FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU 0-3

UPDATE VAR-ul a funcționat parțial în Giulești » Faza la care „tricolorii” au cerut penalty a fost verificată

România - Muntenegru 0-3 / Sursă foto: Cristi Preda (GSP) +31   FOTO
România - Muntenegru 0-3 / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat miercuri, 15 iunie 2022 14:30 / Actualizat miercuri, 15 iunie 2022 14:39

România - Muntenegru 0-3, partidă din Liga B a Nations League, nu a avut parte de videoarbitraj. Motivul? O defecțiune tehnică apărută cu 10 minute înainte de startul partidei din Giulești!

UPDATE » VAR-ul a funcționat parțial

Surse federale au confirmat pentru GSP că VAR-ul a funcționat parțial la meciul din Giulești. Astfel, golul lui Pușcaș din minutul 61 nu a putut fi verificat, iar decizia asistentului de a anula reușita a rămas. Camerele care se ocupă stabilirea liniilor de la ofsaid nu au funcționat.

Faza suspectă de penalty, când Ștefănescu a șutat în mâna unui adversar în careu, a fost verificată în camera VAR de portughezii Tiago Martins și Fabio Verissimo. Aceștia au considerat că nu a fost lovitură de pedeapsă, iar pe ecranul de pe Giulești a apărut mesajul „penalty check over”.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

E clar, România n-are „lipici” la VAR! Chiar dacă meciurile din Liga Națiunilor beneficiază, în mod normal, de videoarbitraj, sistemul a fost offline la duelul de marți seara. GSP.ro a aflat că reprezentanții comisiei tehnice din cabina VAR au venit târziu la stadion, iar la 21:35 și-au dat seama că serverul care asigura funcționalitatea sistemului a picat!

Probleme au fost, din câte se pare, legate de semnal. Toate camerele au fost desincronizate, iar arbitrii n-au putut beneficia sub nicio formă de ajutorul colegilor din cabina VAR pentru a judeca fazele controversate.

Edi Iordănescu, întrebat direct dacă pleacă de la națională: „Realitatea e că s-au strâns frustrări și adversități din trecut”
România - Muntenegru 0-3
Edi Iordănescu, întrebat direct dacă pleacă de la națională: „Realitatea e că s-au strâns frustrări și adversități din trecut”

„Tricolorii”, dezavantajați de arbitraj în România - Muntenegru 0-3

Arbitrul portughez Joao Pinheiro a luat trei decizii controversate în favoarea oaspeților. În minutul 39, când scorul era încă 0-0, lusitanul l-a iertat pe mijlocașul muntenegrean Jovovic de al doilea cartonaș galben și implicit de eliminare, pentru al doilea fault dur comis asupra lui Bancu în decurs de doar două minute. Jovovic a fost schimbat la pauză.

În minutul 51, la 1-0 pentru ex-iugoslavi, „tricolorii” au reclamat lovitură de la 11 metri, dar „centralul” a trecut cu vederea faptul că Tomasevici, aflat la câțiva metri de poartă, a blocat cu mâna mingea șutată de Ștefănescu

VAR-ul a funcționat parțial în Giulești » Faza la care „tricolorii” au cerut penalty a fost verificată
Tomasevici, aflat la câțiva metri de poartă, a blocat cu mâna mingea șutată de Ștefănescu FOTO: captură TV

În schimb, la 0-2, Joao Pinheiro i-a anulat lui Pușcaș un gol marcat în minutul 61, la semnalizarea asistentului Tiago Costa, pentru o presupusă poziție de ofsaid. 

VIDEO Edi Iordănescu, întrebat despre plecarea de la națională: „Voi face o analiză!”

Citește și alte știri despre naționala României:

Gică Popescu, nemilos cu „tricolorii”: „Păreau toți pe finalul carierei. Așteptau sfârșitul meciului, apoi retragerea din fotbal”

Edi Iordănescu, întrebat direct dacă pleacă de la națională: „Realitatea e că s-au strâns frustrări și adversități din trecut”

În seara în care România a fost umilită de Muntenegru, Ungaria a demolat Anglia în deplasare! + Toate rezultatele de marți seară

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
oltean0
oltean0  •  16 Iunie 2022, 07:55

Cum zicea cineva pe aici"la omu sărac nici boi nu trag"și-a vârât sarsailă coada????????

gepeto
gepeto  •  15 Iunie 2022, 23:25

Hent a fost intentionat: ridica putin cotul. Ce var a fost? Al doilea galben la fault cu repetitie a fost clar(sa vedeti ce galben a luat italia parca, penibil). La ofsaid lui puscalau "nu vom sti niciodata". In rest : la boii saraci nici varu nu trage (sau cum era ?)

brujo
brujo  •  15 Iunie 2022, 16:48
Postat de penultimul pe 15 Iunie 2022, 01:18

N-a mers serverul - in tara unde specialiștii IT sunt niste mesii scutiți de plata taxelor. PS. Mesii - pluralul de la Mesia nu de la Messi.

Pai de ce nu te-ai "facut" si tu IT-ist ? Ca n-ai fost in stare. Dar nah, sa moara capra vecinului ... (nu sunt IT-ist). Sau esti un "amarat" de bugetar care se oftica din cauza ca ei nu platesc "taxe" la hoti ?

Vezi toate comentariile (24)
Comentează