FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FRANŢA 0-0

Piţurcă îi pune în cîrcă lui Răzvan ratarea calificării: ”Trebuia să luăm puncte mai multe!”

Articol de - Publicat miercuri, 07 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2011 01:30

Selecţionerul consideră că ”tricolorii” mai pot ajunge la Euro 2012 doar printr-o minune: Luxemburg să încurce Bosnia, la Zenica

Victor Piţurcă n-a pierdut nici de data asta cu Franţa, dar nici n-a cîştigat. A obţinut al treilea egal din tot atîtea meciuri contra "cocoşilor": 0-0, 2-2 şi iar 0-0. Părea mai mulţumit de rezultat decît dezamăgit de ratarea calificării pe care n-a ezitat să i-o pună subtil în cîrcă predecesorului său, Răzvan Lucescu: "Trebuia să acumulăm mai multe puncte din meciurile trecute, nu să ne rugăm să piardă alţii ca să ne calificăm!".

"Am cîştigat cîţiva jucători tineri, Chiricheş, Măţel şi Luchin. Pentru ei şi alţii mai puţin familiarizaţi cu «naţionala» este un punct de plecare important după ce au simţit gustul succesului"
Victor Piţurcă

Chiar dacă cei 55.000 de fani au plecat supăraţi de la stadion, selecţionerul este de altă părere: "Nu cred că trebuie să fie o seară tristă. Un egal contra Franţei înseamnă tot timpul ceva. Băieţii au jucat bine contra unei echipe redutabile, pe un teren extrem de greu atît pentru noi, cît şi pentru francezi. Gazonul mai are nevoie de timp şi mi-aş dori să fie bun pînă la partida cu Belarus de luna viitoare".
Piţi nu-şi mai face mari iluzii în privinţa calificării: "Şansele noastre sînt compromise în proporţie de 90 la sută. Sper să se întîmple însă o minune, Luxemburg, care a bătut Albania, să încurce şi Bosnia".

"În toată cariera mea de antrenor nu m-am confruntat cu atîtea accidentări ca în «dubla» cu Luxemburg şi cu Franţa!"
Victor Piţurcă

"Nu mă gîndesc în acest moment la subiectul Mutu"
Victor Piţurcă

CLASAMENT
1. Franţa 8m 17p
2. Bosnia 8m 16p
3. România 8m 12p
4. Belarus 9m 12p
5. Albania 8m 8p
6. Luxemburg 9m 4p

S-au jucat ieri: Luxemburg - Albania 2-1, România - Franţa 0-0, Bosnia - Belarus 1-0

Mai sînt de jucat: 7 octombrie - România - Belarus, Bosnia - Luxemburg, Franţa - Albania; 11 octombrie - Albania - România, Franţa - Bosnia

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (210)
nooky
nooky  •  07 Septembrie 2011, 20:29

nu zic ca nu s-au pierdut multe puncte aiurea in campania asta de calificari, si nici nu ii tin partea lui lucescu jr., dar piturca dovedeste inca o data ca are un "mare" caracter. voi oamenii din fotbal si jurnalistii nu mai rascoliti trecutul, pt ca indiferent ce ar fi, ar incepe sa miroasa. lasati ce a fost in pace, mai bine invatati din greseli (si din ale altora) si priviti inainte. nu va mai lamentati ca niste fete mari.

rapeed
rapeed  •  07 Septembrie 2011, 16:40

catre............ gandrei..............Scuze, bre ! Am zis ca esti dinamovist dupa avatar...dar tu esti stelist ! :) d'aia te-ai revoltat ! Si tu imi reprosezi mie ca nu sunt obiectiv ! :) Pfff!

rapeed
rapeed  •  07 Septembrie 2011, 16:37
Postat de gandrei pe 07 Septembrie 2011, 13:17

nu exista suporter cu mai putina coloana vertebrala ca suporterul rapidist. acum toti urla ca tanase s-a plimbat pe teren, in timp ce in ultimii doi ani, pe mana idolului lor razvan, swinger de level 69, am ajunj pe un loc istoric, au fost titulari la nationala fotbalisti gen Florescu sau surdu, iar ultimele lui luni la nationala au constat in construirea unei echipe de club.

...Razvan tinea sa-i selectioneze pe anumiti lozeri, tot asa nu inteleg cum de l-a tinut Piti pe Tanase in teren ! Bah, nu joaca 15 min 30...45 ...da-l afara tata !!! Asta am spus dogule ! Inainte de a fi rapidist, sunt român, bre !

Vezi toate comentariile (210)
Comentează