FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U17

GALERIE FOTO Eșec pentru România U17 în Turul de Elită » GOL direct din corner marcat de puștiul-minune pe care pariază FCSB

Țara Galilor U17 - România U17, foto: captură de ecran FRF TV +10   FOTO
Țara Galilor U17 - România U17, foto: captură de ecran FRF TV

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2024 14:09 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 16:26

România U17 a pierdut primul meci din Turul de Elită pentru EURO 2024, 1-2 cu Țara Galilor. Partida s-a disputat la Buftea, iar selecționata pregătită de Nicolae Roșca a început cu stângul aceste preliminarii, dar se poate lăuda cu golul meciului. David Popa (17 ani), mijlocașul FCSB-ului, a marcat direct din corner!

Cu trei jucători de la FCSB, câte doi de la campioana Farul și CSU Craiova și unul de la Rapid în primul „11”, România U17 s-a văzut condusă încă din minutul 24. Elliot Myles (17 ani) a deschis scorul. Selecționata lui Roșca a mai încasat o lovitură în minutul 56. Oliver Bostock (17 ani), mijlocașul lui West Brom, formație din Champhionship, a dublat avantajul galezilor.

Marius Șumudică pleacă la negocieri: „Ne vedem pentru a stabili strategia, mi-e foame de trofee!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Marius Șumudică pleacă la negocieri: „Ne vedem pentru a stabili strategia, mi-e foame de trofee!”

GALERIE FOTO. David Popa, mijlocașul FCSB-ului, a redus din diferență cu o execuție superbă în meciul României U17

David Popa, gol direct din corner în meciul României U17, foto: captură de ecran FRF TV
David Popa, gol direct din corner în meciul României U17, foto: captură de ecran FRF TV
David Popa, gol direct din corner în meciul României U17, foto: captură de ecran FRF TV
David Popa, gol direct din corner în meciul României U17, foto: captură de ecran FRF TV
David Popa, gol direct din corner în meciul României U17, foto: captură de ecran FRF TV
+6 FOTO

David Popa (17 ani) nu a apucat încă să debuteze pentru FCSB, însă a fost convocat la naționala U17 și a înscris golul „tricolorilor” în minutul 72, după un șut direct din corner! Nu a fost suficient pentru a obține măcar un rezultat de egalitate, iar galezii s-au impus, scor 2-1.

Eșec pentru România U17 în Turul de Elită » GOL direct din corner marcat de puștiul-minune pe care pariază FCSB
David Popa, mijlocașul FCSB-ului, foto: fcsb.ro

În 2019, pe când avea doar 12 ani, Gigi Becali a plătit pentru David Popa 20.000 de euro pentru a-l aduce de la Luceafărul Cluj.

Suedia și Bulgaria sunt naționalele care mai fac parte din Grupa 2. În celălalt meci, suedezii s-au impus cu același scor în fața bulgarilor. Partidele se joacă la Mogoșoaia, Buftea și Chiajna. Duelul dintre Suedia și Bulgaria a avut loc la Chiajna.

Duelul dintre România U17 și Bulgaria U17 se joacă sâmbătă, 23 martie, de la 12:00, la Buftea. 3 zile mai târziu, „tricolorii” încheie Turul de Elită în compania Suediei, de la aceeași oră, tot la Buftea.

Echipele de start de la Țara Galilor U17 - România U17:

ȚARA GALILOR U17:
1. Lines – 6. Jones, 16. Walker-Smith, 5. Clarke, 3. Thomas – 8. Bradbury, 20. Gardner, 11. Allen (14. Kasvosve, 82) – 2. Kpakio 7. Bostock (17. Gentles, 82), 10. Myles (9. Brett, 68)

Rezerve: 12. Max Hudson – 4. Morrish, 13. Griffiths, 15. Perry, 18. Salmon, 19. Davies

Selecționer: Craig Knight

ROMÂNIA U17:
1. Ungureanu – 2. Gașpar, 6. Ioniță, 5. Dumitra, 3. Techereș – 8. Petculescu (17. Pîrvu, 61), 4. Laszlo, 10. Toma – 7. Popa, 9. Doicaru (19. Somandru, 73), 11. Stoian (18. Burlacu, 61);

Rezerve: 12. Radu – 13. Ilaș, 14. Iordan, 15. Cotor, 16. Racu, 20. Tomșa;

Selecționer: Nicolae Roșca

Din jucătorii titularizați de Roșca, trei evoluează pentru FCSB (Matyas Laszlo, Mihai Toma și David Popa). Dintre ei, doar Toma, „decarul” naționalei, a prins un meci oficial la echipa mare a roș-albaștrilor, ultimele 15 minute ale duelului din deplasare cu FCU Craiova, de pe 7 decembrie 2023.

Florin Gaspar și Robert Petculescu evoluează pentru CSU Craiova, însă nu au apucat să debuteze sub comanda lui Petev. Alexandru Stoian și Iustin Doicaru evoluează pentru Farul, acolo unde au prins câte un meci oficial, iar portarul Bogdan Ungureanu este al treilea goalkeeper de la Rapid.

Lotul convocat de selecționerul Nicolae Roșca pentru Turul de Elită:

  • Portari: Bogdan Ungureanu (FC Rapid 1923), Riccardo Radu (Juventus | Italia), Mihai Răcășan (CFR Cluj)
  • Fundași: Ștefan Ioniță (Salernitana | Italia), Florin Gașpăr (Universitatea Craiova), John Dumitra (Farul Constanța), Eduard Cotor (Vfl Osnabruck | Germania), Andrei Racu (Atalanta | Italia), Alin Techereș (Universitatea Cluj), Narcis Ilaș (Lazio | Italia)
  • Mijlocași: Iustin Doicaru (Farul Constanța), David Popa (FCSB), Diego Burlacu (FC Bacău), Matyas Laszlo (FCSB), Mihai Toma (FCSB), Robert Petculescu (Universitatea Craiova), Alexandru Stoian (Farul Constanța), Yanis Pîrvu (FC Argeș), Troy Tomșa (Sassuolo | Italia)
  • Atacanți: Eric Somandru (Farul Constanța), Mario Iordan (CSA Steaua)
  • * Devenit indisponibil, Raul Stanciu a fost înlocuit cu Mario Iordan

Citește și alte știri:

„Din vina lui!” » Selecționerul Africii de Sud  a spus adevăratul motiv pentru care Ngezana nu a mai ajuns la lot
FCSB
„Din vina lui!” » Selecționerul Africii de Sud a spus adevăratul motiv pentru care Ngezana nu a mai ajuns la lot
Cine este surpriza pregătită de Edi Iordănescu pentru amicalele din această lună » Soție franțuzoaică, are dublă cetățenie si e pasionat de golf
ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD
Cine este surpriza pregătită de Edi Iordănescu pentru amicalele din această lună » Soție franțuzoaică, are dublă cetățenie si e pasionat de golf

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Hcm27
Hcm27  •  20 Martie 2024, 19:27

Mai, fraților, eu nu știu ce "mananca" aia "pe dincolo", dar la 17 ani au numai fibra pe ei.Nu mai vorbim despre jucătorii de culoare, ca aia sunt din alt film.Ai noștri, zici ca nu au mâncat de o săptămână și stau echipamentul pe ei de zici ca e pus pe gard la uscat.Si nu numai la 17 și la 19 și la 21 și la 30.N-am nimic cu pustiul, o fi talentat, dar când îl vezi în poza zici ca e Tavi Popescu la varsta actuala.Si le-a spus Gigi, sa le schimbe alimentația, dar ei tot cașcaval pane sau ceafa cu cartofi prăjiți le pun sa mănânce.De sala ce sa mai vorbim:e sublima, dar lipsește cu desavarsire

woody
woody  •  20 Martie 2024, 16:11

La orice stire trebuie sa gaseasca GSP o legatura cu FCSB .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează