FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MALTA 1-0

ROMÂNIA - MALTA 1-0 // Ilie Dumitrescu, necruțător cu selecționerul Cosmin Contra: „Nu accept scuza asta! Trag un semnal de alarmă. Așa nu câștigăm următoarele meciuri”

România
România

Articol de GSP - Publicat luni, 09 septembrie 2019 19:29

Ilie Dumitrescu analizat prestația României contra Spaniei, 1-2, și Maltei, 1-0, din preliminariile EURO 2020. 

Fostul internațional s-a declarat nemulțumit de modul în care Cosmin Contra a pregătit echipa pe faza defensivă și a spus că „tricolorii” nu pot câștiga cu Suedia și Norvegia dacă vor juca la fel.

„La națională ai nevoie de continuitate. Este un fenomen foarte complicat pentru Contra. Ca să poți merge pe omogenitate, acei jucători trebuie să aibă constanță la nivelul echipelor de club. Pe vremea mea erau 14-15 jucători titulari la echipa de club. Acum, lucrurile sunt  complicate.

A spus că nu se pot face multe în 5 zile. Eu nu accept această scuză. Trebuie să ai o bază, iar jucătorii care vin să știe că sunt 2-3 sisteme în care pot juca. 

Trag un semnal de alarmă. Contra trebuie să pună accentul pe organizarea defensivă. Cu Spania au fost 5 fundași și ibericii au avut 5-6 ocazii mari în prima repriză. Tătărușanu a fost cel mai bun cu Suedia, Norvegia și Spania.

Înseamnă că pe faza defensivă nu se lucrează la nivel de echipă națională. Jucătorii trebuie să știe să acopere spațiile, să se dubleze și să se subordoneze planului tactic. Să fie organizare pe faza de joc. Pentru asta nu ai nevoie de un Messi, un Ronaldo sau un Paco Alcacer.

Dacă vom continua așa, nu avem cum să câștigăm următoarele meciuri. Trebuie disciplină și echilibru ”, a declarat Ilie Dumitrescu la TV Digi Sport. 

CLASAMENTul grupei f

 

PROGRAMUL ROMÂNIEI

  • 2 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00)
  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

CITEȘTE ȘI:

Șumudică nu e de acord cu trecerea jucătorilor U21 la naționala mare + Critici pentru Contra: „Îl crucificăm”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
499416633909061
Stefana Dincă  •  11 Septembrie 2019, 20:30

Pentru calificare, in cazul in care jucam din 4 in 4 zile, ne trebuie doua echipe! Sa avem jucatori, care oricand sa inlocuiasca, un alt jucator si sa aiba aceeasi valoare! Noi nu avem asa ceva! Sa speram ca ne calificam, dar e foarte greu! Cu Norvegia si Suedia va fi foarte greu! Sa auzim de bine!

ray51
ray51  •  11 Septembrie 2019, 10:06

Usor, usor se convinge si Ilie ca in afara de bla-bla-bla-uri in emisiunile TV, trebuie sa aleaga corect intre adevar si minciuna!

4_3_3
4_3_3  •  10 Septembrie 2019, 09:20

Ce mare specialist s-a făcut și dl. mister Ilie Dumitrescu... Mi s-a acrit de toți șomerii care o freacă toată ziua prin studiouri. Mai întrebați și vreunul care antrenează, sau măcar s-a pensionat după o viață de antrenorat, că posibil se pricep mai bine decât ”misterii” ăștia gen Dumitrescu, Panduru etc. „analișit de profesie”. 1. Majoritatea titularilor lui Contra nu joacă la echipele de club (sunt rezerve, sau au fost accidentați). Cei care joacă, o fac la ehipe minuscule (Liga 2 Anglia, Turcia, Cehia, Bulgaria, România - vezi în comparație unde sunt legitimați norvegienii, pe care trebuie să-i batem!). Asta n-are nimic cu ”omogenitatea”, ci cu ritmul de joc. 2. Pentru omogenitate trebuie să ai A) câțiva titulari care joacă împreună și la echipa de club, au automatisme de joc bine lucrate și B) măcar un lot restrâns de 10-15 jucători stabili, care să joace multe meciuri împreună. Dacă rulezi n+1 jucători, n-ai cum să ajungi la un joc legat. 2. Majoritatea nu au valaore (normal, de aia nu joacă la echipele de club). Lucrurile esențiale la echipele de club se învață, dar când ai antrenori la echipele importante gen Vintilă, Papură, Alexa... ce să învețe de la ei? Trebuie observat, că cei doi care au dat gol pentru națională în ultimele două meciuri, sunt jucători crescuți în străinătate! 3. Unde o mai pui, că ai selecționer un nimeni ilustru într-ale anternoratului. Iar când nu ai jucători de valoare, e foarte important selecționerul.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează