FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U19 - LETONIA U19 0-0

FOTO Egala Letoniei » România U19 a început prost calificările pentru Turul de Elită, la primul meci cu Alexandru Pelici

Naționala U19 a României a început cu stângul campania din turneul de calificare pentru Turul de Elită. La Buftea, micii „tricolori” au remizat cu reprezentativa similară a Letoniei, scor 0-0 / Sursă foto: frf.ro +7   FOTO
Naționala U19 a României a început cu stângul campania din turneul de calificare pentru Turul de Elită. La Buftea, micii „tricolori” au remizat cu reprezentativa similară a Letoniei, scor 0-0 / Sursă foto: frf.ro

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 septembrie 2022 18:06 / Actualizat joi, 22 septembrie 2022 00:49

Naționala U19 a României a început cu stângul campania din turneul de calificare pentru Turul de Elită. Acasă, la Buftea, micii „tricolori” au scos doar o remiză cu reprezentativa similară a Letoniei, scor 0-0, la debutul selecționerului Alexandru Pelici.

„Tricolorii” n-au reușit să spargă barajul defensiv al Letoniei, o echipă net inferioară din punct de vedere valoric, care a preferat să mizeze doar pe cartea contraatacului

Cu jucători precum Radaslavescu, Musi sau Bordușanu în echipa de start, puștii lui Pelici au controlat jocul, au beneficiat de cele mai mari ocazii, dar n-au găsit drumul spre poarta inspiratului Parfjonovs, omul meciului în întâlnirea de la Buftea.

Eduard Radaslavescu, rezerva lui Becali de la FCSB, a semnat o ocazie imensă încă din minutul 3, când a luat la țintă stâlpul din dreapta al porții letonilor. O nouă oportunitate notabilă a fost ratată în minutul 25, de Bordușanu, mijlocașul lui Dinamo finalizând fără vlagă din interiorul careului, deși se afla într-o poziție ideală. 

Ultima ocazie a primei reprize i-a aparținut Letoniei, România U19 scăpând cu fața curată după intervenția lui David Dincă.

România U19 - Letonia U19, Foto: FRF.ro
România U19 - Letonia U19, Foto: FRF.ro
România U19 - Letonia U19, Foto: FRF.ro
România U19 - Letonia U19, Foto: FRF.ro
România U19 - Letonia U19, Foto: FRF.ro
+3 FOTO

România U19 a început prost calificările pentru Turul de Elită, la primul meci cu Alexandru Pelici

Pelici a efectuat mai multe schimbări în repriza a doua, însă nici Atanas Trică, nici ceilalți fotbaliști veniți de pe bancă n-au reușit să schimbe tabela. Cel mai aproape a fost Omar El Sawy, puștiul de 18 ani al celor de la Csikszereda, care a irosit o dublă ocazie pe final. 

S-a terminat 0-0, iar România se pregătește acum pentru meciurile cu Lituania (sâmbătă) și Austria (marți). Cele două partide se vor juca la Voluntari.

Selecționata U19 evoluează în această lună în grupa de calificare la EURO 2023 alături de Letonia, Lituania și Austria. Toate meciurile se dispută în România. La turneul final din Malta, din 2023, se vor califica doar 7 reprezentative alături de țara gazdă. 

FINAL. România U19 - Letonia U19 0-0

  • Final de meci la Buftea. Duelul cu Letonia se încheie la egalitate, 0-0. 
  • min.90: Trei minute de prelungiri sunt arătate de la margine. 
  • min.89: Proaspăt intrat în teren, El Sawy arată o dispoziție grozavă de joc. Apare din nou în poziție de finalizare, însă Parfjonovs e din nou la post. 
  • min.86: Ratare mare semnată de El Sawy, fotbalistul celor de la Csikszereda, șutul său fiind respins in-extremis de goalkeeper-ul leton Parfjonovs. 
  • min.73: Defensiva României e prinsă pe picior greșit, iar letonii sunt aproape de deschiderea scorului. Scăpăm la limită cu fața curată la ocazia imensă a lui Glebs Zaleiko, însă jocul „tricolorilor” a „scârțâit” în ultimele minute. 
  • min.66: Șutul în forță al lui Bordușanu e reținut fără emoții de portarul oaspeților. 
  • min.62: Triplă schimbare în naționala României. Intră Atanas Trică, Sala și Bujor. Nepotul lui Ilie Balaci bifează, astfel, debutul său în reprezentativa U19. 
  • min.51: Elevii lui Alexandru Pelici încep repriza tot în ofensivă și sunt aproape de gol la ocazia lui Rareș Burnete, vârful lui Lecce. Ne mulțumim, însă, doar cu o nouă lovitură de colț. 
  • min.46: A început repriza secundă.
  • PAUZĂ la Buftea! România U19 și Letonia U19 se află la egalitate, scor 0-0. 
  • min.45: Letonii sunt aproape de gol la una dintre ultimele faze ale reprizei, la chiar primul lor șut pe poartă. David Dincă, portarul celor de la CSA Steaua, intervine salvator la un șut în forță de la marginea careului. 
  • min.40: Cu cinci minute înainte de pauză, „tricolorii” ratează o nouă ocazie notabilă: fundașul Ștefan Duțu apare la finalizare, dar lovitura sa de cap se duce milimetric pe lângă poartă. 
  • min.39: Lovitura liberă executată de Bordușanu se duce pe spațiul porții, dar mingea e boxată de goalkeeper-ul leton. 
  • min.25: Antonio Bordușanu, mijlocașul lui Dinamo, e aproape de gol, dar șutul său din interiorul careului, expediat la colțul scurt, cu stângul, e respins în corner de goalkeeper-ul Parfjonovs. La faza imediat următoare, „tricolorii” mai irosesc o ocazie notabilă. 
  • min 10: „Tricolorii” domină partida de la Buftea, însă ocazia lui Radaslavescu din startul meciului rămâne singura oportunitate clară de până acum. De partea cealaltă, Letonia se apropie rar de poarta lui Dincă. 
  • min.3: BARĂ! Acțiune prelungită a „tricolorilor” mici, balonul e preluat de Radaslavescu la marginea careului, iar șutul acestuia nimerește stâlpul din dreapta al porții Letoniei. 
  • min 1. A început confruntarea de la Buftea, letonii beneficiază de lovitura de start. 

România U19 - Letonia U19, echipe de start:

ROMÂNIA U19: 1. Dincă – 2. Maftei, 5. Pașcalău, 17. Duțu, 13. Borza – 6. Boțogan, 8. Vulturar – 7. Bordușanu, 10. Radaslavescu, 11. Musi – 9. Burnete
Rezerve: 12. Lefter – 3. Grigore-Huideș, 4. Șuteu, 14. Kovács, 14. Bujor, 16. Leață, 18. D. Sala, 20. El Sawy, 21. A. Trică
Selecționer: Alexandru Pelici

Letonia U19: 1. Parfjonovs – 6. Kožurovs, 2. Sliede, 13. Nosegbe-Susko 17 – 11. Sirbu, 7. Žaleiko, 5. Volkovs-cpt., 4. Atars – 10. Melnis – 20. Lizunovs, 17. Šits. 
Rezerve: 23. Veisbuks – 3. Semeško, 8. Alpēns, 9. Pašņevs, 14. Muradjans, 15. Vejkrigers, 16. Patika, 18. Krieviņš, 19. Kačanovs
Selecționer: Jakub Dovalil

Lotul României U19: 

  • Portari: Ștefan Lefter (CS Corvinul 1921 Hunedoara), David Dincă (Clubul Sportiv al Armatei Steaua), Valentin Mărgărit (AFC Progresul 1944 Spartac)
  • Fundași: David Maftei (Unirea Dej), Robert Sălceanu (Gloria Buzău) Alexandru Șuteu (Unirea Constanța), Adrian Grigore-Huideș (Albacete Balompié / Spania), Răzvan Pașcalău (U.S. Lecce / Italia), Ștefan Duțu (Farul Constanţa), Andrei Borza (Farul Constanţa), Mark Kovacs (AFK Csikszereda)
  • Mijlocași: Alin Boțogan (AFC Unirea 04 Slobozia), David Sala (Universitatea Craiova), Alexandru Musi (FCSB), Antonio Bordușanu (Dinamo), George Leață (CSM Slatina), Denis Bujor (Politehnica Iași), Cătălin Vulturar (U.S. Lecce / Italia), Eduard Radaslavescu (FCSB), Omar El Sawy (AFK Csikszereda)
  • Atacanți: Rareș Burnete (U.S. Lecce / Italia), Atanas Trică (Clubul Sportiv al Armatei Steaua)

Ce urmează pentru selecționata U19:

  • Naționala U19 a României va evolua în această lună în grupa de calificare la EURO 2023 alături de Letonia, Lituania și Austria.
  • Se califică mai departe la Turul de Elită primele două clasate împreună cu echipa de pe locul 3 din cele 13 grupe cu cele mai bune rezultate înregistrate în fața primelor două clasate.
  • La turneul final din Malta, din 2023, se vor califica doar 7 reprezentative alături de țara gazdă.

Ce meciuri va juca România în calificările pentru Turul de Elită:

  • Miercuri, 21 septembrie, ora 20:00: Letonia – România 0-0
  • Sâmbătă, 24 septembrie, ora 20:00: România – Lituania
  • Marți, 27 septembrie, ora 18:00: România – Austria
    *se joacă o singură manșă

VIDEO Florin Bratu, despre despărțirea de România U21: „Au fost mai multe clauze asupra cărora nu am putut să cădem de acord”

Citește și alte știri de actualitate:

Dorinel Munteanu, tranșant înaintea meciurilor României: „Așteptările sunt mici! De vreo 3-4 ani suntem tot în căutări”

Anghel Iordănescu susține strategia fiului său la națională: „A venit timpul unei schimbări” » Cum a comentat criticile lui Șumudică referitoare la selecție

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
forumeer
forumeer  •  22 Septembrie 2022, 01:32
Postat de popescu.dzn pe 21 Septembrie 2022, 22:51

Dacă joci cu prostii de la CSA ce pretenții sa ai

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

hofer
hofer  •  21 Septembrie 2022, 23:12

Cu Pelici rezultatele o sa vină. Pelici știe fotbal. Succes!

popescu.dzn
popescu.dzn  •  21 Septembrie 2022, 22:51

Dacă joci cu prostii de la CSA ce pretenții sa ai

Vezi toate comentariile (5)
Comentează