FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

S-au refăcut calculele pentru națională: avem voie o înfrîngere :) E aproape imposibil să ajungem la baraj

Articol de - Publicat marti, 22 septembrie 2015 00:00

"Tricolorii" ar fi pe primul loc în clasamentul locurilor 3. Condiţia: Ucraina să nu învingă în meciul infernal cu Spania. În rest, doar o surpriză uriaşă ne-ar putea arunca la baraj.

Dacă cele 4 puncte necesare calificării la Euro sînt puse la îndoială de şirul egalurilor albe ale "tricolorilor", există o ieşire şi cu mai puţine. Mai exact, cu 3.

"Oricum sîntem practic calificaţi. Şi dacă pierdem cu Finlanda şi cîştigăm în Feroe", ne-a semnalat userul "stefansb", cititor al site-ului gsp.ro. Care a prezentat un calcul prin care România s-ar putea califica la Euro şi dacă ar pierde una dintre partide.

Gazeta îl reface şi îl publică astăzi extins. Pe scurt, dacă am reuşi doar o victorie şi am termina pe locul 3, avem şanse mari să terminăm primii în clasamentul locurilor 3. Ceea ce înseamnă calificare directă.

CUM ARATĂ CLASAMENTUL LOCURILOR 3 ACUM

Clasamentul poziţiilor trei se realizează fără punctele strînse în compania "lanternelor" grupelor A-H (grupa I are doar 5 echipe, restul - 6).

Ungaria, care se află pe locul 3 în grupa noastră, ar fi a doua în acest top, cu 12 puncte. Și noi am avea tot atîtea dacă eram pe locul 3 pentru că ni s-ar fi anulat cele 4 puncte cîștigate cu Grecia.

1. Ucraina 13p
2. Ungaria 12p
3. Croaţia 11p
4. Albania 11p
5. Irlanda 9p
6. Suedia 9p
7. Slovenia 9p
8. Israel 7p
9. Turcia 6p

CALCULE

  • Sîntem calificaţi cu 4 puncte din următoarele două meciuri
  • Dacă terminăm cu 3 puncte, pierdem cu Finlanda şi învingem în Feroe. Sau invers. Aşadar vom avea 3 puncte în plus. În clasamentul locurilor 3, 15p.

GRECIA NU E O PROBLEMĂ: Dacă nu va fi pe ultimul loc, înseamnă că nu pierde cu Ungaria. Fiindcă nu poate depăşi Insulele Feroe doar cu o eventuală victorie la Belfast. Avantaj România, care prinde locul 2 cu 3 puncte.

ŞI ACUM, CELELALTE GRUPE

Le-am ordonat după şansele de calificare de pe locul 3. Primele două, cu şanse să ne depăşească în ierarhia poziţiilor 3.

UCRAINA (C). Ca să rămînă peste noi, ar trebui să bată şi Spania, şi Macedonia. Cele 3 puncte cu Macedonia nu s-ar pune în acest moment, deoarece ex-iugoslavii sînt ultimii în grupă.

DANEMARCA/ARMENIA (I). E grupa de 5 echipe. În cel mai bun caz, echipa de pe 3 poate face 15 puncte (ambele să învingă în ultimele meciuri SAU Albania să facă 4 puncte). Departajarea s-ar face la golaveraj. Însă ambele au deplasări în care nu ar putea învinge la scor, în Armenia lui Mhitarian şi Portugalia lui Ronaldo. Au golaveraj inferior nouă (ambele +4 faţă de +6).

Urmează grupele fără şanse de calificare directă dacă noi facem trei puncte.

TURCIA (A). Ar face maximum 12 puncte. E greu de crezut că Letonia va pierde acasă cu Kazahstan pentru a se schimba ultima poziţie.

ISRAEL (B). Poate face maximum 13p, dacă învinge în ultimele două partide (dintre care o deplasare grea, în Belgia). Nu ne poate depăşi potenţialele 15 puncte.

IRLANDA (D). Final infernal, cu Germania şi în Polonia. Pentru a aduna 15 puncte ca noi, ar trebui să le învingă pe amîndouă. Dar în acest caz ar urca pe 2 și o trimite la baraj pe Polonia. Care n-ar avea decît maximum 14 puncte, deci sub noi.

SLOVENIA (E). Are meci cu San Marino, poate face maximum 12 puncte în clasamentul locurilor 3.

SUEDIA (G). Are meci cu "lanterna" Republica Moldova. Care nu se pune la clasament. Poate strînge la fel de multe puncte ca Slovenia.

CROAŢIA (H). Are un punct în minus dintr-o depunctare. Nu poate face 15 puncte, fiindcă va juca un meci cu Malta, ultimul loc.

ULTIMELE DOUĂ MECIURI

România - Finlanda
joi, 8 octombrie, ora 21:45, TVR 1

Feroe - România
duminică, 11 octombrie, ora 19:00, TVR 1

clasament grupa f

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
satyricon
satyricon  •  22 Septembrie 2015, 13:51

Problema e alta, la cum am jucat ultimele meciuri avem toate sansele sa facem 2 egaluri. Deci doar 2 puncte! Nu e asa de imposibil ca si Finlanda si Feroe sa scoata egaluri cu noi. Asa ca mai bine ati reface calculele pentru doar 14 puncte!

mal.
mal.  •  22 Septembrie 2015, 13:22

Ce-am ajuns... În 1972 ne calificam la un turneu final de CM cu 16 echipe... Acum ne facem calcule cum putem merge la un turneu final de CE cu 24 de echipe (un pic mai puțin decât jumătate din echipele afiliate!).

danielo
danielo  •  22 Septembrie 2015, 12:13
Postat de unico_biancorossi pe 22 Septembrie 2015, 09:06

ce calcule stupide si inutile. trebuia sa batem grecia si trebuie sa batem finlanda si feroe daca vrem sa meritam un loc la europene. daca nu am batut o grecie foarte slaba, la noi acasa, nu batem o finlanda pe care piturca a batut-o deja fara drept de apel, la helsinki, in tur, si nu batem o nationala mult inferioara, chiar si in deplasare, cum e cea a insulelor ferroe, atunci nu avem ce cauta la CE.

De ce, poate mergem la Euro cu 3 puncte si facem o figura frumoasa, nu se stie nicioadata.Au mai fost cazuri cu Danemarca care nici macar nu s-a calificat in 1992 si apoi au castigat turneul final.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează