FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA 1-0

S-au răzbunat fanii lui FC U Craiova pe Burleanu? "Noroc că a fost amical, dacă era meci oficial, sigur ieșea mai rău"

Articol de , - Publicat joi, 29 martie 2018 10:11

Incidentele de la meciul cu Suedia, 1-0, provocate de fanii olteni de la Peluza Sud, cei ai echipei craiovene din Liga a 4-a, ar putea avea urmări pentru FRF şi echipa naţională.

Au fost scandări xenofobe la adresa ungurilor, iar spre finalul primei reprize, tirul cu petarde aruncate spre teren dinspre aceleaşi sectoare l-a determinat pe arbitrul israelian Roi Reinshreber să oprească partida pentru două minute.

A fost o răzbunare a fanilor formației lui Adrian Mititelu şi la adresa actualei conduceri FRF, care a validat promovarea celor de la U Craiova în Liga 1. La tribuna a doua a şi fost afişat un banner: "Burleanu, nu uita, nici Craiova nu te vrea!".

burleanu

"Noroc că nu a fost oficial"

Fiind un amical, UEFA nu a avut un observator de joc la România- Suedia. În legătură cu incidentele, totul rămâne la latitudinea arbitrului şi a raportului său de joc. În mod sigur acesta va consemna că a fost nevoit să întrerupă meciul.

"E foarte posibil ca UEFA, în urma raportului arbitrului, să deschidă o procedură disciplinară. Cum România e în stare de probaţiune, urmând să dispute prima partidă oficială de acasă, cu Muntenegru, în septembrie, cu porţile închise, este foarte posibil să ne alegem cu o amendă de câteva zeci de mii de euro sau chiar cu încă un meci cu porţile închise. Noroc că a fost amical, dacă era meci oficial, sigur ieșea mai rău, luam trei partide fără spectatori. Aşa, acum totul depinde dacă UEFA se va sesiza în baza raportului de arbitraj", a explicat un specialist în drept sportiv.

De la meciul cu Grecia ni se trage

În septembrie 2015, la meciul cu Grecia de acasă, 0-0, în preliminariile Euro 2016, fanii români au provocat acelaşi gen de probleme. Atunci UEFA ne-a amendat cu 60.000 de euro şi a dispus jucarea unei partide cu porţile închise.

Avocaţii FRF au obţinut amânarea sancţiunii, la ultimul joc de calificare, cu Finlanda, dar aceasta s-a reportat. Astfel, vom juca împotriva Muntenegrului fără spectatori, în septembrie, în prima rundă a Ligii Naţiunilor.

Au fost rupte 538 de scaune

Ieri, reprezentanţii FRF au predat stadionul "Ion Oblemenco" după meciul cu Suedia. La inspectarea arenei, s-a constatat că fanii din Peluza Sud au rupt 538 de scaune, iar costul înlocuirii acestora urmează să fie suportat de firma de asigurări cu care FRF a încheiat un contract, special pentru acest meci.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
fcu1948
fcu1948  •  29 Martie 2018, 19:46

@marinicaxox Care re-înființare? Ce, tu te-ai născut de 2 ori? E simplu, chiar și pt tine, csu clona s-a înființat la București in 2013.

331001924089317
Mihai Iacov  •  29 Martie 2018, 19:08

AIAE GALERIE ADEVARATA PELUZA SUD1997 NU CLONATII CS DE LA MOGOSOAIA. E NORMAL SA OPRESTI MICROFOANELE DE FOND SA NU SE AUDA NIMIC DIN PELUZA SUD SI SA BRUIEZII SEMNALUL PE TELEFON SA NU POTI FILMA DIRECT DIN STADION.SI INCA CEVA DACA PELUZA SUD 1997 NU INSEAMNA NIMIC DE CE JUCATORII ECHIPEI NATIONALE AU SALUTAT INTAI PELUZA SUD SI NUMAI CAND CONTRA LE-A ZIS JUCATORILOR SA SALUTE SI PELUZA NORD.RUSINE PRO TV PT.TRANSMISIA FACUT V-ATI CLONAT SI VOI.

marinicaxox
marinicaxox  •  29 Martie 2018, 17:17
Postat de ertyuiop pe 29 Martie 2018, 11:01

Nu ar fi fost acelasi lucru deoarece fanii lui CSU au sub 5 ani de la infiintarea acestei echipe si pe ei nu i-a defavorizat nimeni, in mod normal aceasta ar fi fost primul sau al 2-lea sezon in prima liga daca urmau calea normala de infiintare a unei echipe adica sa inceapa din liga a 4-a.

de la RE-infiintarea echipei , mai corect

Vezi toate comentariile (21)
Comentează