FOTBAL  »  NATIONALA  »  COLUMBIA - ROMÂNIA

EXCLUSIV Meciul cu Columbia i-a readus în memorie lui Ovidiu Stângă un detaliu enervant: „Mi-au dispărut toate tricourile, unele ale unor fotbaliști celebri”

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2024 17:46 / Actualizat marti, 26 martie 2024 18:33

Ovidiu Stângă (51 de ani) a rememorat momente din duelul cu Columbia, scor 1-0, de la ultimul Mondial al românilor, aducându-și aminte de faptul că i-au dispărut câteva piese de colecție, de suflet, tricourile de joc ale lui Adams (Anglia), Ortega (Argentina) sau de la Real și Barcelona. Diseară, este superamicalul Columbia - România, la Madrid, de la ora 21:30.

  • România și Columbia se întâlnesc de la ora 21:30 într-un meci amical care se joacă la Madrid, pe stadionul „Civitas Metropolitano”. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Antena 1.

Ovidiu Stângă lucrează de multă vreme în Qatar, la Al-Sadd, la centrul de juniori al clubului, cel mai titrat din acea țară. Grupare ce deține un număr impresionant de recorduri pe plan intern, cu două Champions League în Asia, la care au jucat pe final de carieră Raul și Xavi.

S-a decis cine este titular diseară, cu Columbia, între Ianis Hagi și Olimpiu Moruțan: „Iată cum a gândit Iordănescu”
COLUMBIA - ROMÂNIA
S-a decis cine este titular diseară, cu Columbia, între Ianis Hagi și Olimpiu Moruțan: „Iată cum a gândit Iordănescu”

Olteanul este de mai bine de trei ani angajat la gruparea din Qatar, după o carieră impresionantă în România, la U Craiova și Dinamo, în Spania, la Salamanca, în Primera Division, și în Olanda, la PSV Eindhoven, formație cu care a cucerit șapte trofee.

Amintiri cu Ovidiu Stângă de la ultimele două dueluri cu Columbia de la precedentele două Mondiale

În America, în 1994, a urmărit de pe margine, ca rezervă neutilizată, victoria antologică împotriva Columbiei, scor 3-1, „dubla” lui Răducioiu și Hagi. După alți patru ani, în 1998, în primul meci de la Mondialul francez, la Lyon, Ovidiu a evoluat în partea secundă, l-a înlocuit în minutul 69 pe Gabi Popescu.

„Am amintiri plăcute, fiindcă au fost și victorii, și cu goluri superbe. De fiecare dată, a fost prima victorie din grupe, care ne-a oferit un atu pentru ceea ce a urmat.

Tot de fiecare dată columbienii erau mari favoriți, chiar la câștigarea titlului mondial, iar naționala României a creat un șoc. În acele vremuri, România era un nume foarte respectat în Europa și în lume, fiind la al 3-lea Mondial consecutiv.

Țin minte că am avut o bară: eu, după o acțiune împreună cu Adrian Ilie, am tras tare și a respins-o portarul în bară, apoi s-a dus în corner", a povestit olteanul.

1998este anul în care România a bifat ultimul Campionat Mondial din palmares, am depășit faza grupelor și am pierdut cu Croația, scor 0-1

24de selecții are Stângă la prima reprezentativă a României, având în palmares două Campionate Mondiale și unul European, în perioada 1993-1998

Tricourile carierei au dispărut când s-a mutat în Craiova

Ovidiu și-a întrerupt firul epic, aducându-și aminte că a pierdut toate tricourile tinereții sale! A jucat la trei turnee finale, s-a duelat în Spania, în Olanda și în competițiile europene cu marii fotbaliști.

„Toate tricourile mi-au dispărut când m-am mutat dintr-un loc în altul la Craiova. Aveam peste 40. Unele erau rare, vă dați seama!

Țin minte că am avut tricoul lui Tony Adams de la naționala Angliei, cu care m-am duelat după acel meci cu Columbia de la Mondialul francez, aveam tricouri de la Barcelona și Real Madrid, Ariel Ortega de la naționala Argentinei de la Mondialul american. Așa a fost să fie, le-am pus pe toate într-un sac de plastic și... Au dispărut", a rememorat Ovidiu, păstrând o urmă de regret în glas.

Gică Hagi era motivator, scurt, la obiect... E altceva față de ceea ce văd acum. Avea un statut special, lider. Întotdeauna, pozitiv și plăcut
Ovidiu Stângă

VIDEO. Match Preview Columbia - România » Meci amical la Madrid

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Ultimul Mondial la care România a participat a început cu victoria contra Columbiei: „Apoi, soția mi-a zis să aleg să mă vopsesc blond”. Destăinuirile lui Lucian Marinescu: „Dacă aveam VAR cu Croația...”

CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA Edi Iordănescu, dezvăluiri despre situația specială a unui „tricolor”: „Lucrează suplimentar cu un preparator”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  27 Martie 2024, 09:08
Postat de parachioara5 pe 26 Martie 2024, 18:47

...hagi nu merita respect ...

ma .. tu nu ai nici un pic de rusine!!

parachioara5
parachioara5  •  26 Martie 2024, 18:47

...hagi nu merita respect ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează