GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

VIDEO Gică Popescu, despre antrenorii români, la podcast-ul „Profu' de sport”: „Prea multă frică! Le tremură chiloții” + Ce sfat le dă tinerilor fotbaliști

Gică Popescu, la „Profu' de Sport”
Gică Popescu, la „Profu' de Sport”

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 iulie 2022 10:04 / Actualizat sambata, 16 iulie 2022 11:52

Gică Popescu (54 de ani) a vorbit în ediția inaugurală a podcastului „Profu' de Sport”, moderat de redactorul-șef GSP, Cătălin Țepelin, despre frica jucătorilor fotbaliștilor români cauzată de antrenorii de la copii și juniori.

AICI, episodul întâi din podcastul „Profu' de sport” - dialogul integral dintre Cătălin Țepelin, redactorul-șef GSP, și Gică Popescu

Gică Popescu consideră că frica jucătorilor este motivul care trage în jos fotbalul românesc. „Baciul” dă vina și pe antrenorii de la juniori pentru că le induc teama asta copiilor încă de la începutul carierei fotbalistice. 

- Performanțele de pe vremuri au fost făcute apărându-ne. În '94 era o soliditate defensivă extraordinară, dar aveați si super-calitate în față. 
- Când puneam piciorul pe minge, jucam! Noi ne apăram, e normal, la turneele finale e bine să te aperi și ne așezam bine, dar când aveam mingea, toți jucam, nu ne era frică. Puneam probleme, că am dat 3 goluri Argentinei, am dat gol tuturor echipelor cu care am jucat. Deci nu ne feream. Jucam, nu ne era frică!

- Deci tu spui că frica trage în jos fotbalul românesc? 
- Da, frica! Eu asta văd, la toate eșaloanele. De la prima echipă de juniori până la ultima, le este frică. 

- O frică, spui tu, cultivată de antrenori. 
- De antrenori, da! Pentru că n-au făcut performanță la nivel înalt. Au antrenat toată viața lor la juniori, au un complex de inferioritate din ăsta în sânge și le tremură chiloții. Băi oameni buni ... Mă, la juniori îmi tremură chiloții pe mine? Trebuie să-i spulber, să mă duc peste ei. 

- Ce să mai spulberi, că am avut înfrângeri cu 5-0, 6-0. Nu vezi că nu mai spulberi pe nimeni? 
- Dar de ce? Băi oameni buni, dau ăia 5, dar dau și eu 4. Dacă se apără și iau 5, unde e eficiența defensivă?

Gică Popescu: „Jucați mă, cu curaj!”

Gică Popescu a ținut să le transmită și un mesaj tinerilor fotbaliști, acela de a avea mai mult curaj în teren. 

- De ce spui asta? 
- Eu am fost și am văzut ce s-a întâmplat acolo. Când îți țâțâie fundul că jucăm contra Slovaciei nu poți să faci performanță! Când transmit frică copiilor ăstora, care sunt supertalentați. Păi, frică trebuie să le transmit eu? Încredere, curaj, curaj, curaj! Nu să tremuri. Ce e asta? Mă, la copii, la juniori? Cu Slovacia, din minutul 1 trebuia să fim peste ei, să nu iasă din 6 metri și le dădeam trei goluri, că sunt o echipă modestă. 

- Crezi că există antrenori care impun asta jucătorilor? Dacă în vestiar fotbaliștii se simt valoroși, puternici ... 
- De la televizor vezi frica! Nu pot să joc cu Slovacia să mă pun pe două linii și să aștept, nu pot să joc cu Slovacia și să introduc 3 mijlocași defensivi! Patru fundași și 3 mijlocași defensivi. Păi, Dumnezeule, normal că pierd mijlocul terenului!
 

- Ce ar trebui să facem?
- Cruyff spunea că pentru a face rezultate trebuie să domini mijlocul terenului. Și noi am băgat 3 mijlocași defensivi!? Frică! Frică? Bagă, mă, jucători care țin mingea, care au curaj, cărora nu le e frică să joace. Și nu le da mingea adversarilor! 

- Dar ... 
- Iar revin la ce spunea Cruyff. Mă, n-au cum să îmi pună probleme dacă mingea e la mine. Cu ce să-mi pună probleme? Iau o altă minge de pe margine? Nu se poate. Mingea e la mine, eu dictez jocul. Dar nu mi-e frică cu Slovacia! Nu trebuie să-mi fie frică nici cu Anglia, nici cu Franța, nici cu Italia. De la egal la egal! 

- Și atunci, putem schimba ceva?
- E normal să mă și apăr, dar când am mingea ce fac? Îmi țâțâie fundul? O dau lungă și iar mă așez pe două lunii în tranșee? Nu o să facem nicio performanță noi, fotbalul românesc, apărându-ne. Că nu avem asta în ADN.

VIDEO Gică Popescu, invitat la „Profu' de sport” (podcast integral)

Vezi și alte momente cu Gică Popescu din podcastul „Profu' de Sport”:

Marea satisfacție a carierei lui Gică Popescu: „Sunt mândru că l-am bătut pe Hagi de 6 ori!”
PROFU' DE SPORT
Marea satisfacție a carierei lui Gică Popescu: „Sunt mândru că l-am bătut pe Hagi de 6 ori!”
Gică Popescu, anunț ferm în noul podcast GSP: „Nu mai candidez la președinția FRF! Nu vreau să fiu veșnicul candidat”
PROFU' DE SPORT
Gică Popescu, anunț ferm în noul podcast GSP: „Nu mai candidez la președinția FRF! Nu vreau să fiu veșnicul candidat”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
gigimarga2
gigimarga2  •  16 Iulie 2022, 19:07

Singurul jucator de fotbal de nivel inalt care s-a prins care este problema reala a fotbalistului roman. Referitor la ce spunea un antevorbitor de Lobont ,da , are dreptate cu amendamentul ca sunt putini are au capacitate de sinteza a propriei lor cariere. De asta nici nu reusesc sa aiba performanta in mod constant. Ascultati discursul lui Chivu si poate va revine speranta ca mai putem avea antrenori la inalt nivel. Cat priveste solutia problemei detectate de Popescu, ea exista e simpla dar e prea grea pentru Stoichița si mai ales Burleanu

ricco
ricco  •  16 Iulie 2022, 18:39

NU poti sa joci "cu curaj" cind tu stii ca la antrenamente 'o freci'... Asta e motivul ca la meciurile TARI Internationale, de club sau inter-tari, ai nostri intra pe teren TIMORATI si joaca precum Niste AMATORI... Va ofer un exemplu: Fotbalistii de la FCSB se milogesc de antrenori sa le permita sa se antreneze fara 'aparatori', iar antrenorii LE PERMIT SA FACA ACEST LUCRU... Rezultatul ???... Fiindu-le teama ca se pot accidenta, meciurile de antrenament NU au intensitatea care se impune unor Profesionisti adevarati... Cu alte cuvinte, la antrenamente fotbalistii romani PACALESC fotbalul... Problema e ca in meciurile cu adversari SERIOSI, NU mai poti pacali pe nimeni... ASTA E MOTIVUL PT. CARE FOTBALUL ROMANESC E IN CADERE LIBERA...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  16 Iulie 2022, 13:19

...de accord cu polistul 68 ...GP nu a reusit in nicio afacere ...de ce da sfaturi ?...ce l califica pe el ?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează