FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONALA U19

"NU mai există modele la naţionala mare!" » O explicaţie pentru scandalul de la U19?

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 20 iunie 2012 10:48

Cristian Geambaşu crede că "naţionalei U19 a României îi lipsesc modelele. Juniorii noştri ar fi refuzat o poză cu acel interlop din Novi Sad, dacă Mutu nu s-ar fi pozat cu el cu doi ani înainte". Situaţia e complicată şi porneşte o dezbatere vizavi de prestaţia pe care trebuie să o aibă fotbaliştii mari şi în afara terenului

Derapajele juniorilor pot proveni din dispariţia treptată a jucătorilor- model în rîndul naţionalei mari. Dacă în perioada de glorie a fotbalului românesc, Hagi, Gică Popescu sau Dan Petrescu erau indicaţi ca modele de urmat pentru tinerii care veneau din urmă, astăzi, problemele pe care unii jucători precum Mutu sau Tamaş au adus actele de indisciplină în normalitate.

Mutu, studiu de caz
Mihail Marian încearcă să găsească explicaţii pentru derapajele de indisciplină la vîrsta junioratului. "Pentru asta am investigat şi trecutul lui Adrian Mutu la loturile de juniori. El a avut un comportament de lider de la 13 ani. De atunci a început cu abateri disciplinare. I s-au permis toate capriciile fiindcă era foarte talentat, iar antrenorii erau presaţi de rezultate şi aveau nevoie de el. Astfel s-a ajuns să-i fie ascunse toate actele de indisciplină", a explicat federalul.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
andrei_30
andrei_30  •  20 Iunie 2012, 13:58

Analiza lui Geambasu e superficiala si pica la prima analiza critica. Mutu avea ca model pe Hagi cu care a jucat in nationala si totusi a ajuns drogat si derbedeu, deci la ce i-a folosit modelul? Cauza e de fapt evolutia socetatii romanesti care era inca linistita in anii 90 inca in umbra comunismului iar apoi s-a declansat un dezmat total incurajand la indisciplina, promiscuitate, lipsa de profesionalism etc.

misuplaton
misuplaton  •  20 Iunie 2012, 13:03

Domnule Geambasu, Nu sunt si nu am fost un fan Mutu si nici Tamas, dar nu pot sa nu constat ca atunci cand Mutu si Tamas au jucat constant la nationala ne-am calificat la un turneu final in rest nimic. Poate daca erau mai atenti cu cariera de fotbalist puteau sa faca mult mai mult, dar nu putem sa-i blamam la infinit. De asemeni un alt fapt cine au fot cei care ie-au luat locul si ce au produs? Nu Mutu si Tamas sunt raul fotbalului romanesc, acesta ar trebui cautat in conducatori, antrenori, dar si impresari. Inainte erau campionatele scolare urmarite de toate cluburile din Romania de la Divizia C pana la Divizia Asi care preluau foarte mult jucatori.

mosh_vishiniu
mosh_vishiniu  •  20 Iunie 2012, 13:03

toti tinerii astia,cand vorbesc de modele,clameaza doar ce "aveau voie sa faca,din cele interzise" modelele lor.niciunul nu-si pune problema sa arate cat e de valoros intai.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează