FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U16 - HAITI U16 0-1

ROMÂNIA U16 - HAITI U16 0-1 // A găsit explicația pentru rușinea de la U16! Mihai Stoichiță batjocorește Haiti: „Foamea îi face să joace”

Mihai Stoichiță // FOTO: GSP
Mihai Stoichiță // FOTO: GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 02 mai 2019 11:28

Mihai Stoichiță, 64 de ani, șeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF, a vorbit din nou despre eșecul rușinos înregistrat de naționala U16 în urmă cu două săptămâni, 0-1 pe teren propriu cu selecționata similară din Haiti. 

Invitat în această dimineață la TV Digi Sport, Stoichiță a povestit că a vizitat în trecut Haiti, arătându-se uimit de nivelul socio-economic slab dezvoltat al statului situat în America Centrală, în Marea Caraibilor.

Federalul a oferit și o reacție deplasată: „Foamea îi face pe cei din Haiti să joace!”

„N-aveau lumini pe aeroport, avioanele decolau de pe iarbă, nu de pe pistă normală. Erau niște făclii aprinse... Foamea îi face pe cei din Haiti să joace și să-și dorească să ajungă în lumea civilizată”, a spus Stoichiță, la TV Digi Sport. 

La câteva zile după înfrângerea cu Haiti, Stoichiță oferise o altă declarație în care nu părea îngrijorat de magnitudinea eșecului: „Aceste înfrângeri în serie sunt un semnal de alarmă, dar nici nu mă gândesc să îl schimb pe Adrian Văsâi (n.a - antrenorul naționalei U16). Nu trebuie să facem chiar un caz din înfrângerea cu Haiti” - Detalii, AICI!

5 scurte despre Haiti:

  • Populația statului este de 10 milioane de oameni, conform unui recensământ din 2013;
  • Capitala este la Port-au-Prince, cel mai mare oraș al țării, cu o populație de 942.000 de locuitori;
  • În 2010, Haiti a fost lovit de un cutremur care a ucis 220.000 de oameni;
  • Tot în 2010, Haiti era considerat unul dintre cele mai sărace state ale lumii, cu un nivel de trai scăzut;
  • Haiti a fost sub ocupația Statelor Unite între 1915 și 1934;

Vezi și: Gică Popescu, ieșire dură la adresa FRF! Nu a uitat eșecul naționalei U16 cu Haiti U17

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
cris4co
cris4co  •  02 Mai 2019, 20:18

Foamea care ne-a facut si pe noi sa jucam in America...

2402004463203801
Dragusin Lucian  •  02 Mai 2019, 19:52

un fripturist, O caracter, O antrenor, O jucator. Motive de doi bani. In schimb, au bani cu nemiluita pentru deplasari, diurne babane si O rezultate! Raspunde cineva? Raman cu banii, cu deplasari exotice, in timp ce fotbalul juvenil se duce de rapa!

remarque
remarque  •  02 Mai 2019, 18:39

Cand vom avea selectioneri care sa stie meserie, cand selectia se va face pe principii si nu pe interese si cand cei care conduc federatia vor avea o strategie sanatoasa pe care sa o urmeze consecvent, am putea avea o sansa. Dar cum asta nu se va intampla niciodata in Romania, ne vom afunda tot mai rau si vom da vina pe Jean Padureanu care e mort sau pe altii de la echipe mici. Tineti minte: pestele se impute de la cap.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează