FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCARE

Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu nu s-au pus de acord în cazul Boloca: „M-a deranjat scuza!”

Daniel Boloca
 în tricoul Italiei
Daniel Boloca în tricoul Italiei

Articol de , - Publicat miercuri, 21 decembrie 2022 22:03 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2022 22:14

Daniel Boloca (24 de ani), mijlocașul celor de la Frosinone, a decis să nu mai răspundă convocărilor venite de la prima reprezentativă a României. Selecționerul Edi Iordănescu (44 de ani) și Răzvan Burleanu (38 de ani), președintele FRF, au comentat situația. 

  • CONTEXT: Gazeta Sporturilor anunța luni că Daniel Boloca, mijlocaș la Frosinone, în Serie B, nu vrea să mai joace pentru naționala României 
  • Astăzi, tatăl lui a detaliat pentru GSP situația. A spus că motivul ar fi minutele puține primite la precedenta acțiune sub comanda lui Edi Iordănescu.

Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu au comentat cazul la câteva ore distanță. Primul a fost președintele FRF, imediat după ședinta CEx. Burleanu a încercat să îndulcească situația, declarând că Boloca nu a transmis nimic oficial. Edi Iordănescu a fost mai tranșant.

Florin Răducioiu împarte un record uluitor cu Messi și cu Mbappe » A fost egalat în finala Campionatului Mondial
RECORD
Florin Răducioiu împarte un record uluitor cu Messi și cu Mbappe » A fost egalat în finala Campionatului Mondial

Răzvan Burleanu: „Boloca este în continuare eligibil”

„Am avut o discuție cu Edi Iordănescu săptămâna trecută. Boloca este în continuare eligibil pentru România. În ceea ce privește convocarea lui în viitor, depinde doar de selecționer. În momentul de față nu putem vorbi de un refuz al lui Boloca. 

La Coubiș e o situație similară. Noi, ca țară, nu cred că am făcut tot ce trebuia pentru românii din afara țării. Părinții lor își doresc ca ei să joace pentru România”, a spus Răzvan Burleanu într-o conferință de presă. 

Pentru Edi Iordănescu e clar: „M-a deranjat scuza cu minutele”

„Pentru mine e foarte important să zicem ce vrem. Vrem să ne schimbăm mentalitatea sau vrem să ne jucăm de-a retragerea? Vreau să transmit niște principii clare și care nu pot fi negociate. 

Pe acest băiat îl urmăresc din luna februarie. I-am văzut toate meciurile. Mai mult, Gane, colegul meu, a fost o săptămână la Frosinone, a discutat cu familia, cu antrenorii, a asistat la antrenamente. Am avut și eu mai multe discuții cu el, i-am vorbit despre posibilitatea de a reprezenta românii. Băiatul e născut și crescut în Italia, e vorbitor de limbă italiană.

Au fost mai multe discuții, apoi ne-am ocupat personal de pașaport. Am avut mai multe discuții până la momentul convocării. A fost dificil, dar l-am adus. El s-a arătat convins, entuziasmat, la fel și familia lui. Din momentul ăla, lucrurile au fost clare. 

Pentru mine e un mare semn de întrebare. La echipa națională vii necondiționat! Când i-am întins o mână nu era foarte multe întinse. Are mult potențial și îl văd cu potențial pentru Serie A. A venit această convocare la Italia și perspectiva lui s-a schimbat.

A venit personal la mine, mi-a mulțumit, mi-a urat sărbători fericite. Chiar m-a impresionat pentru modul în care mi-a mulțumit. Era foarte entuziasmat. Acum a zis că dacă are 1% șanse pentru Italia, atunci e suficient. L-am înțeles. E un băiat cu caracter. 

M-a surprins declarația părintelui lui. Mi-ar fi plăcut ca lucrurile să fie asumate. Singurul lucru care m-a deranjat a fost această scuză, cu minutele. Nu o cred! Nu poți condiționa minutele. Dacă toți ar face asta, atunci nu mai ajungem nicăieri”, a spus Edi Iordănescu la „Fotbal Club”, de la Digi Sport. 

6 minutea jucat Boloca în tricoul primei reprezentative a României, în amicalul pierdut contra Sloveniei, scor 1-2

VIDEO. Răzvan Burleanu, elogii pentru Mondialul din Qatar » Crede că a găsit două detalii inovatoare: „Unic!”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Panduru, mesaj în direct pentru un fotbalist din Superligă: „Țin mult la tine! De ce le dai voie să spună lucrurile astea?”

VIDEO Răzvan Burleanu, elogii pentru Mondialul din Qatar » Crede că a găsit două detalii inovatoare: „Unic!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
danglumetu
danglumetu  •  22 Decembrie 2022, 08:27

vai, vai sa nu-l pierdem pe boloca, ''salvatore de la patria''! ca de obicei, filozofului *** ii place sa se auda vorbind in ciuda ridicolului pe care il provoaca!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

forzzainter
forzzainter  •  22 Decembrie 2022, 07:40

Felicitari pt atitudine Boloca! Dar totusi sa.i dai banii lu *** inapoi pe pasaport ca a fct totusi un efort omu sa te ajute, da?? L.a pus pe tacsu sa dea telefoane la cutare si cutare, nu e frm fata de "SELECTIONER" , nu se face asa cva! Urma sa te bage el si.n teren stai lin... momentan ii face tacsu echipa si nu stia ca esti si u in lot.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  22 Decembrie 2022, 05:32

Edy ...nu esti bun de nimik ...pe altii propusi de idolul tau becali ii selectionezi si le dai mult mai multe minute ...trebuia sa ti dai demisia demult ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează