FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Regie pentru Mutu? Ce se află în spatele negocierilor eșuate cu Hagi, Petrescu și Răzvan Lucescu

Adrian Mutu e în cărți să preia naționala / FOTO: Guliver/Getty Images
Adrian Mutu e în cărți să preia naționala / FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de , , - Publicat marti, 21 decembrie 2021 08:18 / Actualizat marti, 21 decembrie 2021 10:00

Federația a negociat cu trei antrenori pe care avea șanse minime să-i convingă: Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu. Briliantul” a devenit acum singurul candidat pentru postul de selecționer.

Burleanu și Stoichiță au alergat prin negocieri inutile până când au ajuns să mai aibă pe listă un singur nume: Adrian Mutu. Stoichiță a pledat pentru angajarea lui Adi și într-un cadru oficial, în ședința de Comitet Executiv care a avut loc săptămâna trecută.

Bendeac, scrisoare dezlănțuită pentru Dan Petrescu: „Banii vă opresc? E ireal! Succes cu Clinceni”
SELECȚIONER
Bendeac, scrisoare dezlănțuită pentru Dan Petrescu: „Banii vă opresc? E ireal! Succes cu Clinceni”

Mutu, promovat de Lippi și de „Lippi” Stoichiță

Directorul tehnic al FRF a insistat că tinerii merită o șansă, merită să fie angajați, „fiindcă altfel cum ar putea ei să capete experiență?”. 

Și a povestit încântat că Mutu l-a întâlnit pe Marcello Lippi pe parcursul vacanței pe care a avut-o recent și că i l-a dat la telefon. 

„Lippi mi-a zis că un selecționer nu trebuie să priceapă toate tacticile echipelor de la care provin jucătorii, ci e invers, fotbaliștii toți trebuie să se adapteze la planul lui", a povestit Stoichiță, poreclit „Lippi” din perioada în care a condus-o pe Steaua, în anii '90. 

Pe listele care au circulat cu posibili selecționeri a mai apărut și numele lui Edward Iordănescu. Apropiați ai antrenorului plecat de curând de la FCSB povestesc că Edi nici măcar nu a fost sunat pentru vreo întâlnire. Stoichiță ar fi împotriva angajării lui fiindcă-l consideră un tip dificil, inflexibil, cu care e greu de colaborat.

Cu două luni în urmă, pe Mutu l-a demis Mititelu

Mutu a mai fost în Federație, el a condus naționala de tineret la Campionatul European din anul acesta, o competiție în care România a fost eliminată după faza grupelor, însă rezultatele au fost decente, o victorie cu Ungaria și două egaluri, cu Olanda și cu Germania. 

După ce a încheiat contractul de selecționer al lotului sub 21 de ani, Adrian a preferat să preia conducerea unei echipe de club și a semnat cu FCU 1948, o formație nou-promovată. A schimbat în vara aceasta aproape tot lotul, dar rezultatele au fost dezamăgitoare și a fost demis. A câștigat doar două meciuri din 11 disputate și a pierdut șase. 

Oficializarea numirii lui Mutu în funcție ar constitui un caz rar, dacă nu cumva unic în fotbalul european: un tehnician demis de o nou-promovată să fie promovat după numai două luni ca selecționer al primei reprezentative!

Mutu: „Da, sunt interesat de națională!”

Mutu a fost singurul dintre cei de pe listă care a spus clar că speră să fie numit selecționer. El a recunoscut că a refuzat o propunere pe care o avea din Ungaria, de la Kisvarda, tocmai ca să nu rateze ocazia de a conduce naționala: 

„Am mers în Ungaria doar ca să văd cum erau condițiile de acolo, dar n-o să semnez cu nicio echipă până când Federația va lua o decizie în privința selecționerului”.

Răzvan Lucescu are o clauză de 7 milioane!

Când o să atrag un investitor în locul meu, atunci voi dori să conduc naționala”.Federația a negociat cu Hagi, deși Gică repetase de câteva ori în anii aceștia: „Nu mă luați în considerare pe lista cu posibili selecționeri câtă vreme eu am un club! Ce discuții ar apărea după ce aș anunța convocările?! 

 El a repetat același discurs când a anunțat că a refuzat oferta de acum, tot din motiv de incompatibilitate

Petrescu avea o clauză în contractul cu CFR de 400.000 de euro, iar Răzvan Lucescu poate să se elibereze de la PAOK Salonic numai dacă achită 7 milioane de euro! Burleanu și Stoichiță au fost în Salonic și au discutat cu Răzvan. „A fost doar o cină și atât, nu se pune problema să plec de aici”, le-a răspuns Lucescu grecilor.

VIDEO Mutu, declarație curajoasă la GSP Live: „Se poate face o echipă națională foarte bună cu ce avem acum!”

Citește și alte știri despre naționala României:

FRF, criticată după ce numirea lui Petrescu a picat: „O să ajungem tot de unde am plecat. Era foarte simplu, trebuia să fie numit Mutu de la bun început”

Cum vede Hagi situația de la națională, după ce Dan Petrescu rămâne la CFR: „El știe cel mai bine” » Ce zice de varianta Mutu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
1805631472780480
Ciprian Catalin  •  22 Decembrie 2021, 00:12

Daca este ales Adi Mutu nu mai puneti presiune. Sa puneti doar daca este manipulat si face jocurile cuiva. Suntem jos si asa.Ce mari sperante. Sa nu pierdem cu Luxemburg

misterverde
misterverde  •  21 Decembrie 2021, 16:37

Hahaha *** ... Romania nu are națională .. eu am renunțat la națională de pe vremea când. Chivu juca și ne spunea . Ne vedem data viitoare ... Contra , Rădoi , Lucescu ...pai ăștia sunt antrenori ? O să săriți că vezi doamne că ala a făcut a dres. Și eu va spun că toți au făcut un mare nimic ... Un antrenor trebuie sa confirme... Așa și plesan, a dat 2 goluri cu Germania ... Și ați văzut ce petardă

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

394966434424757
Mihai Dinu  •  21 Decembrie 2021, 14:39
Postat de adrian_riga pe 21 Decembrie 2021, 11:24

Poti sa spui orice despre Mutu, dar sa spui ca rezultatele de la euro au fost decente, arata cat va pricepeti la fotbal.

Da, sa faci egal cu Olanda si Germania, victorie cu Ungaria si sa te califici din asemenea grupa, nu este de luat in seama?

Vezi toate comentariile (30)
Comentează