FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU 0-0

ROMÂNIA - MUNTENEGRU 0-0 // Explicațiile lui Contra după jocul slab cu Muntenegru: "Era imposibil să marcăm așa" » Vești proaste despre accidentarea lui Chiricheș

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 septembrie 2018 23:47

România a debutat cu stângul în Liga Națiunilor, "tricolorii" remizând pe teren propriu cu Muntenegru, 0-0, într-o partidă disputată fără spectatori la Ploiești. Cu o formulă standard, echipa lui Contra a dezamăgit cotnra Muntenegrului, care a avut nu mai puțin de 6 absenți.

  • România continuă aventura din Liga Națiunilor luni, la Belgrad, când "tricolorii" vor avea o misiune și mai grea. Echipa lui Contra dă piept cu Serbia, echipă care a fost prezentă în vară la Mondialul din Rusia. Sârbii au debutat cu victorie în Liga Națiunilor, 1-0 în Lituania. 
  • Serbia - România se joacă pe 10 septembrie, de la 21:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Pro TV.

Cosmin Contra, selecționerul echipei naționale, a încercat să explice evoluția modestă. 

"Nu pot să nu fiu mulțumit. Poate doar de ultimele 15 minute, când n-am avut liniștea necesară pentru a încerca să atacăm. Am prevăzut un joc în care ei se vor apăra în jumătatea proprie. Am reușit foarte puține acțiuni în prima repriză. Au fost foarte agresivi și n-am putut să le desfacem apărarea.

Am avut o posesie mai rapidă în repriza secundă, am avut ocazia lui Keșeru, am mai avut o incursiune a lui Chipciu. N-am prins cadrul porții, n-am fost inspirați în faza de atac, iar adversarii au jucat la trecerea timpului în ultimele 15 minute.

N-am fost capabili să avem liniștea necesară să-i desfacem. N-am avut prezență în careu, era imposibil să înscriem. Am avut momente în care ne-am precipitat de parcă era ultimul minut. E greu să desfaci o asemenea apărare când n-ai precizie și inspirație.

Am fost forțat să fac două schimbări, n-am mai putut introduce un jucător de atac din cauza accidentărilor lui Chiricheș și Pintilii. Doctorul îi evaluează, vom vedea ce se va întâmpla. Chiricheș pare mai grav decât Pintilii, dar vom vedea ce se va întâmpla. Accidentările  mi-au dat planurile peste cap. Dacă nu se accidenta Pintilii, l-aș fi introdus pe Țucudean, pentru a avea doi atacanți.

Ne-am dorit mai mult victoria, băieții au făcut un efort extraordinar, dar e clar că ne-a lipsit limpezimea, ne-a lipsit inspirația în atac. Nu am avut foarte multe ocazii, dar am întâlnit o echipă agresivă, care a faultat foarte mult. 

La Belgrad mergem, poate, cu altă partitură tactică. Sârbii sunt mai buni, dar am încredere că dacă avem aceeași atitudine putem merge în Serbia pentru a obține un rezultat bun", a declarat Cosmin Contra, la Pro TV.

 CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (58)
10206088110775210
Enver Hoxha  •  08 Septembrie 2018, 16:46

După ce pierdem cu Serbia ce-o să mai spună? Că i-a plăcut atitudinea?

317270529078800
Danny Pedr  •  08 Septembrie 2018, 15:21

Nu am intales, el e selectioner sau comentator ? Alooo antrenor ,solutii ,ca nu am reusit asta an văzut explicații sunt N ce facem maine asta este întrebarea????? Baftă!!!!

317270529078800
Danny Pedr  •  08 Septembrie 2018, 15:19
Postat de submarina pe 08 Septembrie 2018, 10:10

Astea joaca accidentati:))

Tare!!

Vezi toate comentariile (58)
Comentează