FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALBANIA - ROMÂNIA, MÎINE, 22:00, LIVETEXT PE GSP.RO

Rechizitoriu fără precedent al lui Cornel Dinu la adresa lui Piţurcă şi a federaţiei: "La naţională e ca în Sicilia, pe familii!"

Cornel Dinu l-a lăudat
pe Victor Pițurcă
în studioul TVR
după meciul
România - Cehia 2-0
din preliminariile
CM 2006
Cornel Dinu l-a lăudat pe Victor Pițurcă în studioul TVR după meciul România - Cehia 2-0 din preliminariile CM 2006

Articol de , - Publicat luni, 10 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 09 octombrie 2011 23:26

Fostul "tricolor" şi selecţioner îl atacă violent pe Piţurcă, îi reproşează selecţia făcută pe interese, dar îl pune la zid şi pe Mircea Sandu pentru contractul pe care i l-a făcut lui Piţi


Egalul cu Belarus, ratarea calificării, prestaţia unor jucători, selecţia lui Piţurcă, dar şi decizia lui Mircea Sandu de a-i oferi un cec în alb actualului seleţioner pînă în 2016 au fost motivele care l-au determinat pe Cornel Dinu să iasă public, într-o emisiune la GSP TV, şi să spună lucruri pe care aproape că nu le-a rostit nimeni pînă astăzi.

"Îl preferam pe Hagi sau pe Boloni, nu pe Piţurcă"
Şi-a început tirada fixînd tirul la adresa lui Victor Piţurcă. "Eu rămîn la părerea mea de mai demult, iar eu nu mă pot schimba! Selecţionerul nu a fost în stare să dimensioneze capacităţile de joc ale Franţei şi Italiei din grupa din Elveţia. Care spune foarte mult, nu mai spun de staff, de el".

"Este un băiat simpatic, plăcut de Viorel Păunescu, de Mircea Sandu, de restul de acolo. E comod, descurcăreţ în fel şi fel de întîmplări, dar pînă la a fi selecţioner e o cale foarte lungă. Aş fi preferat un Hagi sau un Boloni la echipa naţională, dar aici e pe familii, ca în Sicilia! Îl consideram mai nimerit pe Hagi", a spus Dinu.

"Îmi spuneţi că Piţurcă are experienţă pentru că a calificat naţionala la două turnee? Mai ţineţi minte cum ne-am calificat în 2000 şi în 2008? O dată cu un gol în minutul 93 al lui Dorinel Munteanu, apoi cu un gol din ofsaid. Una e şansa, alta e experienţa"
Cornel Dinu

Dinu a trecut apoi la contestarea contractului care i-a fost oferit lui Piţurcă: pînă în 2016, fără obiectiv de calificare la Mondialul din 2014. "Piţurcă are un mandat unic în istoria fotbalului mondial şi spune foarte multe de la sine. N-am auzit în viaţa mea o calificare pentru cinci sau şase ani. La echipa naţională nu există timp, există fiecare meci pe care trebuie să-l cîştigi. Nu există construcţie, nu există experienţă, ci doar capacitate de selecţie, de antrenare şi să trimiţi în teren cel mai bun 11 care trebuie să cîştige", a spus Dinu.

"Deci, nu mă mai surprinde nimic în România şi de aceea îi dorim să stea liniştit, pe banii care stă pînă în 2016 cu rezervele pe care le-am precizat, de capacitatea lui de selecţioner, pe care mi le păstrez. E distractiv pînă la dramatic. Începe distractiv şi se transmite dramatic cu foarte multe puncte negre, care sînt extrem de dubioase în acest raport", a adăugat Dinu.

"Ceva e putred în Danemarca, eu cred că sînt şi alte influenţe. Să vină ăla la naţională, sau ălălalt, să-l dăm, să luăm pe el 200-300. Din păcate, lucruri care n-ar trebui să se întîmple la naţională"
Cornel Dinu

Simbolul lui Dinamo s-a referit şi la viitor, şi la următoarea campanie: "Grupa următoare este foarte grea, Olanda, Ungaria, Turcia. E o grupă imposibilă şi mă surprinde că Sandu Mircea stabileşte nişte criterii pe atîta timp. Fă un contract pe 2 ani, discutăm, vedem, dar nu poţi să spui că ai termen calificarea în 2016. Nu m-ar surprinde dacă i s-ar oferi lui Piţurcă un mandat pînă în 2020 sau pe viaţă să fie numit selecţioner! Noi tot timpul am fost, cu excepţia unor generaţii, pe marginea prăpastiei sau de multe ori în groapă. Au mai apărut şi generaţii de excepţie care au scris istorie, dar am avut şi antrenori", a încheiat Dinu.

"Federaţia e un fel de Daciadă! A devenit în relaţia cu Piţurcă un fel de Daciadă. Ne pregătim pentru Olimpiada de la Moscova, pentru aia de la Los Angeles, avem patru ani, şase-opt ani în faţă, vedem ce facem la bîrnă, poate Szabo la 1.500 de metri"
Cornel Dinu


Tricolorii analizaţi de Dinu
Adrian Cristea
"A depăşit orice imaginaţie! S-a mişcat mai puţin decît se mişcă Bianca Drăguşanu pe scaunul de la emisiunea lui Capatos. Una e U Cluj şi alta e un nivel de echipă naţională. El are talent, dar fără muncă şi alergare, n-are nici un pic de valoare. A fost ridicol, domne! El a avut o singură fază şi n-a fost în stare să ajungă la poartă. Prezenţa fizică îl scoate total din calcule, dar s-a întors înapoi după 2 ani. Cristea nu s-a comparat deloc cu Sînmărtean, a dat doar pase laterale şi atît"

Mutu şi Tamaş
"Au fost doi jucători buni ai echipei naţionale. Mi-au plăcut Mutu, Tamaş, Torje, Măţel şi Marica, dar pînă la 11 mai avem mult. Rămîn la părerea că echipa naţională joacă din inspiraţia lui Mutu, Marica şi Torje, plus cea a lui Sînmărtean la acest joc"

Sînmărtean
"Singurul jucător care a jucat şi a dat o pasă filtrantă a fost Sînmărtean. A fost adus doar la un meci, ţinînd cont că el de 5-6 ani joacă foarte bine în campionatul nostru. Şi atunci nu mă gîndesc că sînt lucruri dubioase?

Moţi

"Noi ne-am apărat în scară, Moţi stătea pe lîngă Tamaş, a tratat superficial acea fază şi asta se vede. La un apărator care nu e în stare să respingă o minge se vede pe tabela de marcaj. Moţi chiar a jucat bine pînă atunci, dar eroarea lui s-a văzut pe tabela de marcaj"

Măţel
"E un jucător de perspectivă şi bun, dar mai are de lucrat mult la execuţii. Fiind mobil, joacă bine faza defensivă, practic, este mult mai bun pe partea dreaptă decît Luchin, care a fost salvat de tranşee la meciul cu Franţa. Măţel trebuie să lucreze mult la centrări şi la faza de atac"

Bourceanu

"E un cîştig, dar la o echipă care evoluează acasă cu Belarus trebuie să joci doar cu un închizător şi într-un sistem 4-1-3-2. Nu joci cu Bourceanu şi Lazăr pentru că în condiţiile astea serviciul mijlocaşilor pe vîrfurile de atac este aproape inexistent"

Pantilimon
"Poate a fost ezitant în unele momente, însă e, pe undeva, de înţeles, din moment ce el nu are o constanţă de joc la Manchester City"

Ce jucători trebuiau selecţionaţi
"Sînt jucători care pot fi folosiţi la echipa naţională şi care n-au fost chemaţi. Un Cătălin Munteanu, care este un pasator foarte bun şi la 32 de ani, sau un Marius Niculae. Avem o arie restrînsă de selecţie, dar foarte, foarte subiectivă"

Altă acuzaţie dură: terenul cu Franţa
Cornel Dinu a făcut o trimitere şi spre meciul cu Franţa, de acum o lună, dar mai ales la modul în care s-a prezentat suprafaţa de joc. "Acolo a fost un alt lucru premeditat pentru că se ştia de mult că nu se poate juca pe acel teren, dar au pus împotriva francezilor şi pămîntul, şi gropile, şi fîntînile şi tot", a declarat Dinu.

Filmul conflictului dintre Dinu şi Piţurcă
Cornel Dinu
"M-am săturat de lichele, daţi-mi o canalie! Piţurcă e o canalie. E ultima dată cînd îi mai pronunţ numele acestui individ"

"Piţurcă antrenor la Dinamo? Totul e posibil atît timp cît trăim într-o societate în care troglodiţii şi tîlharii sînt lăudaţi că sînt inteligenţi şi utili societăţii"

"Ce antrenor mare e Piţurcă?! Păi, vă spun eu ce indicaţii la dă jucătorilor: «Mireleeee, Mireleee», apoi trece la următorul: «Paulică, Paulică» şi sfîrşeşte apoteotic: «Danieleee». Habar n-are pic de tactică!"

"Piţurcă a venit pe relaţii la echipa naţională. El a atacat doar ca jucător, ca antrenor are limite. E mai bun la poker decît la fotbal"

Victor Piţurcă
"Dinu a devenit un contestatar cert al meu, mă jigneşte. A fost un fotbalist mare, dar ca antrenor n-a însemnat nimic"

"«Performanţele» sale nu mai există pe planeta asta. A condus cu 4-0 în minutul 67 şi a luat bătaie cu 5-4 de la Foresta. Apoi, bătuse cu 1-0 la Lisabona, pe Benfica. O săptămînă a stat pe la TV să ne explice cum a jucat în sferă, dar în retur a pierdut 2-0"

"Cît va fi Dinu la Dinamo, clubul nu va avea nici o performanţă, orice antrenor va fi luat în colimator. Nu ştiu de ce ia bani de acolo"

"Cînd eram la Geneva, la o tragere la sorţi, am fost martorul unui episod care m-a şocat. Giovanni Becali a scos o mie de euro şi i-a dat lui Dinu. Acesta i-a pupat mîna impresarului"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (47)
ciocaneanu
ciocaneanu  •  14 Octombrie 2011, 11:53

Discutiile de genul asta nu vor inceta niciodata si vor ramine la fel de sterile ca pina acum. Indiferent de ce zice unul si altul, intii a fost generatia lui Hagi si apoi au devenit impresari albanezii, care n-au facut altceva decit sa profite si sa faca bani. Jiji a intrat in afaceri cu banii lui Hagi ca apoi sa-l dea afara in suturi. Daca tilharii si hotii, mincinosii si excrocii au ajuns sa fie laudati ca sint "inteligenti", nu va mai mirati de nimic. Mai moare cite un baschetbalist american stilcit in bataie, atit! Si Dinu vorbeste prostii? Uitati-va in jur!

tristar
tristar  •  10 Octombrie 2011, 23:52

Si, domnule Dinu, daca Nicolita, dupa cum bine spuneati, e mai mult atlet decat fotbalist, si n-are ce cauta la nationala, Marius Nicolae, pe care il propuneti dunmneavoastra, e mai mult judocan decat fotbalist. Daca si el reprezinta viitorul fotbalului romanesc...eu o dau la rate!

tristar
tristar  •  10 Octombrie 2011, 23:39

(Paranteza). Faza asta cu trisatul lui Piturca la cazinou este o vrajeala. Cine Dumnezeu poate trisa o institutie, CAZINOUL, care te triseaza ea cu siguranta si are o gramada de mijloace de supraveghere?! Continuare... E tarziu si nici nu cred ca merita... Mister DINU-un oportunist dupa Revolutie-ESTE ULTIMA PERSOANA DIN ACEASTA TARA CARE TREBUIE SA NE DEA NOUA LECTII DE MORALA. ASTA CHIAR NE IA DE FRAIERI?!? Cand el este bagat pana in gat, si inainte, si dupa, in toate manevrele din fotbalul romanesc, vine acum sa o faca pe LUPUL MORALIST?! In rest, multa sanatate domnule!

Vezi toate comentariile (47)
Comentează