificăm și să închiriem acest brand, nu-l putem da pe o astfel de sumă. Categoric, vrem să înființăm clubul de fotbal dacă ar veni niște investitori privați, dar am vrea să avem în continuare CIS-ul. E adevărat că ni s-a propus un procent din drepturile de televizare, dar asta pentru Liga I.

- Gabriela Mitroi, director CS Sportul Studențesc

VIDEO Interviu cu membrii Asociației Suporterilor Sportul Studențesc despre o posibilă revenire a echipei în primele eșaloane ale fotbalului românesc

Citește și alte știri de actualitate: 

Cornel Dinu, ironii acide: „Nu poți să faci nimic cu el, dacă nu are și cureaua lată”

Week-end-ul amicalelor » Ce au făcut echipele din Superliga

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
QED777
QED777  •  11 Septembrie 2023, 10:52

Cum sa nu fie oameni care sa tina cu Sportul ! Ca nu mai erau suporteri asta se datoreaza lui Siman. Eram copil in 1975 cand am fost pe Republicii si erau 45000 de spectatori contra lui Schalke 04 iar apoi in anii ´80 in Regie toate meciurile se juca cu casa inchisa inclusiv pe viscolul teribil contra lui Verona chiar pana si cu GKS Katowice erau 20000 de spectatori practic capacitatea maxima. Tot pe un viscol la inceput de noiembrie in 1985 era stadionul pana la refuz contra lui F.C. Arges. Suporteri sunt dar nu mai este echipa. Vad ca astia mai tineri stiu de Gasca Nebuna dar asta a fost prin 1998-2004 eu vorbesc de anii ´70-´80 pana prin 1989 o perioada superba pentru Sportul Studentesc Bucuresti.

nicto
nicto  •  11 Septembrie 2023, 07:32

Ce asociatie de suporteri poti avea cand jucai toate meciurile fara spectatori.... Chestia cu brandu e ceva... echipa are vechime.. in ciuda saraciei ei au jucat si in cupele europene... au avut o perioada buna ... dar mai mult la retrogradare... Si de ce ma rog, asta nu poate duce in ligamamaliga pe Metaloglobus? Si daca o sa se cheme Sportu o sa primeasca bani de la stat... banuiesc ca aici e miza... Pai la Progresu era la fel... cei reinventati acuma au bani? au suporteri?... aiureli romanesti... S-a infiintat Ripensia la TM si acuma au scos-o din competitie... DECI!!! SA VINA MAI INTAI CU BANII SI PE URMA NUME SI RENUME....

paolo12
paolo12  •  11 Septembrie 2023, 05:47
Postat de val1moraru pe 11 Septembrie 2023, 00:19

10000 euro pe an inseamna 833 euro pe luna. In Bucuresti se platesc astfel de chirii si pentru locuinte cu 2-3 camere, asa ca suma respectiva e o jignire, nu o afacere.

Mai bine sa putrezească hârtiile prin sertare uitate...Nu va e rușine, bă?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează