FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA - ROMÂNIA

FOTO Naționala României a ajuns în Germania » Imagini de la sosire

Naționala României a ajuns în Germania în jurul orei 21:00, ora României. +4   FOTO
Naționala României a ajuns în Germania în jurul orei 21:00, ora României.

Articol de , - Publicat miercuri, 06 octombrie 2021 21:11 / Actualizat miercuri, 06 octombrie 2021 23:16

Naționala României a ajuns în Germania în jurul orei 21:00, ora României. „Tricolorii” sunt cazați la un hotel de 5 stele din centrul orașului Hamburg.

  • Fotoreporterul Raed Krishan și reporterul Viorel Tudorache sunt trimișii GSP în Germania și transmit cele mai importante informații de la fața locului.
  • Vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45, „tricolorii” dau piept cu Germania, la Hamburg. 
  • Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV. 

Tricolorii au fost așteptați la hotel de o fană amatoare de autografe, care a strigat la jucători, de după un cordon de siguranță, dar a plecat dezamăgită. Niciun fotbalist nu i-a semnat în catalogul cu fotografii. Măsurile epidemiologice sunt foarte stricte în Germania, iar tricolorii au fost instruiți să nu intre în contact cu persoane din afara ”bulei” care li se asigură. 

De altfel, reprezentanții Federației germane au anunțat că selecționerul Hansi Flick va susține online atât conferința premergătoare meciului, cât și cea de după. Nemții au încercat să-i impună același lucru și lui Mirel Rădoi, dar FRF nu a fost de acord, astfel că jurnaliștii vor avea acces la conferințele selecționerului României. 

La Hamburg plecăm având, pe hârtie, șanse infime de a scoate un rezultat pozitiv. 

Programul de joi al celor două echipe: 

ora 13:30 – conferință de presă Germania 
ora 18:00 – antrenament Germania la Volksparkstadion Hamburg
ora 19:00 – conferință România la Volksparkstadion Hamburg 
ora 19:30 – antrenament România la Volksparkstadion Hamburg

Pentru tricolorii confruntarea cu Armenia va fi decisivă pentru calificarea în baraj. Dacă vom câștiga întâlnirea de luni, de pe stadionul Steaua, și restul rezultatelor până la final vor fi în sfera normalului, atunci vom fi în semifinalele play-off-ului pentru Campionatul Mondial 2022.

Kimmich peste toți „tricolorii" » Cifrele care ne strivesc înainte de Germania - România

România va disputa al 15-lea meci all-time cu colosul Germania, pe care n-am învins-o niciodată într-o partidă oficială și din al cărei lot doar micuțul mijlocaș al lui Bayern, Joshua Kimmich, este cotat peste valoarea însumată a celor 26 de jucători convocați de Mirel Rădoi.

Meciul de vineri, de la Hamburg, va fi al 15-lea între România și Germania. Doar trei au fost oficiale și niciodată "tricolorii" nu au avut câștig de cauză (1-2 la Euro 1984, 1-1 la Euro 2000, când nemții au plecat acasă, iar noi am mers în „optimi", 0-1 în preliminariile Mondialului 2022). Singurele noastre victorii rămân cele din două partide amicale, 1-0 în 1967 și acel 5-1 de poveste din 2004, în Giulești.

Orice comparație cu Germania pare imposibilă, inclusiv prin prisma cifrelor. România pare o liliputană, deși în ultimul duel direct, cel din martie, în aceste preliminarii, elevii lui Rădoi au pierdut doar cu 1-0 cu naționala condusă la acel moment de Joachim Low.

Atunci, portarul Florin Niță a fost cel mai bun de pe teren, cu câteva parade care au limitat fericit proporțiile scorului. Dar pe final, am avut chiar câteva ocazii de a egala, prin Nicolae Stanciu și George Pușcaș, care se află și acum în lot.

Revenind la cifre, acestea sunt copleșitoare în favoarea nemților. Dacă lotul României este cotat la 84,2 milioane de euro, în schimb cel al Germaniei este evaluat pe transfermarkt.com la 879,5 milioane de euro. De peste 10 ori mai mult!

Iar printre cei 23 de jucători convocați acum de Hansi Flick, numai mijlocașul Joshua Kimmich (26 ani) este estimat la 90 de milioane de euo. Mai mult decât toți cei 26 de „tricolori"! Iar alți câțiva germani, precum Goretzka, Havertz, Gnabry sau Werner, sunt și ei foarte aproape de valoarea totală a lotului României.

4,22 miliarde de eurovalorează Bundesliga, de unde 16 jucători sunt în lotul Germaniei, în timp ce Liga 1, care are 10 fotbaliști convocați, este cotată la doar 194 milioane de euro, conform transfermarkt

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Șansă pentru Rădoi după un an » Naționala României are ocazia să-și ia revanșa

„Niciodată nu se refuză naționala!” » Radu Drăgușin, sfătuit de un fost fundaș important: „Eu mi-am așteptat rândul”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
640334096461844
Nicolae Ceausescu  •  07 Octombrie 2021, 06:13

Echipa lui Rădoi va lua șapte... și după pauză încă cinci.

703238066732175
Necula Daniel  •  06 Octombrie 2021, 22:51

Ma întreb dacă au ținut măștile alea pe față și în autobuz..

steaua1986.
steaua1986.  •  06 Octombrie 2021, 21:57

Da budescu un gol din parcarea subterana a stadionului si castigam.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează