FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECLARAȚIE

Răzvan Marin, explicații după răbufnirea la adresa lui Mirel Rădoi: „Asta m-a determinat să dau declarația aceea”

Răzvan Marin, scuze după izbucnirea nervoasă de la lot // FOTO: Imago
Răzvan Marin, scuze după izbucnirea nervoasă de la lot // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 septembrie 2021 12:56 / Actualizat duminica, 12 septembrie 2021 13:06

La finalul meciului Macedonia de Nord - România, încheiat 0-0. mijlocașul Răzvan Marin (25 de ani) a izbucnit, fiind nemulțumit de cât a jucat în cele trei partide din preliminarii.

Fotbalistul lui Cagliari a strâns 15 minute la Reykjavik, 28 cu Macedonia, în timp ce cu Liechtenstein a fost integralist, iar după meci și-a exprimat nemulțumirea, ceea ce a creat tensiuni în jurul naționalei.

Răzvan Marin, scuze după izbucnirea nervoasă de la lot

Azi, mijlocașul lui Cagliari a postat pe facebook un comunicat în care își prezenta scuzele față de selecționerul Mirel Rădoi și față de fani pentru ieșirea sa.

„Vreau să-mi prezint scuzele fanilor echipei naționale și lui mister Mirel Rădoi. Pentru mine, echipa națională a României înseamnă un vis devenit realitate și sunt mândru și recunoscător pentru fiecare minut în care am șansa să-mi reprezint țara.

Simt ca pot oferi foarte mult echipei naționale și faptul că nu am avut șansa de a-mi ajuta mai mult colegii din teren, m-a determinat să dau acea declarație nefericită la sfârșitul meciului din Macedonia de Nord. 

Este o mândrie să îmbrac tricoul echipei naționale și întotdeauna voi pune interesele grupului înaintea interesului propriu. Hai, România”, a fost mesajul lui Răzvan Marin.

Mirel Rădoi, după ieșirea lui Răzvan Marin: „Avem patru jucători pentru două poziții”

La conferința de presă de la Skopje, selecționerul Mirel Rădoi a fost întrebat de declarațiile mijlocașului și a explicat deciziile luate în cele meciuri.

„Ce a spus Răzvan?! Părea sau este nemulțumit? Așa v-a spus dumneavoastră? Eu, dacă am o problemă cu un jucător, nu vin s-o discut în fața dumneavoastră. Întâi, trebuie să discut cu el, apoi o să răspund. Au fost anumite discuții, că de ce l-am ales pe Nedelcu în locul lui Răzvan Marin. 

Până la partida din Islanda, eram acuzat că nu bag un mijlocaș defensiv și că îl prefer pe Marin. Acum, când nu mai joacă Răzvan acolo, sunt acuzat că nu mai joacă Răzvan Marin. E simplu. Avem patru jucători pentru două poziții: Răzvan Marin, Cicâldău, Stanciu și Olaru”, a spus Mirel Rădoi.

Cifrele îi dau dreptate lui Rădoi » Răzvan Marin, mai slab decât Stanciu și Cicâldău

Monitorizările InStat arată că Răzvan Marin s-a aflat sub Stanciu și Cicâldău la partidele din actualul sezon, ceea ce va fi avut probabil un rol important în evaluarea mijlocașului de la Cagliari drept opțiunea numărul trei la meciurile din septembrie ale naționalei.  În comparația cu Cicâldău și Stanciu, Marin are cel mai scăzut index InStat, adică suma tuturor parametrilor scanați, și cele mai puține minute jucate. 

La fel, e după colegii de la Galata și Slavia Praga la patru capitole vitale ofensive, acolo unde ne durea cel mai tare la meciurile cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord, disputate cu sabia deasupra capului: șanse de gol create, dueluri câștigate, driblinguri. 

Și Răzvan Marin are dreptate! 

Mijlocașul Răzvan Marin l-a arătat cu degetul pe selecționerul Mirel Rădoi susținând că nu-l folosește pe postul său de bază, cel de inter, lucru confirmat de campania actuală pentru Mondial: din cele 400 de minute în care a jucat, în aproape 90%, Rădoi l-a așezat ca închizător. 

În 2021, prima reprezentativă a disputat 6 meciuri oficiale, altele decât cele amicale. Toate au fost în preliminariile CM: 3 în martie, 3 acum, în septembrie.  De fiecare dată, Marin a fost folosit. De fiecare dată a venit din postura de fotbalist al lui Cagliari, unde a fost folosit aproape întotdeauna ca inter dreapta.

 Ce s-a întâmplat la națională sub comanda lui Rădoi? Răzvan a prins 4 meciuri ca titular, iar în celelalte două a fost introdus pe parcurs. Un total de puțin peste 400 de minute, în care, în aproape 90% din timp, Rădoi l-a poziționat ca închizător, nu ca inter. 

Citește și: 

Prima reacție din partea FRF, după izbucnirea lui Răzvan Marin: „O spun eu acum, în direct!”

Mihai Stoichiță, dat pe spate de un fotbalist din Liga 1: „Chiar l-am sunat pe Gică Hagi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  12 Septembrie 2021, 15:22

...ne am saturat de nepotisme

Vezi toate comentariile (1)
Comentează