FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU, VINERI, 21:45, PRO TV, GSP.RO

ROMÂNIA - MUNTENEGRU // Promisiunea lui Contra înaintea debutului din Liga Națiunilor: "Veți vedea o astfel de națională!" » Selecționerul are planuri mărețe: "Ar fi extraordinar să facem asta"

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat joi, 06 septembrie 2018 12:33

Cosmin Contra, selecționerul echipei naționale, a prefațat în cadrul unei conferințe de presă duelul de vineri cu Muntenegru, din prima etapă a Ligii Națiunilor. 

  • Echipa națională a României va juca două meciuri, primul cu Muntenegru, iar al doilea cu Serbia, în Liga Națiunilor, pe 7 și 10 septembrie. România - Muntenegru va fi vineri, de la ora 21:45, în direct la Pro TV și în format liveTEXT pe GSP.ro. Serbia - România se joacă luni, 10 septembrie, tot de la 21:45, pe Pro TV. 

"Jucătorii sunt concentrați, sunt conștienți de importanța de a începe cu dreptul această competiție. Parcursul pe care l-am avut de când am venit la națională ne dă încredere. Sperăm să facem meciuri de referință care să rămână în arhive. S-a văzut o schimbare în bine în jocul echipei naționale, sunt încrezător că putem arăta mai bine decât acum doi ani.

Primul joc e extrem de important, dar stilurile Muntenegrului și Serbiei se aseamănă și am exersat unele faze pentru ambele jocuri. Sper că jucătorii vor fi capabili să pună în aplicare ceea ce am pregătit la antrenamente.

N-am mai câștigat de foarte mult timp o grupă de calificare și ar fi extraordinar dacă am câștiga această grupă. Ne-ar da încredere pentru următoarele campanii de calificare.

Veți vedea o echipă care își dorește să câștige fiecare meci, o echipă care va ataca, va încerca să pună în dificultate adversarul. Vom încerca să nu oferim adversarilor multe oporunități de a înscrie. Ne vor lăsa să atacăm și noi vom încerca să facem un joc bun. Orice victorie e importantă, deci un 1-0 ar fi bun", a declarat Cosmin Contra, la conferința de presă de azi. 

"Guriță" nu pune mare preț pe absența lui Stefan Jovetic, poate cel mai periculos jucător al Muntenegrului. 

"Echipa Muntenegrului nu stă doar în Jovetic, nu există relaxare în echipa nostră. Muntenegru are și alți jucători de valoare, o echipă extrem de puternică la fazele fixe". 

...despre marile absențe + problemele din lot: "Florin Andone și Deac sunt accidentați, Grozav n-are echipă. Sunt jucători importanți în sânul echipei naționale, dar suntem încrezători că ceilalți jucători din echipă ne vor ajuta. Bicfalvi a simțit niște dureri, nu-l vom forța cu Muntenegru pentru a încerca să fie apt pentru duelul cu Serbia."

...despre faptul că meciul cu Muntemegru se va juca fără spectatori: "Mi-aș fi dorit să fie stadionul plin, știu ce atmosferă ar fi putut fi. Va fi un minus pentru echipa națională, dar trebuie să fim caractere puternice: să trecem cu bine peste orice problemă care apare"

...despre starea terenului de pe "Ilie Oană": Gazonul e în condții bune, se lucreză de două săptămâni zi și noapte pentru a arăta cât mai bine.

"E important să începem cu victorie, asta ne-ar da moral pentru meciul cu Serbia. Trebuie să ne gândim foarte mult la primul meci, sperăm să câștigăm și asta să ne dea un moral bun pentru a merge în Serbia să câștigăm" Vlad Chiricheș

Vezi și: EXCLUSIV Contra s-a hotărât: știe 8 titulari pentru meciul cu Muntenegru » Cele 3 surprize din primul "11"

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
maxp
maxp  •  06 Septembrie 2018, 23:10
Postat de magic4ever pe 06 Septembrie 2018, 13:56

Pacat ca lipseste Grozav ....a fost cel mai bun om al Romaniei la ultimele meciuri...nu inteleg de ce nu isi gaseste echipa sau de ce nu incearca echipele cu pretentii din Romania sa il aduca...nu exista in campionatul nostru un fotbalist mai bun decat Grozav pe postul lui...

Baiatul e extrem de talentat, dar extraordinar de neserios. Si mie imi place, dar in momentul in care nu iti gasesti echipa intr-o vara intreaga, din postura de international roman, nu mai e nimic de zis, e clar cat de mult isi doreste sa ajunga ceva din sportul asta. Isi gasea si prin afara, probabil asteapta ceva mai banos.

magic4ever
magic4ever  •  06 Septembrie 2018, 13:56

Pacat ca lipseste Grozav ....a fost cel mai bun om al Romaniei la ultimele meciuri...nu inteleg de ce nu isi gaseste echipa sau de ce nu incearca echipele cu pretentii din Romania sa il aduca...nu exista in campionatul nostru un fotbalist mai bun decat Grozav pe postul lui...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează