FOTBAL  »  NATIONALA  »  MUNTENEGRU - ROMÂNIA, AZI, 21:45, PRO TV, GSP.RO

MUNTENEGRU - ROMÂNIA // EXCLUSIV Ex-rapidistul Djalovici amenință: ”Vă batem cu 2-1, ăștia tineri vor să se afirme!”

Djalovici trăiește fotbalul și la 36 de ani, cu toate că a cochetat și cu meseria de analist la emisiunile TV, la meciurile naționalei +3   FOTO
Djalovici trăiește fotbalul și la 36 de ani, cu toate că a cochetat și cu meseria de analist la emisiunile TV, la meciurile naționalei

Articol de - Publicat marti, 20 noiembrie 2018 09:00

Radomir Djalovici, 36 de ani, încă atacant la Pljevlja, analizează punctele slabe și cele forte ale celor două formații. 

Rapidiști, vă aduceți aminte de Radomir Djalovici? Continuă să evolueze pentru Rudar Pljevlja, locul 6 în prima ligă, unul dintre cluburile istorice ale acestei țări. Atacantul are 2 goluri în 16 meciuri pentru "mineri" în acest sezon, același număr de reușite avându-le pentru Rapid, dar în 26 de partide în ediția 2008/2009.

A colindat lumea, de la Steaua Roșie Belgrad la NK Zagreb și Rijeka, de la Arminia Bielefeld la Amkar Perm, de la Sepahan (Iran) la Shenxin (China) și la Police Tero Sesana (Thailanda). Un nume stimat pentru muntenegreni, între 2007 și 2011 a fost decarul naționalei, Djalovici a făcut avancronica duelului pentru Gazeta Sporturilor.

- Radomir, ce simți că va fi la Muntenegru - România?
- 2-1 pentru Muntenegru, un gol dă sigur Mugosa, nouarul nostru, iar pentru voi dă Ianis Hagi, căruia îi prevăd un mare viitor.

- Pe ce te bazezi când estimezi că o să vă impune?
- Am văzut toate meciurile țării mele și chiar dacă lipsesc două piese esențiale, Jovetici și Savici, de care depindem atât de mult, băieții au caracter și vor învinge. Ai noștri sunt tineri, dar au răutate, au orgoliu, au vână de fotbaliști. Fiecare vrea să se afirme.

- Și crezi că românii au venit în vacanță?
- Deloc. Antrenorul vostru e foarte bun, aveți și voi tineri de valoare, i-am văzut pe Ianis, pe Pușcaș, chiar, Mitriță va juca? Te întreb fiindcă e tare de tot. Ar fi un pericol în plus dacă va juca. Îmi mai place și de Stanciu. Dar muntenegrenii vor fi foarte orgolioși, nu vor dori să piardă acasă.

"Are instinct de bombardier"

- Care e punctul slab al naționalei voastre?
- La fundașii centrali. Kopitovici va juca în locul lui Savici, care face 30 la sută din echipă. E liderul, căpitanul, face totul în defensivă. Nu degeaba e la Atletico Madrid. 

- Punctul forte?
- Atacul. Mugosa va da gol. Nu vă uitați că joacă în Coreea de Sud. Dă goluri meci de meci acolo, chiar dacă nu într-o ligă puternică. Are instinct de bombardier. Până la urmă, asta contează. Așa, putea fi jucător la Manchester City și freca banca pe acolo, important e că are apetit la gol. Sper să joace Radunovici, de la Astra, în stânga și să-l treacă pe Vesovici în dreapta, unde dă randament mai bun. 

"Sunteți lenți"

- Punctul slab la români?
- Din ce am văzut, tot apărarea. Ca la noi. Săpunaru și Moți sunt buni, însă n-au viteză, pe când Mugosa are. Va profita de spații. 

- Și forța României?
- Tinerii care vin din spate, gen Hagi, gen Pușcaș. 

O treime la meci

- Stadionul are 15.000 de locuri, câte vor fi ocupate?
- Dacă vin 5.000-6.000 de oameni e bine.

- Atât de puțini?
- Da. Lumea consideră că Muntenegru trebuie să fie pe locul 1, ceea ce nu e cazul. Oamenii pot fi foarte reci cu sportivii care nu fac performanță. Dacă bătălia era pentru prima poziție din clasament, umpleau stadionul. Nu au miză, nu vin să stea în frig. Și ei sunt mândri.

"România e Rapid, fani, Giulești"

- Ce înseamnă România pentru tine în trei cuvinte?
- Rapid, fani, Giulești.

- N-ai uitat.
- Cum să uit? M-am simțit minunat acolo, cei mai buni suporteri din România, cea mai tare echipă, păcat că nu mai este. Sau acum e alta, cu același nume. Oricum, sper ca orice Rapid să revină în prima ligă. Au fost momente frumoase, chiar dacă simt că puteam oferi mult mai mult. N-am dat tot ceea ce puteam. Sper ca fanii de acolo să nu mă critice, pentru că au rămas în inima mea.

- Ai păstrat leagătura cu foștii colegi?
- Da, mai vorbesc, cu Marius Constantin, cu Lazăr, cu Herea. Cu Marius m-am văzut vara trecută în Serbia, la Zlatibor, a fost în cantonament cu Gaz Metan.

- Mai urmărești fotbalul românesc?
- Da, și Liga 1, și naționala. Dacă înainte țineam cu Rapid, care va avea mereu un loc special în inima mea, acum sunt fan Astra. Îmi place cum joacă, a avut și jucători muntenegreni acolo, e și Dani Coman președinte. Păcat că nu prea sunt suporteri la această echipă, deși a fost campioană acum doi ani.

Radomir duce o viață liniștită în Muntenegru:

Alături de bunul său prieten, Savici, fundașul lui Atleti (stânga):

2titluri de campioană și 3 Cupe ale țării are Rudar în cei 12 ani de existență ai campionatului muntenegrean

7goluri în 27 de prezențe la prima reprezentativă a avut Djalovici

"Muntenegru e favorită, acasă suntem o forță. Cu Serbia am jucat prost prima repriză, apoi în a doua am avut ghinion de n-am egalat. Oricum, România nu e atât de tare ca Serbia"

"Din când în când mai cânt la chitară, am învățat când am fost în România, mai alungam plictiseala. Mă amuz atingând coardele"

"Dacă veniți în Muntenegru cu mașina, în vacanțe, mare atenție la drumuri, sunt printre cele mai periculoase din Europa. Știu de acel accident teribil, când un autocar plin cu turiși români a căzut în prăpastie, trec frecvent pe lângă râpa aia, pentru că sunt din Bjielo Pole și fac des ruta aia"

Radomir Djalovici

CLASAMENTUL GRUPEI

1.Serbia 5 7-3 11p
2. România 5 7-3 9p
3.Muntenegru 5 7-5 7p
4.Lituania 5 2-12 0p

 

Vezi și: 

Am făcut toate calculele înaintea ultimului meci din Liga Națiunilor! Locul 2, obţinut cu remiză, e aproape zero barat!

Cum a răspuns Cosmin Moți la întrebarea: "Cum e fără niciun jucător de la FCSB în lot?"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
vladutz13
vladutz13  •  20 Noiembrie 2018, 11:01

Adica o sa dam un gol?? Fantastic :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează