FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Preşedintele FRF trage un semnal de alarmă: "UDMR vrea o sancţiune împotriva fotbalului românesc" » Ce argumente aduce

Articol de GSP - Publicat joi, 13 iunie 2013 00:00 / Actualizat joi, 13 iunie 2013 13:45

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, consideră că există un complot al celor din UDMR, care doresc o sancţiune împotriva fotbalului românesc înaintea partidei cu Ungaria din preliminariile Campionatului Mondial din 2014.

"Nu ştiu de un astfel de demers, dar e vorba din punctul meu de vedere de un exces al reprezentanţilor UDMR. Se încearcă obţinerea unei sancţiuni împotriva fotbalului românesc, ceea ce nu cred că este corect.

Nu este corect pentru că ei trăiesc pe acest teritoriu, aici au făcut afacerile, aici au tăiat pădurile şi mănîncă mîncare românească. Cred că ar trebui să fie mai atenţi cu ceea ce fac. E un risc pe care şi-l asumă.

Dacă fac acest lucru, FIFA va deschide o nouă anchetă, pentru că e a doua oară. Nu ne ajunge că sîntem cum sîntem la ora actuală, mai intervine şi politicul acum. Este vorba numai de politic. Asta este.

Sută la sută miza este meciul direct cu Ungaria. Ştim care e comportamentul unora dintre politicienii UDMR. E un risc pe care şi-l asumă atât personajul în discuţie cît şi inistituţia", a spus Mircea Sandu, pentru MEDIAFAX.

România se luptă cu Unagira pentru locul doi în grupa de calificare. Acum, tricolorii sînt pe 3, la un singur punct de vecini. Meciul retur, de pe Naţional Arena, se va juca pe 6 septembrie.

Scrisoare către FIFA

Deputatul UDMR Marko Attila a trimis la FIFA o scrisoare în care atrage atenţia cu privire la atitudinea rasistă a fanilor români la meciul amical România - Trinidad Tobago, a scris site-ul hvg.hu, citat de gândul.info.

"Atitudinea FRF reprezintă în continuare un motiv de îngrijorare, deoarece federaţia nu se preocupă de atitudinea rasistă şi xenofobă a fanilor, ci încearcă să micşoreze pedeapsa printr-un recurs.

Dorim să atragem atenţia că FRF nu ia în serios atitudinile şi discriminările rasiale şi etnice. Suporterii români i-au umilit pe jucătorii caraibieni printr-o atitudine rasistă, fapte relatate inclusiv de presa sportivă din România.

Ar fi bine ca FRF să se preocupe cu aceste probleme, în loc să caute scuze", se arată într-un comunicat trimis de UDMR presei maghiare, în care se explică motivele trimiterii scrisorii către FIFA.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
petrusm
petrusm  •  16 Iunie 2013, 20:43

NASU E PERIMAT.... E DE FRIZERIE CU MITICA INAINTE ....

petrusm
petrusm  •  16 Iunie 2013, 20:42

CE LEGATURA ARE ASTA CU DISTRUGEREA FOTBALULUI CURAT ? CUM SE FACE CA LA DOI ANI IESE CFR CAMPIOANA ?

johny122
johny122  •  13 Iunie 2013, 21:03

s-a dilit rau Sandu asta.....auzi tu.......complot.......parca vorbeste Ceausescu inainte sa moara !

Vezi toate comentariile (20)
Comentează