FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA

ROMÂNIA - SUEDIA // Cosmin Contra: „Jucătorii mă întreabă: «Mister, chiar așa slabi suntem?»”

Articol de GSP - Publicat marti, 22 octombrie 2019 11:52

Cosmin Contra (43 de ani), selecționerul echipei naționale, a vorbit despre incidentul cu George Pușcaș (23 de ani) și s-a arătat dezamăgit de faptul că acesta a fost mai mediatizat decât prestația „tricolorilor”.  

  • România - Suedia se joacă pe 15 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională și va fi transmis pe Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro.

„E normal să se vorbească la noi despre acel incident. Eu mi-am cerut scuze imediat după meci, mai mult nu pot să fac. Tensiunea meciului a făcut în așa fel încât să am ieșirea aia, mai ales că George nu trebuia să bată acel penalty. L-am trimis pe Benzar să le spună că Stanciu trebuie să bată. La o tensiune așa mare, un om poate ceda. Nu mi s-a mai întâmplat, dar întotdeauna există o prima dată. Din experiențele astea înveți. 

Nu m-am gândit să nu îl mai convoc. Este un jucător tânăr, care are și el multe de învățat din această experiență. Toți suntem expuși greșelii. Este un sport în care sunt multe în joc. Există multă tensiune în jurul acestui joc de fotbal. Nu sunt orgolios, nu mi-am dat seama că am avut reacția aia, o reacție care nu trebuia să existe”, a spus Cosmin Contra, la TV Digi Sport.  

Inventarul lui Contra

Selecționerul a enumerat lucrurile despre care consideră că nu s-a vorbit în presă și este de părere că jucătorilor ar trebui să li se dea mai multă încredre.  

„Am fost mai mult judecat de reacția aia și s-a vorbit mai mult despre ea decât despre meci. 

  • Nu s-a vorbit despre faptul că am jucat cu doi fundași tineri, Rus și Nedelcearu, care au jucat impecabil.
  • Nu s-a vorbit cât de mult au alergat băieții, despre cele 4-5 ocazii pe care le-am avut.
  • Nu s-a vorbit că după ce am primit golul am mai avut 3 ocazii
  • Nu s-a vorbit despre repriza a doua cu Spania
  • Nu s-a vorbit despre eforturile FRF de a strânge în tribune 30.000 de copii

Nimic despre lucrurile astea, nimic despre jucători, să le dăm încredere pentru meciurile următoare”, a spus Cosmin Contra.  

...despre cuplul de fundași centrali Rus-Nedelcearu: ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1 // Dan Alexa le-a dat note în direct la GSP Live lui Contra și „tricolorilor” » De ce l-a sancționat pe Mitriță și cine au fost dezamăgirile

...despre cât au alergat jucătorii cu Norvegia: ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1 // Note GSP: cel mai slab „tricolor” și MVP-ul cu nordicii

ROMÂNIA - SPANIA 1-2 / GSP LIVE VIDEO: Dumitru Dragomir: „Contra și Tătărușanu au făcut ca scorul să nu fie exagerat” + Bratu: „Pușcaș ar trebui să ia cea mai mare notă”

...despre repriza a doua cu Spania: ROMÂNIA - SPANIA 1-2 / Spaniolii laudă naționala României: „Suedia și Norvegia vor suferi la București”

ROMÂNIA - SPANIA 1-2 / VIDEO Adrian Porumboiu dă de pământ cu Alexandru Maxim: „N-are ce căuta la națională. E indolent”

...despre copiii prezenți la meci: ROMÂNIA - NORVEGIA // OFICIAL Care suspendare? Vom avea 30.000 de copii pe Arena Națională la meciul cu Norvegia!

ROMÂNIA - NORVEGIA // VIDEO România frumoasă! 30.000 de copii au creat o atmosferă de vis pe Arena Națională

ROMÂNIA - NORVEGIA // VIDEO + FOTO Galerie mare pe Arena Națională: „Azi sunt 30.000 de suporteri, mâine 30.000 de absențe” :D

ROMÂNIA - NORVEGIA 1-1 // Alex Mitriță, MVP-ul României: „Mi-au dat lacrimile de bucurie! Mergem și luptăm până la capăt”

„Nu facem nimic bine?” 

Gheorghe Hagi, Victor Pițurcă și Dan Petrescu i-au luat apărarea lui Cosmin Contra, iar „Guriță” a ținut să evidențieze importanța susținerii oamenilor de fotbal, dar și frustrarea pe care o arată jucătorii în vestiar în urma criticilor apărute în presă.  

„Am vorbit cu Gică, i-am mulțumit pentru susținere. Suportul acestor antrenori și al foștilor mei colegi e important. Nu pentru mine, cât pentru jucători. Din cauza lucrurilor negative care se scriu despre jucători, de foarte multe ori ei se întreabă «Mister, chiar așa slabi suntem? Chiar nu facem nimic bine?». Din păcate, eu simt că nu vrem să construim nimic, nu vrem să avem un discurs pozitiv. S-a vorbit foarte mult despre... mie nu mi s-a părut un joc slab în Feroe, împotriva unui adversar care s-a baricadat bine. Am câștigat cu 3-0 și parcă echipa națională a pierdut cu 3-0. S-a vorbit despre cât de slab a jucat echipa națională. Sunt lucruri care nu fac bine jucătorilor. Eu am mare încredere în ei, pentru că îi văd că își doresc foarte mult. Cred că vor da totul până la final”, a spus selecționerul.   

Să mai vină copiii! 

În ceea ce privește atmosfera de la meciul cu Norvegia (1-1), Cosmin Contra i-a felicitat pe organizatori pentru eforturile făcute pentru a strânge pe Arena Națională aproape 30.000 de copii. Nici despre acest lucru nu s-a vorbit, în opinia sa.  

„A fost un moment emoționant și mi-aș dori ca la fiecare meci al echipei naționale să simt acea emoție pe care am simțit-o la meciul cu Norvegia. Mi-aș dori să simtă toată lumea ce am simțit eu și jucătorii la acel meci. Nimeni nu a vorbit despre efortul pe care l-a făcut FRF pentru a strânge în tribune 30.000 de copii. La noi, nimeni nu scoate în evidență efortul făcut celor implicați în acestui proiect. Le mulțumesc celor care au făcut deplasări de 7-8 ore sau chiar mai mult cu autocarul. Chiar am avut nevoie de susținerea asta. Chiar dacă jucătorii au terminat foarte obosiți, mi-au spus că datorită acestor copii au avut o energie în plus”, a dezvăluit Contra.  

Cel mai important meci 

Cosmin Contra speră ca românii angrenați în cupele europene să evolueze în această săptămână pentru echipele de club și să revină la echipa națională cu un plus de moral.  

„E o situație încurajatoare față de anul trecut. Sperăm ca pe viitor să participe cât mai mulți români în această competiție. Îți aduce încredere în tine. Sperăm ca aceștia să arate bine în meciul cu Suedia, care pentru mine este cel mai important și trebuie să îl pregătim ca atare”, a spus Cosmin Contra.   

CLASAMENTUL GRUPEI F

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Spania819-520 
2. Suedia818-915 
3. România817-814
4. Norvegia813-10 11
5. Insulele Feroe84-233
6. Malta82-183

MECIURI RĂMASE DE DISPUTAT ÎN GRUPA ROMÂNIEI

15 NOIEMBRIE: 

  • România - Suedia
  • Spania - Malta
  • Norvegia - Insulele Feroe

18 NOIEMBRIE:

  • Spania - România
  • Suedia - Insulele Feroe
  • Malta Norvegia

VEZI ȘI: 

Cornel Dinu îi cere demisia lui Contra: „Cât mai are băiatul ăsta? E incalificabil!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
780708698710213
Razvan Claudiu  •  23 Octombrie 2019, 10:48

Pai jucatorii nu sunt slabi, tu Contra, esti foarte slab!

torque07
torque07  •  22 Octombrie 2019, 22:02

Lasati acum cat de bun e Contra sau la ce nivel suntem cu jucatorii. V-ati oprit din citit la titlu. E pur adevar ce spune. Ce nu a inteles contra e ca in Romania nu mai exista presa sportiva ci doar cancan de doi lei si critica pt ca asta intereseaza pe roman si asta aduce prin urmare bani asa zisei prese. Voi dati inainte ca e slab ca e artagos si tot felul de aberatii de genul asta cum faceti de vreo 20 de ani farà nici un rezultat pozitiv.

patratel2019
patratel2019  •  22 Octombrie 2019, 18:29

Raspuns final: Da! Chiar așa slabi sunteți! Nu mai bateti pe nimeni. Adica bateți Feroe, Malta si Groenlanda!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează