FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

EXCLUSIV Selecționerul plecat din FRF acuză: „M-am săturat să fiu pus la zid”

România U19 // foto: FRF.ro
România U19 // foto: FRF.ro

Articol de - Publicat sambata, 20 august 2022 08:43 / Actualizat sambata, 20 august 2022 11:21

Adrian Văsâi, fostul selecționer al României U19, spune că a părăsit FRF, afectat fiind de criticile unor oameni de fotbal, în frunte cu Gică Popescu, după CE 2022 din iunie.

Adrian Văsâi (57 de ani), antrenorul lotului U19 al României, a refuzat zilele trecute prelungirea contractului cu FRF. 

Inacceptabil! Portarul Petrolului, înjurătură rasistă la adresa lui Sidibe » „Mi-e greu să spun ce aș face cu un astfel de om dacă aș fi antrenor”
FCU CRAIOVA - PETROLUL 0-1
Inacceptabil! Portarul Petrolului, înjurătură rasistă la adresa lui Sidibe » „Mi-e greu să spun ce aș face cu un astfel de om dacă aș fi antrenor”

Tehnicianul a invocat criticile care i-au fost aduse după ce selecționata de juniori a României U19 a terminat pe ultimul loc, cu zero puncte, grupa de la turneul final EURO 2022 U19: 1-2 cu Italia, 1-2 cu Franța, 0-1 cu Slovacia.

 - Domnule Văsâi, de ce n-ați mai rămas antrenor la Federație?
- N-am mai vrut, mi-a ajuns. Am obținut două calificări la Campionatul European, cu U17, în 2011, și cu U19, în 2022, și am fost pus la zid de fiecare dată.

- Ce v-a deranjat cel mai mult?
- S-a spus că participarea la turneul final din Slovacia a fost o rușine. Chiar așa, e o rușine să fii în primele opt echipe din Europa? Am pierdut cu 5-0 sau 7-0? N-am trecut centrul terenului? E rușine că am luat gol în ultima secundă cu Slovacia? Am jucat chiar așa de urât cu Italia (1-2) și cu Franța (1-2)?

- Așteptările au fost mari. 
- Așa este. Toți ne așteptam la mai mult. Și eu am avut așteptări foarte mari, dar să nu uităm că, spre deosebire de celelalte echipe, noi am avut dificultăți, pentru că jucătorii au venit în salturi la lot. Știți bine, unii au terminat sezonul la cluburi mai devreme, alții mai târziu.

Văsâi, replică pentru Gică Popescu

- Ce v-a supărat atât de tare de ați plecat de la Federație?
- Nu mă așteptam să mi se facă statuie pentru cele două calificări, dar măcar să fiu tratat cu respect și cu bun-simț. M-am săturat să fiu criticat. De ce să mai continui? Am realizat două calificări cu U17 și cu U19, mai sus nu se poate. S-a spus că naționala nu are în ADN mentalitatea să se apere, dar cu Argentina a jucat cu șapte oameni în defensivă.

Selecționerul plecat din FRF acuză: „M-am săturat să fiu pus la zid”
Adrian Văsâi // FOTO: Imago

- Vă referiți la Gică Popescu?
- Popescu trebuia să-l întrebe pe fiul lui, Nicolas, cum am pregătit meciurile. Au mai fost și atacurile lui Bolohan, care urla, zbiera. Am făcut cum m-am priceput. Dacă nu ne calificam, probabil, era mai bine, nu mai spunea nimeni nimic. Era liniște. Până la urmă, cine suntem noi? Ne calificăm la turnee finale o dată la 50 de ani. 

Gică Popescu, despre antrenorii români, la podcast-ul „Profu' de sport”: „Prea multă frică! Le tremură chiloții” + Ce sfat le dă tinerilor fotbaliști
PROFU' DE SPORT
Gică Popescu, despre antrenorii români, la podcast-ul „Profu' de sport”: „Prea multă frică! Le tremură chiloții” + Ce sfat le dă tinerilor fotbaliști

- Cu cine negociați acum?
- Este vorba de o selecționata Under din zona arabă, nu vă pot spune despre ce țară e vorba. N-am mai fost într-o astfel de situație și n-aș vrea să fac vreo greșeală. Sper ca într-o săptămână să se rezolve. Dacă nu, voi lucra în continuare în România. 

Eu zic că naționala de juniori U19 a avut o evoluție bună spre foarte bună la Campionatul European. Nu meritam să fim puși la zid nici eu, nici jucătorii. Am muncit împreună.

- Adrian Văsâi, antrenor 

Când îți țâțâie fundul că jucăm contra Slovaciei la U19 nu poți să faci performanță! Păi, frică trebuie să le transmit eu acestor copii supertalentați? Încredere, curaj, curaj, curaj! Nu să tremuri. Antrenorii cultivă frica asta! Pentru că au antrenat toată viața lor la juniori, au un complex de inferioritate din ăsta în sânge și le tremură chiloții.

- Gică Popescu la podcastul GSP Profu’ de sport.

VIDEO Gică Popescu: „Prea multă frică! Le tremură chiloții” - podcast Profu de Sport #1

Citește și: 

FRF i-a prezentat pe noii selecționeri de la U20 și U21 » Stoichiță i-a stabilit un obiectiv îndrăzneț omului cu 4 campanii de calificare ratate: „Să fie clar!”

Pierdere grea pentru CFR Cluj » Titularul lui Petrescu stă până în octombrie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
adriann_
adriann_  •  20 August 2022, 15:23

Practic omul si-a dat singur foc la valiza convocand copiii unora care l-au criticat apoi pe la TV. Asta in loc sa spuna mersi ca au ajuns copiii lor la un turneu final de 8 echipe (cu Nationala mare n-am mai reusit asta din 1984, ca idee)

laur_gr
laur_gr  •  20 August 2022, 12:58

Da. A jucat foarte urat cu Slovacia pe care-i putea bate, dar nici macar nu a incercat ci a jucat la 0-0. Nimeni nu se supara daca aveam 3 bare si ei ne bateau. Dar ne-au batut in conditiile in care ne-am aparat tot meciul desi eram mai buni ca ei tehnic si trebuia sa atacam nu sa ne aparam.

1cesare
1cesare  •  20 August 2022, 12:10

... 99 % din "stiri-cancan" pe gsp sunt din fotbal ... bá voi va numiţi "a sporturilor"!!! ... stiri din lumea sportului mondial 0.1 %?! e greu ... mai bine supermamaliga nonstop ... fara mari cheltuieli în redacţie! ... nici nu m-astept sa publicaţi comm ... eventual un "cartonas".

Vezi toate comentariile (7)
Comentează