FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Piţi al Deşertului » Selecţionerul României s-ar fi înţeles cu Al Ittihad şi ar putea părăsi naţionala după meciul cu Grecia

Articol de - Publicat luni, 01 septembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 31 august 2014 23:48

Antrenorul de 58 de ani ar fi semnat ieri dimineaţă pe două sezoane cu formaţia din Arabia Saudită, locul 6 în ultimul sezon. A negat însă informaţia, cel mai probabil nemulţumit că aceasta a apărut timpuriu pe o reţea de socializare a fanilor arabi.

Zvonurile unei oferte din Arabia Saudita pentru Victor Piţurcă devin din ce în ce mai palpabile în jurul echipei naţionale. După ce Al-Ittihad a trimis un oficial la Bucureşti în urmă cu cîteva zile pentru a negocia cu selecţionerul, se pare că cele două două tabere au ajuns la un consens: Piţi ar fi trimis prin fax, ieri dimineaţă, un contract semnat pe doi ani. Cel puţin aşa susţin sursele GSP!

Ultima destinaţie: Atena
Mutarea ar urma să aibă loc săptămîna viitoare, şeicii de la Al-Ittihad solicitînd ca tehnicianul să preia echipa imediat după partida cu Grecia, de pe 7 septembrie. În cazul în care Piţurcă şi-ar rezilia contractul, FRF ar avea o lună la dispoziţie să găsească un nou selecţioner.

Piţi va încasa aproximativ 4.000.000 de euro pe an şi ar urma să plece în Golf însoţit şi de alţi membri din actualul staff al reprezentativei! Valeriu Răchită, Eugen Neagoe, Ovidiu Costeşin, Martin Tudor, Alexandru Stanciu, Gabi Boldici şi încă doi masori ar fi pe lista selecţionerului.

Întors de Twitter
Iar reacţia negativă a selecţionerului, care a anunţat ieri pentru GSP.ro şi, probabil, o va face şi în conferinţa de presă de azi, că rămîne la "naţională", ar avea o altă origine. Faptul că venirea lui Piţurcă la Ittihad a fost anunţată ieri pe "Twitter"-ul clubului, care s-a dovedit a fi întreţinut de suporteri, ar fi încălcat înţelegerea stabilită de tehnicianul de 58 de ani cu oficialii saudiţi.

"După discuţiile avute cu cei de la club, Piţi a cerut să nu se prezinte nimic oficial pînă după partida cu Grecia. Cineva s-a scăpat din moment ce fanii ştiau despre înţelegerea de ieri dimineaţă şi au postat pe internet. Faptul că nu i-au respectat dorinţa l-ar putea face pe Piţurcă să se răzgîndească".

Derby de Ziua Naţională
Dacă se va duce la Al Ittihad, Piţurcă se va duela în campionatul Arabiei Saudite inclusiv cu Laurenţiu Reghecampf, care o pregăteşte din urmă cu trei luni pe Al Hilal. Derby-ul dintre cele două rivale e programat pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României. În trecut, Piţi şi Reghe s-au duelat verbal de mai multe ori.

Şansele de calificare
La turneul final din Franţa vor ajunge în premieră 24 din cele 54 de "naţionale" din preliminarii. Se duc direct la turneul final formaţiile plasate pe primele două poziţii, plus cel mai bun loc 3 din cele 9 serii de calificare.

Clasamentul locurilor 3 se alcătuieşte prin eliminarea rezultatelor cu ultima clasată din grupele cu 6 echipe. Restul de 8 selecţionate de pe poziţia a treia vor disputa în toamna lui 2015 partide de baraj tur-retur pentru desemnarea ultimelor 4 ce vor merge la Euro 2016.

400 de mii de euro e salariul actual al lui Piţurcă la cîrma reprezentativei României

"Nu ştiu absolut nimic despre povestea cu Arabia Saudită, îmi văd mai departe de contractul pe care îl am cu FRF" (Victor Piţurcă ieri, pentru GSP.ro)

"Boloni e ideal pentru «naţională», echipa va fi pe mîni bune. Dacă îl va selecţiona pe Mutu? Staţi liniştiţi, Boloni e tot un antrenor serios" (Dumitru Dragomir)

632339-program-romania.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
solomon_i
solomon_i  •  01 Septembrie 2014, 12:57

Din pacate sursele GSP sunt infecte ! Piturca a spus clar in conferinta de presa ca nu a primit nicio oferta. Era...si greu...Nici arabii nu-s prosti. Dar GSP-ul ne minte in continuare cu nerusinare...!

mcvyper
mcvyper  •  01 Septembrie 2014, 11:34

nu ca nu imi doresc sa plece de la nationala, dar plateste ceva ca sa plece???ca tot aruncau astia din frf ca nu il pot da afara

adrian.1984
adrian.1984  •  01 Septembrie 2014, 11:16

Ieri a semnat, azi ar fi semnat!!! Maine...? Prelungire de contract!!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează