FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MALTA 1-0

ROMÂNIA - MALTA 1-0 // Costin Ștucan a sesizat o problemă majoră de strategie a lui Contra: „De ce a făcut asta? Mi-a spus un jucător!” + Marica a confirmat!

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 septembrie 2019 21:26

România a câștigat cu Malta, 1-0, dar evoluția tricolorilor a fost neconvingătoare. De ce? Un jurnalist și un fost mare jucător de la națională au oferit o explicație: lipsa de inspirație a lui Contra la alegerea tacticii. 

Bordeianu, Răzvan Marin și Cicâldău au fost cei 3 mijlocași din fața apărării tricolorilor, iar alegerea lor a părut excesivă pentru Costin Ștucan, jurnalistul GSP. 

Costin Ștucan, prezent în studioul Pro X, a pus degetul pe rană: 

„Eu asemenea fotbal meschin nu am văzut de multă vreme. Atâta lipsă de generozitate pentru o națională nu a mai fost de mult. Malta ne-a arătat cum trebuia să jucăm noi cu Spania. De ce a început Cosmin Contra cu 3 jucători defensivi la mijlocul terenului? A înghesuit un centru al terenului unde maltezii aveau și ei 3 mijlocași centrali. Care era planul să desfacem o asemenea echipă?! Pentru Contra, meciul cu Spania nu a contat, planul tactic a fost gândit cu Malta dinainte de înfrângerea cu ibericii! Mi-a spus asta un jucător, că plănuia 3 închizători dinainte de meciul cu Spania!”

Jurnalistul GSP a fost confirmat de Ciprian Marica, fostul internațional român, prezent și el în studioul Pro X:

„Am jucat cu 3 mijlocași destul de defensivi. Poate așa a vrut Contra să vadă cum evoluează. Să mulțumească pe toată lumea. Aș fi vrut și eu ceva mai ofensiv. L-aș fi lăsat pe Stanciu titular. Poate s-a gândit că nu prea conta sistemul de joc, că nu o să avem probleme, dar iată că au fost probleme. Jucătorii au fost foarte lejeri, foarte nemotivați”. 

7 modificări ale lui Contra în echipa de start cu Malta

România: Tătărușanu - Chipciu, Rus, Chiricheș, Fl. Ștefan - Cicâldău, R. Marin, Bordeianu - Ianis Hagi - Andone, Pușcaș  
Rezerve: I. Radu, Niță - Benzar, Toșca, Nedelcearu, Stanciu, Grozav, Keșeru, Păun, Anton, C. Deac, A. Maxim. 
Antrenor: Cosmin Contra

Cosmin Contra a făcut 7 schimbări față de echipa din meciul cu Spania. Au dispărut din primul 11: Romario Benzar, Dragoș Grigore, Alin Toșca, Ionuț Nedelcearu, Ciprian Deac, Nicolae Stanciu și Claudiu Keșeru.

Cele mai mari surprize au fost introducerea din primul minut a fundașului central Adrian Rus, înlocuirea lui Toșca cu Florin Ștefan și trimiterea din primul minut a închizătorului campioanei CFR Cluj, Mihai Bordeianu.

Clasament

ROMÂNIA - MALTA 1-0 // Costin Ștucan a sesizat o problemă majoră de strategie a lui Contra: „De ce a făcut asta? Mi-a spus un jucător!” + Marica a confirmat!

Programul României

  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00)
  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

Citește și:

Doar 3 „tricolori” l-au impresionat pe Dragomir: „Asta e. Suntem limitați!” + Explicația neștiută pentru jocul slab al lui Răzvan Marin 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (51)
lapusneanul
lapusneanul  •  09 Septembrie 2019, 08:30
Postat de zagna pe 09 Septembrie 2019, 08:00

Marin jucator de creatie ? Spune-le si celor de la Ajax... Poate de recreatie ! La fel si Cicaldau si Bordeianu.

nu bre,le spunem celor de la standard liege...

zagna
zagna  •  09 Septembrie 2019, 08:05

Ca nu au confirmat tinerii nu inseamna ca ei sunt slabi. Ce i-a pus antrenorul sa joace, cum i-a mobilizat ? Acestea au fost armele lui Radoi la U21. Cosmin e Contra fotbalului.

zagna
zagna  •  09 Septembrie 2019, 08:00
Postat de alenb pe 09 Septembrie 2019, 03:44

Formula nu-mi pare defensiva, Marin si Cicaldau sunt mijlocasi centrali de constructie, adica “numar 8”, Bordeanu e, sa zicem, inchizator clasic dar care urca in atac des, Ianis Hagi se vrea a fi nr 10, plus 2 varfuri avansate (Puscas si Andone), deci nu stiu ce viseaza Stucan formula defensiva. Plus sa-l ceri pe teren pe nulitatea lui Stanciu..

Marin jucator de creatie ? Spune-le si celor de la Ajax... Poate de recreatie ! La fel si Cicaldau si Bordeianu.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează