FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCARE

Nicolae Dică explică motivele convocării lui Enes Sali: „De ce să nu-l iei şi să te trezești că peste doi ani îl pierzi?”

Enes Sali // FOTO: Imago
Enes Sali // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 04 noiembrie 2021 07:53 / Actualizat joi, 04 noiembrie 2021 07:53

Nicolae Dică, secundul naționalei României, a explicat convocarea puștiului Enes Sali (15 ani și 9 luni) la prima reprezentativă.

  • România – Islanda se joacă pe 11 noiembrie, de la 21:45, iar Liechtenstein – România se joacă pe 14 noiembrie, de la 19:00. Ambele meciuri sunt în direct pe ProTV și live pe GSP.ro

Secundul lui Rădoi l-a lăudat pe puștiul de la Viitorul, care a jucat 7 meciuri în acest sezon, niciunul ca titular, și a marcat un gol. În plus, Dică recunoaște și că a contat faptul că Enes Sali poate juca și pentru Turcia sau Canada, iar staff-ul naționalei s-a temut să nu-l piardă.

Nicolae Dică explică de ce a fost convocat puștiul Enes Sali: „E un talent cum în ultimii ani în România nu a mai apărut”

„Este un jucător de mare perspectivă. Un talent cum în ultimii ani în România nu a mai apărut. De la Hagi nu a mai apărut un jucător cu asemenea calități la vârsta lui. A reuşit să se impună şi în Liga 1, adică să vină la vârsta lui şi să facă diferența. Acesta a fost lucrul care a contat foarte mult pentru noi.

Este un jucător de viitor şi este important pentru el și pentru moralul lui să îl aducem la echipa naţională. A fost decizia noastră, noi am gândit să îl aducem. Nu a venit nimeni din Federaţie să spună «Luaţi-l pe Sali!». 

Este şi această treabă... De ce să nu iei un jucător şi să te trezeşti că peste doi ani îl pierzi că nu l-ai luat la echipa naționala în această perioadă? Poate se duce să joace pentru altă ţară”, a spus Dică la TV Telekom Sport.

Enes Sali, trecut prin La Masia

Născut în „Țara frunzei de arțar”, Enes Sali a fost remarcat de Barcelona la 11 ani, într-un turneu internațional. La acea vreme, Sali evolua pentru Woodbridge Strikers, un club canadian semi-profesionist.

După doar un an petrecut la academia de pe Camp Nou, Enes Sali nu a mai putut continua la Barcelona din cauza unor probleme întâmpinate la FIFA. Hagi a intrat astfel pe fir și s-a înțeles cu tatăl său pentru a-l aduce în România, la academia sa.

În 2015, Barcelona avea un trial în Canada. A luat 3 copii. Unul de 2004, unul 2005 și Enes de 2006. Acolo am realizat ce înseamnă La Masia. Pe Enes îl țineau într-o altă școală, iar în La Masia a ajuns abia în 2016, în probe. Atunci i-am zis: "Tati, dacă și aici faci față, înseamnă că ești foarte talentat". A făcut față cu brio! Am adus toate actele, apoi a urmat un "dans". A trebuit să așteptăm foarte mult, s-a și amânat de câteva ori. Am așteptat cam 2 ani după "paper work". Nici măcar nu se putea antrena cu La Masia. 

Și apoi ne-a anunțat că mai e nevoie de un an. Mi s-au tăiat picioarele. Am spus stop! Până la urmă, pentru noi a fost suficient faptul că Barcelona îl vrea. 

După Barcelona ne-am întors în Canada. Am dat telefon la Academia Hagi, am trimis chiar și video-uri și am venit cu avionul imediat. Mi s-a dat o încredere uriașă! Nu mă așteptam la un sistem atât de sănătos cum e la Hagi. În 2018 am venit, în ianuarie. Am venit acasă 
- Engi Sali, tatăl lui Enes, în septembrie

VIDEO Răzvan Burleanu, despre viitorul lui Mirel Rădoi: „Relația dintre noi a fost mereu bazată pe respect și încredere!”

Citește și:

Pandemia i-a adus o pagubă uriaşă unui fost internaţional român: „Per total, am pierdut 300.000 de euro! Nu am abilităţi de om de afaceri”

Anunț major al lui Răzvan Burleanu » Data la care fanii ar putea reveni pe stadioane + 5 cluburi cu procentaj 100% de vaccinare

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  04 Noiembrie 2021, 18:37

...nu i bun de nimik...grabiti va sa nu l pierdeti...

cky33
cky33  •  04 Noiembrie 2021, 17:03
Postat de sibelius pe 04 Noiembrie 2021, 10:17

Maximilian Nicu avea 27 de ani cand a fost convocat. Daca era vreun mare talent il convocau nemtii pana atunci.

Max Nicu era super jucator,mult peste Budescu sau Alibec. A jucat 350 de meciuri in Bundesliga, a fost crescut de Bayern Munchen si are 50 de meciuri in Champions League (7 goluri, 11 assists), nu am stiut noi sa il apreciem!

sibelius
sibelius  •  04 Noiembrie 2021, 10:17
Postat de vasileroaita pe 04 Noiembrie 2021, 09:00

Clar! Il ia la Nationala doar pentru a-i bloca drumul in fotbal! Va fi un nou caz Maximilian Nicu?!? Baiatul nu ar trebui sa accepte. Sa astepte si sa decida mai tarziu ce vrea sa faca.

Maximilian Nicu avea 27 de ani cand a fost convocat. Daca era vreun mare talent il convocau nemtii pana atunci.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează