FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - ȚARA GALILOR U21 2-0

ROMÂNIA U21 - ȚARA GALILOR U21 2-0 // Mirel Rădoi, discurs emoționant: "Nu trebuie să ne mai fie rușine că suntem români!"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 octombrie 2018 21:16

România U21 a trecut de reprezentativa similară a Țării Galilor, scor 2-0, și e la un pas de EURO 2019. Mirel Rădoi cere atenție înaintea ultimei partide, de marți, cu Liechtenstein.

"Le mulțumim oamenilor care au fost alături de băieți, spectatorilor. Trebuie să rămânem concentrați. Ne mai trebuie acel punct și trebuie să fim serioși. Avem nevoie de suporteri mulți. Astăzi, în momentele grele, ei ne-au ajutat. 

Băieții au înțeles că în prima repriză au jucat doar la 25 la sută din potențial și au demonstrat de ce sunt capabili. Le-am spus să scoată ce au mai bun pentru echipă. I-am lăsat câteva minute singuri, să înțeleagă ce trebuie să facă. 

Daniel Isăilă le-a arătat foarte multă încredere. Îi mulțumesc și lui, și lui Contra, că ne-au lăsat jucătorii de care am avut nevoie. Trebuie să demonstrăm că putem să ne schimbăm mentalitatea. Trebuie să fim un model de urmat. Astăzi sunt un român fericit, marți vreau să fiu unul mândru.

Nu trebuie să ne mai fie rușine când mergem în străinătate. O să merg și o să le spun chiar fără să fiu întrebat: Sunt român!", a declarat Rădoi la Pro X. 

Vezi și: ROMÂNIA U21 - ȚARA GALILOR U21 2-0 // S-a născut noua Generație de Aur! Tricolorii merg 99,99 % la EURO 2019 după un meci PERFECT

CLASAMENTUL GRUPEI

1. România 21 puncte
2. Portugalia 19 puncte
3. Bosnia 18 puncte
4. Țara Galilor 10 puncte
5. Elveția 10 puncte
6. Liechtenstein 0 puncte

Mai sunt de jucat partidele: România - Liechtenstein, Portugalia - Bosnia și Țara Galilor - Elveția (toate pe 16 octombrie). 

Locul 1 se califică direct la turneul final din Italia și San Marino (16-30 iunie 2019), iar cele mai bune 4 locuri 2 vor disputa baraj. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  13 Octombrie 2018, 01:46
Postat de andrei.33 pe 13 Octombrie 2018, 00:41

Stai tata ca n-ai castigat vreun trofeu...

Deja ai pregatit pietrele pentru cand se intorc de la turneul final? De 20 de ani nu am mai trecut pe la turneul final si deja incepeti sa latrati precum multi au facut-o in 2008 dupa un european in care ne-am batut cu cei mai buni din Europa. Ai batut Portugalia la ea acasa, le-ai luat 4 puncte, ai un joc frumos, uneori superb. Nu uita ca 20 de ani nu am calcat pe la turneul final. Numai faptul ca acesti baieti au castigat grupa si se duc acolo neinvinsi este o performanta. Trezeste-te la realitate. Nu suntem Spania, Franta sau Germania incat sa ne asteptam la semifinale la fiecare 4 ani. Orice pas inainte la turneul din 2019 reprezinta o performanta in plus. Ai idee cati ani a construit Belgia o echipa fara sa fie criticata de "cunoscatori"? Generatia lui Hazzard a fost construita in 10 ani in care si Romania ii tavalea prin amicale, dar uite unde suntem noi cu constructie 0 in urma cu 10 ani si unde sunt Belgia sau Croatia acum.

ill7ven
ill7ven  •  13 Octombrie 2018, 00:46

Nu stiu cui ii este rusine ca e Roman, mie unul nu, desi nu ma pot considera mare patriot. Fiecare se reprezinta singur, fiecare stie (sau nu) daca trebuie sa se simta rusinat (sau nu). Felicitari si bafta cu fotbaliatorii, ca lor ar avea de ce sa le fie rusine.

andrei.33
andrei.33  •  13 Octombrie 2018, 00:41

Stai tata ca n-ai castigat vreun trofeu...

Vezi toate comentariile (20)
Comentează