FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

S-a enervat și a părăsit stadionul: „Am plecat în minutul 39. Nu există să intri de maniera asta pe teren”

România a terminat la egalitate, scor 0-0 cu Islanda în etapa #9 a preliminariilor Campionatului Mondial
Foto: GSP
România a terminat la egalitate, scor 0-0 cu Islanda în etapa #9 a preliminariilor Campionatului Mondial Foto: GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 noiembrie 2021 20:14 / Actualizat vineri, 12 noiembrie 2021 21:21

Daniel Pancu (42 de ani), fost internațional, a comentat meciul dintre România și Islanda, terminat la egalitate, scor 0-0. Aflat în tribunele Stadionului Ghencea, acesta nu a mai suportat să privească prestația elevilor lui Mirel Rădoi și a decis să plece înaintea pauzei.

Pancu îi critică pe jucătorii naționalei pentru atitudinea cu care au intrat pe teren contra unei echipe formate din mulți jucători tineri și afirmă că dacă în perioada în care el juca la echipa națională exista această atitudine, fotbaliștii „și-ar fi scos ochii între ei la pauză”.

„Am plecat în minutul 39, dezamăgit, dar sigur că vom marca până la final. N-am înţeles începutul de meci. Orice antrenor ştie că în momentul în care întâlneşti o echipă de tineret, începuturile de joc sunt foarte agresive. Rişti nişte cartonaşe, poţi ajunge la baraj. Lipsă de agresivitate, apărare aglomerată. 

Noi, dacă trăiam astfel de momente cred că ne scoteam ochii între noi la pauză. Nu există să intri de maniera asta pe teren. Niţă, Alibec, Tănase erau jucători care puteau să dea un semnal. 

Nu! Stânga, dreapta... Mai dădeau o pasă. O echipă mută, fără un lider, fără personalitate. Totuşi, jucam cu Islanda, unii aveau 18, alţii 20 de ani. Nu poţi să tratezi de maniera asta un meci de o asemenea importanţă”, a declarat Daniel Pancu potrivit Telekom Sport.

Verdict dur pentru naționala României: „Asta ne e valoarea!” » Un jucător a fost luat la rost: „De 4 ani nu e pregătit”
ROMÂNIA - ISLANDA 0-0
Verdict dur pentru naționala României: „Asta ne e valoarea!” » Un jucător a fost luat la rost: „De 4 ani nu e pregătit”

Marin Radu II: „Asta e valoarea fotbalului românesc!”

Golgeter al campionatului României în 1979 și 1981 și campion cu FC Argeș și Steaua, Marin Radu II, poreclit „Șarpele”, a oferit un scurt interviu Gazetei Sporturilor, la o zi după deziluzia trăită de naționala Romniei cu Islanda, scor 0-0. Fostul mare atacant, care are și 7 selecții sub tricolor, e pesimist în ceea ce privește viitorul primei reprezentative.

„Cred că aceasta este valoarea fotbalului românesc la ora actuală. Asta este și trebuie s-o acceptăm! La aceeași valoare sunt toți. Păcat de acești copii, dar acesta este fotbalul românesc. Când joci pentru echipa națională, trebuie să faci mult mai mult. 

Din păcate, tot ce vine din urmă e la fel. La nivel de copii și juniori, nu mai e dragostea aceea care era odată, nu mai e aceeași plăcere. Copiii se îndepărtează pe zi ce trece de sport și de fotbal. Poate și pandemia e de vină”, a declarat Marin Radu II, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Video Ionuț Badea după egalul naționalei cu Islanda: „La națională contează doar rezultatul”

Citește alte știri despre echipa națională:

Mesajul lui Anghel Iordănescu pentru FRF: „Dacă eram președintele Federației îi făceam contract nou lui Mirel Rădoi. Abia acum a devenit un antrenor foarte bun”

Mihai Stoica îi atacă pe cei care-l contestă pe Mirel Rădoi: „Logica pentru ei e ca suportul pentru tacâmuri. Îl ai, nu-l ai, tot le folosești”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  13 Noiembrie 2021, 14:45

...nimik de ratangiul hagi?...nu sunteti buni de nimik nici voi...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează