FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

OPINIE 3 observații după Ziua Naționalelor: cum am pierdut un duo important la tineret și ce nu îl ajută pe Cosmin Contra

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2017 22:45

Lucru mai rar întâlnit, azi au jucat atât seniorii României, cât și "naționalele" U19 și U21. Primii în amicalul de la București contra Olandei, 0-3, tinerii în campaniile de calificare pentru Euro 2018 și Euro 2019 la categoriile lor de vârstă

Mai mult, pentru ca oglinda zilei să fie completă, fiecare trupă a obținut un rezultat diferit. Dacă primii, U19, au ucis Gibraltarul, 8-0, și vor fi capi de serie în turul de elită premergător Europeanului, "tineretul" U21 a făcut 0-0 în Țara Galilor, cu doi oameni mai puțin, și irosește din elanul avut în fața Portugaliei. 

Iar "naționala" lui Contra a pierdut clar amicalul cu una dintre cele mai bune formații care lipsesc de la Campionatul Mondial. 

1) SUPER VARIANTE PENTRU SENIORI ȘI U21!

Turneul câștigat cu maximum de puncte în Grecia (2-1 cu gazdele, 2-1 cu Rusia, 8-0 cu Gibraltar) scoate la înaintare câteva nume.

Dacă de Olimpiu Moruțan s-a discutat foarte des în 2017, și Alex Mățan de la Viitorul, azi căpitan și marcator a patru goluri, a încântat.

Ambii pot fi soluții pentru echipa națională U21. Care mai joacă abia în toamna lui 2018, după un eventual turneu final al tinerilor U19. Mai mult, Sântean (Slavia Praga) s-a remarcat și el în prima partidă.

În plus, "dubla" lui Robert Moldoveanu îl recomandă pe dinamovist drept o soluție pentru Vasile Miriuță, rămas cu din ce în ce mai puțini fotbaliști în lot. Moldoveanu a avut o contribuție însemnată și în victoria cu Rusia, 2-1.

 2) LA TINERET AM PIERDUT UN DUO IMPORTANT

Deși a făcut egal, 0-0, România continuă să conducă grupa preliminară pentru Euro 2019. Ce-i drept, Portugalia are două meciuri în minus și, cu o victorie în retur, în meciul direct, pornește cu prima șansă la locul 1. 

Astfel, nu ne permitem să venim cu 0 puncte din Portugalia. Mai mult, cu Pușcaș și Marin eliminați, Isăilă va avea două variante în minus pentru meciul de foc din septembrie anul viitor.

Cu toate acestea, șansele rămân, în continuare, însemnate. Gândiți-vă să vă treziți, ca șofer bucureștean, cu doar două mașini în față la un semafor pe bulevardul Magheru luni seară, la ora 17:00.

Cam asta înseamnă șansa "tricolorilor" de acum, calificați, în istorie, la un singur turneu final din 21. Mai ales când ai în grupă 4 adversare bune spre foarte bune. Portugalia, Elveția, Țara Galilor, Bosnia.

Spre deosebire de șoferii bucureșteni, "tineretul" încă speră.

3) MONDIALUL ALTERNATIV NU NE AJUTĂ ÎNCĂ

După ce 15 state, în frunte cu URSS și Germania de Est, au boicotat Jocurile Olimpice din 1984, și-au făcut o proprie Olimpiadă. Jocurile Prieteniei, o alternativă pentru JO de la Los Angeles, SUA.

Ideea unui Campionat Mondial alternativ, deși dezbătută în trecut, n-ar fi o soluție pentru România. Deși ar fi spectaculos să joci împotriva Italiei, Olandei, Statelor Unite, Ucrainei sau Țării Galilor, țări care au ratat prezența la CM din Rusia, Cosmin Contra are încă de pus la punct un nucleu care ar trebui să intre în turbină toamna viitoare, când începe Liga Națiunilor.

Până atunci, Babel a marcat după 9 ani la echipa națională. Și, din 6 reușite, are 2 împotriva României. Primul l-a dat pe Giulești. 

Era o idee să fie introdus, fie și pentru câteva minute, Bogdan Lobonț, într-o reeditare a meciurilor în care batavii veneau în România cu Van Nistelrooy și Cocu.

Nu sună romantic?

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
831959706877275
Cristian Baltaru  •  15 Noiembrie 2017, 10:48

Oameni buni,acolo la voi în redacția Gazetei Sporturilor părerile voastre mai coincid cât de cât înaintea unor meciuri cu adversari cunoscuți la fotbal referitor la forța lor?Concret. Înaintea meciului cu Olanda,domnul Theodor Jumătate scria că,,România întâlnește,,umbra''Olandei,o echipă eliminată din calificările contând pentru turneul final din Rusia''sau cam așa ceva,iar acum,autorul acestui articol, domnul Răzvan Luțac ne spune,citez:,,Iar "naționala" lui Contra a pierdut clar amicalul cu una dintre cele mai bune formații care lipsesc de la Campionatul Mondial. ''Deci până la urmă,eu ce să înțeleg? :) :) :) Că ne-a învins o,,umbră'' de echipă cu 3-0 sau o foarte bună echipă cu 3-0?Dacă-i a doua variantă,atunci totul este perfect scuzabil,dar dacă-i prima variantă,atunci noi ce am fost aseară?O echipă inexistentă pe teren? :) :) :)

1646338025437227
Mihai Mitrofan  •  15 Noiembrie 2017, 10:19

Sant suparat pe comentatorii PRO ca nu au pomenit nimic de neamurile si de educatoarele de la gradinita ale fotbalistilor.

mountytoma
mountytoma  •  15 Noiembrie 2017, 09:44

bravo tinerilor U19! bravo tinerilor U21! meciul cu tara Galilor ne-a aratat o echipa U21 a Romaniei extrem de buna, pe care numai arbitrii au putut-o impiedica sa castige meciul! Au dominat clar, adversarii nu au miscat in front decat extrem de rar! Nedelcu este un jucator care sper ca nu va pleca pe mai putin de 40 de milioane de euro, pentru ca este intr-adevar un jucator sclipitor! Iar el este dar unul dintr-o echipa superba! ei si acum la nationala mare... ca d eobicei la chestiile care conteaza cel mai mult noi ne dam cu mucii in fasole! contra este urmasul clar la lui daum la nationala securistului burleanu! asta nu e nationala Romaniei! l-ati vazut pe hanca ce plin de repros se uita la Moti ca a deviat centrarea la primul gol? nu era mi util sa sara un pic? golul doi a fost in offside, dar pana si comentatorii proStv nu au vazut asta! iarasi am vazut meciul fara sonor, pentru ca ma enerveaza cumplit comentariile lor idioate! stanciu si chipciu nu merita sa joace la anderlecht dar sunt adusi la nationala lui burleanu, oare de ce? se joaca burleanu cu tzatzele ana mariei prodan ca sa fie adusi egoistii aia doi la nationala? o noua atitudine inseamna sa vezi jucatorii echipei nationale jucand la VICTORIE! nimic altceva, nimic mai simplu!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează